Любители на котки - Тема 210

• 30 119
  • 754
  •   4
Отговори
# 660
Да ви покажа у нас каква идилия е

# 661
  • Враца
И Кая си знае името. Даже вече и от другата стая да я викам, тя идва. Децата са и измислили Кай Бай, а ММ и казва Каюц понякога. Те и децата си имат такива имена - Деа глезотеа, добротеа, лошотеа, Дуца и Зори бърбори, зюмбюл, звънче. 😁 ММ си ги кръщава както иска.
Времето вече е студено и Кая си намира все топли местенца за спане. 2 дни подред след вечеря си ляга в пералнята. А катерушката и е любима.

# 662
Сладки сънища от Мими и Хели. 😚

# 663
# 664
Здравейте, бих искала да споделя проблем и ако може дадете съвет и мнение. Прибрах коте, което е кастрирано и пуснато веднага, но го прибрах на третият ден, след кастрацията. Котето не се храни и спи постоянно. Заведох я при докторът извършил кастрацията, който я е пуснал след това навън. Той постави антибиотик, но животното до другият ден не се повлия, днес постави друг антибиотик, банка за оводняване и аз се опитвам да я храня през спринцовка. Котето вече е като парцал, доста изтормозено и спи постоянно. Днес й е 5 ден от кастрирането. Подчертавам, не е мое и не съм я пуснала аз навън. От жал като разбрах и я видях, че не е добре я прибрах, но в момента много се притеснявам за нея... Някой от вас да се е сблъсквал с такова нещо, нямам опит с котки

# 665
Заведи котето в някоя вет клиника, не е нормално това състояние. Не чакай, липсата на апетит и общото състояние говорят за проблем, който не търпи отлагане. Успех и дано успеят да помогнат на животинчето.

# 666
Здравейте, бих искала да споделя проблем и ако може дадете съвет и мнение. Прибрах коте, което е кастрирано и пуснато веднага, но го прибрах на третият ден, след кастрацията. Котето не се храни и спи постоянно. Заведох я при докторът извършил кастрацията, който я е пуснал след това навън. Той постави антибиотик, но животното до другият ден не се повлия, днес постави друг антибиотик, банка за оводняване и аз се опитвам да я храня през спринцовка. Котето вече е като парцал, доста изтормозено и спи постоянно. Днес й е 5 ден от кастрирането. Подчертавам, не е мое и не съм я пуснала аз навън. От жал като разбрах и я видях, че не е добре я прибрах, но в момента много се притеснявам за нея... Някой от вас да се е сблъсквал с такова нещо, нямам опит с котки

Да е на топло, тихо и спокойно място, ако не иска да пие вода - внимателно със спринцовка отстрани в устата, но по много малко (щом е коте, а не котка, около милилитър на прием), през няколко часа...  И да, утре идете на друг ветеринар. Да оздравее животинката!
Кураж и сили Heart

Последна редакция: нд, 16 ное 2025, 21:50 от Cassius

# 667
Ох, благодаря, дай боже! 💕
Утре на обяд ще сме при текущият й, защото той пое отговорност за нея, но ако и утре е толкова не добре ще търсят друг вариант.

# 668
  • Свети Влас
Стискам палци и лапички всичко да е наред с котето.

# 669
Много е хубав Балу 💚

Сега и преди 😁

# 670
  • Враца
Момичета, добро утро. Май изпуснахме положението с Кая. Щяхме да я кастрираме като стане на 6м, но ММ си беше в България само за няколко дни, а аз няма как да се справя сама с това премеждие. Другата седмица става на 7м и май започва да се разгонва. Мяука по-често без причина, но не е точно това мяукане на разгонена котка. Беснее много, станала е доста гальовна, но пък не вдига дупето като я галя. Хем се радвам, че вече ме допуска до себе си, тази нощ дори спа при мен, хем се притеснявам да не се разгони. Хапчета със сигурност няма да и давам, някак ще се мъчим с този период, докато отмине и при първа възможност ще я кастрираме. Притеснявам се дали няма да и се объркат хормоните като веднъж се е разгонила и след това я кастрираме. Вие как мислите, дали ще и навреди? Много ме е яд, защото исках да и спестим това мъчение, но плановете на ММ се разбъркаха. За празниците ще си е повече време вкъщи, но са празници все пак. Не знам дали тогава някой ще се наеме да я кастрира и дали е удачно по време на почивни дни да я извършим. Ако нещо и се случи, дали някой ще работи да я заведем. Ох много ме е яд. С предната ни котка преди много години, съм ви казвала, че ММ и даваше хапчета като се разгони и по едно време ми се струваше, че в момента, в който не и дадем хапче тя пак е разгонена. Та въпроса ми е колко време трае разгонването горе долу и ако не забременее котката (което няма да стане) кога пак ще се разгони? Дали ще има прозорец между разгонванията, в който и ММ да е вкъщи и да успеем да я кастрираме? Много ми е кофти за малкото ми бебенце, да 3кг е, но за мен си е мъничко бебенце и не искам да страда.

# 671
Винаги сама съм си водила котките за кастрация. Защо трябва да чакате? Слагате я в клетката и я отнасяте в клиниката сутринта, там знаят какво да направят. След обяд си прибирате кастрирана котаната.

# 672
Точно при такава промяна кастрирах Тери, но на 5 м. възраст. Изобщо не е нужно отбор да води котето за кастрация. Особено, ако клиниката е реномирана - приемат животинката и ви се обаждат да я вземете, когато е излязла от упойка. В нашия случай котето беше с АБ депо и обезболяващо - депо. Раната - с биоразградими конци. Не са вадени. Искаха само на третия ден по вайбър да изпратим снимка на коремчето. Дори не се наложи контролен преглед. Т.е. ангажиментът е отнасяне до клиника и вземане от клиника.

# 673
Десислава, ветът, който е поел отговорност за кастрираната от него котка, пусна ли ѝ пълни кръвни изследвания? Ако не е - никаква отговорност не е поел.

nelegalnata, няма да ѝ се разбъркат хормоните. Дори и да влезе в цикъл от нон-стоп разгонвания, пак може да се кастрира. Не давайте хапчета. Първото разгонване обикновено минава много леко.

# 674
  • Враца
Със сигурност няма да давам хапчета. Разбирам, че не е нужно да ходим цялото семейство, но първо съм с 2 деца, от които завися и второ съм много страхлива. Въобще не знам как ще се справя сама. Нашия ветеринар ни каза да я заведем първо в клиниката за преглед, след което да определят дата за кастрацията и да я заведем в другата им клиника, защото операциите се правят там. Ще ни се обадят кога да отидем да си я вземем. Ако децата са вкъщи трябва да ги водя с мен. Няколко дни след операцията трябва пак да я заведем на преглед. Аз не съм шофьор и не ме разбирайте погрешно, не си търся оправдания, искам да го направя, но искам да предпазя и децата от този стрес. Искам подкрепата на ММ и най-вече ако нещо се обърка и трябва да я водим по спешност до кабинет.

Общи условия

Активация на акаунт