Любители на котки - Тема 210

• 30 167
  • 757
  •   9
Отговори
# 645
Здравейте!

Моля някой да ми каже добър ветеринар в Бургас.
Имаме коте на близо четири месеца и все още ни въртят и не искат да ми слагат първата ваксина, а съм започнала да ходя при тях, когато беше мъничък на три седмици.
Благодаря ви предварително! 🤗

# 646
И на мен ми идва отвътре понякога да се обръщам към пиратчето Ришко с други имена. Честно... не знам от къде ми идват на устата. Не са нормални думи като "Бялата котка", "Сивата котка" на Бу или "маци", а неблагозвучия като "на мама Гопуто" и "Ришлечка" .
Инак знаете... кръстен от Detelistna 4etirilinka Айриш, на кратко Риш, на български - Ришко, с титла ПиратЯ и понякога... на мама Гопуто и Ришлечка. Simple Smile

Трябва да купувам купа за бавно хранене. Току-що изяде сумати храна наведнъж, съответно повърна та сега пак е гладен.
Живот и здраве ще пътувам в неделя и ще трябва да го изоставя за няколко дни. Не обичам да го правя.

Amy_nka, все се каня да ти кажа нещо откакто написа, че няма да украсяваш за зимните празници, защото не се чувстваш празнично. Все се каня да вляза и да ти напиша все пак да събереш сили, да те подканя един вид. Но после размислям и се отказвам. Помислих си как бих се чувствала аз ако нещо се случи с "на мама Гопуто" и това ме възпира. Animal Crying Cat Face

# 647
Отказвам да правя елха у нас, защото после ще събирам топки, гирлянди и нагризана елха по целия апартамент. Ако Чучи не й види сметката то Дейзи със сигурност. Всъщност, заради Дейзи махнах всички килими, защото тя ги нагриза и им направи дупки. Сега сме на гол под, не съм свикнала да е така. Цял живот съм с килими, но ето сега се налага.

Да се оплача тук, защото ви чувствам близки. Не е свързано с котки. За втори път този месец си навяхвам глезена. Точно спадна първия отток и днес пак го изкривих и се наду. И много боли, офффф.

И за да не е спам оплакването, ето Чучи. Известна още като Чучулина, Чуча, Чорапка и производни 😆

# 648
  • София
Украсявам, но на ниското слагам задължително нечупливи. Винаги има свалени 2-3 топки, наиграва се и после ги връщам. Досега само аз счупих една много любима играчка, Кити не е чупила, нито е припадала елхата, но тя е голяма.

# 649
  • Пловдив
Отдавна не сме се включвали в темата със Сава

Когато ни откри и стана част от семейството, децата решиха да му изберат име на светец, но да не е често срещано. Съпругът ми беше започал да учи японски и имаше период, в който имаше половин дузина имена като Кото Мацо, Котаро сан ...
И една скорошна снимка с абокат, яка и памперс+ катетър

Има песачинки в пикочния мехур и уретрата се беше запушила, та изкарахме доста трудна седмица.
Ако някое друго котаче има същия проблем, споделете как се справяте и каква храна давате?

# 650
# 651
Здравейте!

Моля някой да ми каже добър ветеринар в Бургас.
Имаме коте на близо четири месеца и все още ни въртят и не искат да ми слагат първата ваксина, а съм започнала да ходя при тях, когато беше мъничък на три седмици.
Благодаря ви предварително! 🤗
Кои те мотаят? Виж Лешева или Шишманова във Ветлайф Зорница.

# 652
  • София
Ох, сърцето ми се скъса като видях черната пантера Сава в този вид 😻
Цистон на Хималая е продуктът, който си "предаваме  от уста на уста" и май всички сме доволни от него.
Продава се в хуманитарните аптеки.

Първоначално се дава по 1/2 табл. сутрин и вечер.
И лечебна храна съответно.
Как е момчето сега?

# 653
avia, нашият котарак беше преди няколко години със същия проблем. И той стигна до катетър, но слава богу се оправи с тази храна:
От тогава се храни само с нея, и от клиниката казаха друго да не яде. Има я и във вариант пауч.
Не е имало повече проблеми, стискам палци и при вас всичко да отшуми.

# 654
Скрит текст:
Отдавна не сме се включвали в темата със Сава

Когато ни откри и стана част от семейството, децата решиха да му изберат име на светец, но да не е често срещано. Съпругът ми беше започал да учи японски и имаше период, в който имаше половин дузина имена като Кото Мацо, Котаро сан ...
И една скорошна снимка с абокат, яка и памперс+ катетър

Има песачинки в пикочния мехур и уретрата се беше запушила, та изкарахме доста трудна седмица.
Ако някое друго котаче има същия проблем, споделете как се справяте и каква храна давате?

Avia, когато тази година, лятото едната ми котка почти се беше запушила (има склонност към идиопатични цистити, но този път нещата бяха сериозни, пък и тя си е на възраст вече-14-годишна е), докато беше на антибиотик- инжекции, й давах Urinovet Cat Dilution (за острата фаза) + уринарна лечебна храна на Virbac  по препоръка на вет. След като острата фаза отмина и нещата се стабилизираха, още месец давах Urinovet cat обикновения. И двата продукта са Twist-off капсулки и могат да се изтискват директно в устата или в храната. Изобщо на тази фирма ползвам и други продукти и съм много доволна.
   Пробвах се и с Цистон, тъй като има много добри отзиви за него (както от форума, така и от коткари, които познавам), нооо номерът не мина- усети ли го, просто не близва нито храна, нито капсула, нито лакомство.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 21:26 от No_name1

# 655
И Лъки яде само тази уринари храна от мноооого години вече. Супер е с нея.

Плюшената котка Бела пак я бръснах под брадата, тя днес пак се разчеса до кръв на някакво ново място, което не бях открила и мазала досега, но е рана. Вкъщи някой измисли името Белушан и сега само така я наричат горката Grinning

# 656
Джулката определено си знае името и реагира на него. Тя още като я взехме невръстно бебенце и в колата и говорим и и казваме Джули, Джули и това шушулче реагира и се блещи сякаш знаеше, че на нея говорим и това е нейното име.
Иначе има много имена - Джули, Джулка, Джу Джу, Джу Бижу, само Джу, Джуджавка, Джулинда, Джулая, Джулайка, Джулка Шушулка, Джулинатор и все от тоя род, но като ме ядоса автоматично става Джула.
Към настоящия момент по и ходят имена като Таралежка, Гризанка, Хапка, Хапла, Хапливка, Гризка, Бодилка, Бодливка и всякакви производни на тези, защото е много хаплива и дращеща и имаш чувството, че си в съприкосновение с бодлива тел, която колкото по се дърпаш, толкова по се увива и впива в теб.
Джастев и вика: Ел торо гато/гатино или Ел торо Кото. Joy Щото си играят с една хавлия и той я размята пред носа и и тя налита като бик на червен плащ. Joy
Пп Мила, мажи с троксевазин навяхнатото. Бързо да минава. Hug

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 23:56 от Джаста Праста

# 657
  • Пловдив
AniHr, още утре ще купя Цистон. Надявам се да му хареса. Децата все се шегуват, че не знае, че е хищник и че в някой друг живот е бил човек, защото пощурява от всякакви подправки и билков чай. И снощи така - докато приготвях вечеря, стрих малко суха целина и мащерка, после няколко пъти съм си измила ръцете, докато дойде време да го гушна и пак усети миризмата по дланите ми и настървено ги облиза 😂.
Мария, BundelOfLove, благодаря! Ще минем на тази храна. В клиниката ми препоръчаха уринарната на РК - суха и паучове, но аз съм доста скептична към тази марка, въпреки, че и преди съм ползвала тяхна лечебна.
No_name, ще направим един курс с тези капсули. Той е още млад - на четири и половина е, но явно оттук нататък ще е само на лечебна храна.Сега уж е срокоен и не ходи до тоалетна често, но предвид количеството вода, която изпива, ми се струва, че не пишка достатъчно.Ако направим седмица на Urinovet Cat Dilution и после още месец на обикновен Urinovet Cat, дали ще му навредя?
В клиниката казаха да давам нискоминерализирана вода. Вкъщи пием изворна, Банкя и Горна Баня, като ги редуваме и съответно и той това пие. Вие каква вода давате?

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 08:24 от avia

# 658
  • София
avia, и друг път съм споделяла за старите ми котараци, които се запушиха едновременно, а бяха на различна възраст (2 и 3 години) без родствена връзка. Единственото общо беше храненето със суха храна. Точно се бяха появили зоомагазините и този тип храна. Simple Smile След успешното лечение и около 1-2 месеца лечебна суха храна на РК + цистон + вода с нишадър, преминах към обикновена мокра храна. Повече не се запушиха, нито имаха проблем с бъбреците. Затова на сегашната банда почти не давам суха храна. Засега са добре. Рижко правеше от време на време цистит, но при него е от друго (опериран му е пикочния мехур). След дълъг прием на цистон скоро не е имал проблеми.

# 659
  • Варна
Моите котчици се казват така, защото или са дошли с името си, или така сме ги кръстили.
Грей-с това име го взехме. Беше сив. Аз заради него съм Стейси Грей във форума
Женя-пак с името я взехме.
Мила-и нея я взехме от анимал организация, но името не ни хареса(Съби Найдена, защото е била намерена в събота). Много беше миличка, затова е Мила.
Маги-намерих я на пътя в критично състояние. Стоя на стационар, после я водих на инжекции в пазвата ми, че беше студено. Оцеля на Магия.

Тигре-моят мъж я кръсти така. Заради окраската. Понеже беше много едро котенце, стана Тигър. И като разбрахме, че е момиче, стана Тигра. Другите от котилото, които не оцеляха, бяха с имена Лео и т. н. С Тигре имаме един смешен момент. Бяхме я завели на вет и докато чакам да платя на регистратурата, двама си говореха за имената на котките и обсъждаха как всяка втора котка се казва Тигър. И в този момент от регистратурата ме питат как се казва котката. И аз казвам-Тигра.
Посмяхме се на ситуацията.
Алечка-дребна котчица. От Алечка Палечка остана Алечка.
Дарко е подаръкът.
❤️
Мила, купи си ако е необходимо ортеза за глезен. Моята девойка, като беше малка, два пъти стоя с гипс точно заради изкълчване на глезена. И после ходеше известно време с такъв протектор.

Преди години една потребителка кръсти котката си Стейси. Броя я кръстена на мен. Stuck Out Tongue Winking Eye
Котката беше много красива, със сребърна окраска. Но това мило момиче отдавна не е писало.

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 13:37 от Стейси Грей

Общи условия

Активация на акаунт