Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 92

• 16 690
  • 335
  •   1
Отговори
# 225
  • SF
Моля, споделете какво мислите за самозалепващите се панели за стени? Има за баня, за сухи помещения.. Продават се в Практикер - 60х30 см.
Много бих искала да ги сложа на 2 от стените в тоалетната. На картинки изглеждат красиво. Виждали ли сте ги в действителност как стоят?

# 226
Имам една стена на която в левия ъгъл до прозореца има кресло, а в десния край е дивана в средата в момента има един нисък шкаф за телевизор, който искам да махна. Отначало мислех да го заменя с висока библиотека, но сега си мисля, че ще стане странна линия: ниско кресло, висок шкаф, нисък диван. Сега си мисля за шкаф с височина 80-90 см. Тип бюфет с витринка сякаш не е моето и хич не ми харесаха модели, които видях.
Какъв тип шкаф бихте сложили? Мислех и за тип регал, но трябва да е с врати, вътре ще се прибира принтера и разни папки с документи. Ще сложа снимка, която после ще изтрия. Моля да не ме цитирате. Тя така или иначе не дава реална представа, защото елхата и на мястото на креслото и не може да се види линията.

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 00:26 от Di Soleil

# 227
  • Варна
Може висока библиотека да края на стената и креслото да се позиционира пред библиотеката. Ще стане като кът за четене.

# 228
  • София
Може, вместо. Елхата кресло... Или среден бюфет като височина, в смисъл нормален, без надстройки.... Такъв огромен избор има, всякакви, има безумно красиви...

# 229
Е да, но аз не мога да си го представя дали ще изглежда добре висок шкаф в средата и две ниски меки мебели от двете страни.

# 230
Фотьойлът пред библиотеката, не отстрани.

# 231
  • София
Не е па темата, но моля да споделите от къде е ратановият обръч на елхата.

# 232
Не е па темата, но моля да споделите от къде е ратановият обръч на елхата.
От Икеа, купуван преди години

# 233
На мен и така ми харесва. Цветово ми е меко, уютно. Но ако все пак се търси да е по-вместителен шкаф, средно висок, хубаво стои някъде 74-75-76 см. Нито е прекалено ниско, нито е прекалено високо както ако сложите примерно нещо 140 см.
Ще съберете като дълбочина всичко и в същото време отгоре пак ще си го има този плот, който да ползвате като пространство да се сложи някакъв декор или човек просто да си остави за момент някаква вещ.
Това е стандартната височина на масите за хранене.

Хубаво би стояло и с висока почти до горе библиотека. Но са по-плитки, а доколкото разбрах там трябва да се помести принтер. Аз не бих си съобразявала елементите на интериора с такъв тип техника. В днешно време принтерите все по-малко и малко се използват. Но всеки си знае нуждите.

# 234
Нещо немско да си погледаме. LEICHT.

https://leicht.com/kitchens/terma-rocca-pearl/

# 235
  • София
Здравейте, някой правил ли си е шкаф под стълбище за обувки/ якета. Отворена съм на препоръка за фирма ,но като знам цените - предпочитам сами да си го направим. За вратичките сме взели решение вече , въпроса ми е организацията му. Искам да е с издърпващи механизми, понеже нишата е дълбока около 1.20м и смятам ,че ще е по - удобно.

# 236
  • София
Ако ще го правите сами, някоя от системите на Икея няма ли да свърши работа?

# 237
  • Sofia
Искам да помоля за съвет, защото имам големи колебания за едно планинско студио.

Уж измислих вариант, но ме гложди, че не е достатъчно добре, нещо не ми харесва, тормози ме. Много е малко, струва ми се, че просто ще струпам едни мебели и сигурно има по-добър вариант. Та, ето една схемичка, като за момента там има само две неща - кухня Икеа (давам снимка на стила и цвета по-долу) и фотьойл на Икеа (също давам снимка).
Големият въпрос е - как да разположа легло 140/200см, което да не блокира балконската врата и какво друго да сложа, че ако може да има и къде да се хапне? В стаята няма друга врата, има преход към коридор, няма врата там и няма какво да се отваря, също уточнявам, че има голям гардероб в коридора и няма нужда от гардероб в стаята. Имам чувството, че съм пред нерешима задача и мисля ли мисля...
Схема:

Кухнята е в дъб и зелено, около това трябва да се въртят и останалите мебели:

Наличен фотьойл - https://www.ikea.bg/products/kivik-1-mesten-raztegatelen-divan/39470231/

# 238
murphy bed?

# 239
  • Sofia
Отказах се от murphy bed и от диван-легло, тъй като леглото е най-нужната част на стаята и така или иначе, ще стои спуснато/разпънато в голяма част от времето. Не спестявам нищо така.

Общи условия

Активация на акаунт