Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 92

• 11 459
  • 214
  •   1
Отговори
# 30
  • Варна
И ако гостите са елегантни. 😉

# 31
  • Бургас
Понеже съм правила грешка с голяма маса, която после замина за вилата, в шоурумовете е широко, обаче като дойде вкъщи, зае цялото пространство. Разтегателна дали не е вариант, която да се разпъва само при гости? Понеже не знаем колко е голяма трапезарията?

# 32
И аз първо бих обмислила разтегателна маса, ако редовният състав на сътрапезниците не е 8 души, но от време на време трябва да се събират толкова. Винаги е по-удобно да ти е по-широко около врата и около д..то   Simple Smile в ежедневието - и за движение, и за почистване, а и за психологическото чувство за простор. Иначе би трябвало да стига за 8 души - по трима на дългите страна и двама на късите страни (приблизително се предвижда по около 60 см на човек). На мен мястото за човеците ми стига, обаче мястото за съдовете, приборите и чашите все ми е кът.

# 33
Вкъщи сме с маса с такъв размер и столове тип кресла. Събират се.

# 34
Вратите се обличаха допълнително и беше голяма разправия, както и пари. После разбрах, че има фирми, които предлагат готови боядисани тапетни ( с плоскостите до стената и тн). Едната такава, на която попаднах е AG_doors, но със сигурност има и много други. А и цената е в няколко пъти по- ниска от това, което аз сътворих. Иначе е красиво, да:)

# 35
Здравейте, нуждая се от помощ. Ще ви дам разположение на стая, в която има 1  легло 1,20 на 2,00 метра. Искам вместо него да поставя две легла 0,90 на 2.м и с възможност да запазя повече от сегашните мебели.  Но дори и някои от другите мебели да изхвърля или да сменя, не успявам да разположа леглата

# 36
  • София
Вариант 1 - двуетажно легло на мястото на леглото.

Вариант 2 - двете легла успоредно на прозореца, и библиотеката разделител между тях. Бюрото на мястото на библиотеката. Но няма да ви остане празно място в стаята.

Вариант 3 - има легла, които са вдигнати на втори етаж и под тях има място за бюро.

Опитайте в някоя програма от типа home by me да си направите точен чертеж и точни размери на мебелите, за да можете да ги размествате.

# 37
Благодаря! Не искам двуетажно легло, защото стаята използвам и за възрастни гости. Предпочитам да са успоредни на прозореца, но все си мисля, че поне едното легло ще затвори някоя врата. Ще пробвам с програмата, не съм ползвала до този момент

# 38
Ако няма да се ползват постоянно и двете легла и не се събират необходимите допълнителни мебели, може да се помисли за вариант с едно легло и малък разтегателен диван, който да се разтяга само при нужда. Ще става тясно, но все пак ще е временно и търпимо.
Ако е наложително постоянно да се ползват две пълноценни легла, по-скоро бих обмислила с какво да заменя други мебели, респ. някакви изтеглящи се плотове от друга мебел (библиотека напр.) вместо отделно бюро и т.н.

# 39
Бих взела 1то легло с дължина 190-195 и правя 2 ъглови. Бюрото отива под прозореца. Дясната страна се запазва.

# 40
Вариант 3, във вариации
Скрит текст:

Или това, но без затворените панели накрая
https://pin.it/pMNepVVxL

# 41
  • София
До вратата на стаята ако е 197 може да потърсите легло за матрак 90/190, то ще дойде около 195-197. Може да се наложи да махнете някой перваз, за да не стърчи.

До балконската врата с прозореца имате 214 според чертежа.

На отсрещната стена ако сложите легло, ще става течение и ще пречи на преминаването. А и няма да се съберат останалите мебели.

# 42
Легло “сандвич” щом няма да е за постоянно ползване.

# 43
Да, благодаря за идеите. Исках да знам дали виждате две еднакви легла дали може да се разположат някак, дори и със смяна или изхвърляне на някоя сегашна мебел. Други варианти с двуетажно, или сандвич не бих желала по ред причини.

# 44
chimaera, и от мен някакви идеи

Вариант 1:
червено - легла
зелено - гардероб (стандартните гардероби са дълбоки 60 см и би трябвало да може да се събере зад вратата; евентуално ако пречи, може да се вземе гардероб с плъзгащи врати или вратата на стаята да се обърне и да с отваря навън)
синьо - бюро
лилаво - библиотека
сиво - скрин
оранжево - нощно шкафче

Вариант 2 - вратата на стаята се измества в края на стената (не е толкова голям и сложен ремонт, колкото изглежда на пръв поглед)
в зелено са гардероба и нощното шкафче  (или по-тесен скрин)
местата на гардероба и библиотеката (лилаво) могат и да се разменят
Може и да няма нощно шкафче (скрин) между леглата. Въобще, ако сте склонни да преместите вратата, има още много опции. Ако преместването на вратата пречи на друга стая, може и да се премести на лявата стена, а мебелите да се обърнат огледално.

Общи условия

Активация на акаунт