Подстригвам хора, не коса!

• 2 197
  • 33
  •   1
Отговори
Професия: Фризьор

Салонът е малък. Две огледала. Стар фотьойл. Календар от миналата година.
Николай работи тук всеки ден, без значение дали има клиенти или не.

„Фризьорът не е само ръце. Той е уши.“
Хората идват с коса, но си тръгват по-леки. Говорят за разводи, за пари, за деца, за живот. Някои мълчат. Това също е разговор.

Николай знае кой как иска да изглежда, но и кой как се чувства.
„Понякога човек иска промяна, но не знае как да я каже. Почва от косата.“

Няма работно време. Има хора.
Има дни с 3 клиента. Има дни с 30.
Но салонът е отворен. Всеки ден.

„Не съм просто фризьор. Аз съм спирка.“

# 1
  • София
Темата е за?

# 2
Просто ми се струва интересно какви хора стоят зад професиите, които виждаме всеки ден. Искам да чуя мнението на тези, които са във фризьорството.

# 3
Аз бих дала мнението си като клиент. Дано повече фризьори мислят като Вас! Казали сте толкова много неща, които са и мои мисли. Да - аз променям рязко косата си след катаклизъм в живота. И понякога посещението при фризьор не е просто нуждата да сменя цвета или да променя формата или дължината, това е начин да излекувам душата си, да премахна болката. И - да, случвало ми се е след разговор с фризьора поне за няколко часа да се почувствам ,,по-лека".
Страхотна тема!

# 4
Благодаря Ви!
Аз не работя тази професия, но опитвам да разбера какво стой зад нея!

# 5
Доста глави трябва да измиеш и космарлаци да изметеш докато станеш неформален психоаналитик на хайлайфа. Не романизирай нещо банално и ежедневно.

# 6
  • Бургас
@dariVale
Абсолютно. Поздравления.!!
По-точно от това, няма как да бъде казано. Уцелено в десетката, без излишна романтика и философстване.

Последна редакция: ср, 28 яну 2026, 09:12 от юрист

# 7
Моята фризьорка познава квартала. Директорките на детските градини и училищата, кмета на района, продавачката в плод и зеленчука и счетоводителката от  съседния офис. За 20-25 години слушане на историите им слага в задния си джоб всички психоложки на пет преки разстояние.

# 8

Поредното литературно творение на ИИ.

# 9
  • Бургас
Вярно. Може и това да е, не се бях сетил.
Ок, ама...целта на цялото упражнение?

# 10
Точно заради клюкарския елемент ходя на 3-4 месеца веднъж.
Предпочитам да ми подстригват косата, не да си споделям житието.
Такъв салон, по описанието, би ме отблъснал.

# 11
  • Бургас
Оставете темата да си умре сама.
Няма смисъл да се подхранват чужди илюзии.

# 12
  • София
Това пролича на нещо копирано от ФБ и създадено от ИИ.
Не разговарям с фризьорите и не посещавам един конкретен точно с цел избягване на лични отношения.
С удоволствие понякога се подстригвам и боядисвам сама. Умея го. Предпочитам го пред това да си споделям с непознати.
Посещавам салони за по-специално и качествена грижа и там служителите са дискретни, а не са като при кварталния бръснар.

# 13
  • София
Точно тази отвратителна клюкарщина силно ме напряга. Тръгваш си по-лек, глупости на търкалета, тръгвам си натоварена от шума, лудницата уикенда, напрегната, че не мога да си запиша час в удобно за мен време, поради ангажиментите на фризьорката. Нищо лично, на всеки времто е ценно.
Аз отивам за конкретна манипулация. Не искам да знам за развода на Кина, внучето на Цена, какво се случва в еди си коя държавна институция. И не, фризьорите определено не са психолози, не мога да помогнат при проблеми, а само разнасят клюки.
Знам, че текстът е генериран с изкуствен интелект и апропо е нещо, което под 1% от клиентите желаят.
Аз мога да говоря за себе си - искам да отида, часа ми да се спази, процедурата да се изпълни качествено и да си тръгна спокойно.

А иначе, има работно време и още как. Опитайте, поради форс мажор, да си запишете час за сешоар в 7:30 сутринта. Аз досега нямам успешен опит...

# 14
Ако си редовен клиент и в 6 сутринта ще те направи.

Общи условия

Активация на акаунт