Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 92

• 11 459
  • 214
  •   1
Отговори
# 45
GG+ , благодаря! Първият вариант и аз го мислех, утре ще въртя сегашното легло под прозореца, за да видя дали няма да затвори балконската врата. Ох, трябват ми още 10 см.  А за втория, не знам - апартаментът ми е в панелен блок, не знам дали мога да местя врата. Освен  да обърна вратата на стаята, да се отваря навън. В края на краищата, (за радост на мъжа ми), няма да правим ремонт и да купуваме нови мебели.

# 46
  • USA
Aко коридорът ви е 134 см широк и 5 м дълъг, и сте избрали плочки 60х60, как ще ги наредите? Ще оставите в двата края покрай стените парчета по 7 см или само в единия 14?

# 47
Ако не мога да сменя плочките с по-подходящи по размер, бих ги наредила с двустранни 7 см, реденето започва винаги от средата към краищата (в смисъл не знам майсторите откъде технологично редят, а имам предвид подреждането, за да е естетично и визуално).  Евентуално, ако моделът на плочките позволява, в краищата може да се сложи и кант с тази ширина, вместо парчета плочки. Правят се и комбинации между паркетен кант и плочки, не знам дали в случая е подходящо, само идеите нахвърлям.

# 48
Aко коридорът ви е 134 см широк и 5 м дълъг, и сте избрали плочки 60х60, как ще ги наредите? Ще оставите в двата края покрай стените парчета по 7 см или само в единия 14?

Да оставиш парче само в единия край е абсурд. Освен ако няма да има шкаф или друго, което да скрие.
Да оставиш две тесни лентички открая е по-добре, но ще има доста фира и с толкова тесни ленти не е супер. Виж дали няма някакви декоративни фризове, които да паснат от двете страни.

Аз бих предложила да редиш завъртени на 90 градуса, тоест диагоналът да е по дължината на коридора, точно в средата. И отстрани ще имаш прилично големи парчета.

Идея (тук плочките са малки)

Нещо такова ще бъде:

# 49
  • Street of Dreams
1. Вместо двете легла, оставяте едно и един разрегателен фотьойл, за когато дойдат гостите.

2. За коридора - 14 см ту отляво, ту отдясно. Така плочките ще се разчупят и няма да има права фуга точно по средата на коридора.

# 50
  • Майничка
Ако задължително трябва да са две пълноценни легла, бих взела 2 х 1.90м или 1.90 и 2м. Чудесно стават и за възрастни, стига да не са над 1.85

# 51
Ами да, исках две пълноценни легла и то еднакви за двамата ми внуци, които няма да се разберат иначе кой на кое легло точно да спи,  когато идват на гости. Но и в друго време ми идват гости с преспиване, а ние всички сме доста  високи и едрички. Въртях, въртях, няма да се получи. Благодаря на всички отзовали се.

# 52
Chimaera, щом трябват 10 см само някъде наистина защо не направите леглата по поръчка и едното да е точно колкото ви трябва (има си и матраци с размер на клиента), а другото да си е за стандартен матрак 90/200? Нещо като вариант 1 на GG*?
При условие, че е трудно изместването на вратите, не са желателни варинатите с двуетажно легло или тип сандвич, то остава само това решение.
Не вярвам внуците чак толкова добре да схванат разликата от 10 см дължина по-малко в едното легло спряло другото. А и да я схванат - ще свикнат бързо, много по-бързо отколкото Вие сте вземали решението кое как да стане. За гостите няма значение. Пък и едва ли всички са високи, все ще да има и някой по-нисичък, който да е настанен на по-късото легло.
Всичко друго е скъпо и трудоемко. Бюра и гардероби всякакви има на пазара. Включително и по-плитки.

От мен, обичайно като за уикендите дълго клипче къщичка. За гледане на който му е интересно. Руски ез. Не е от тези хептен мащабни архитектурни модернистични чудеса с плоски покриви. Понякога, въпреки, че обичам да гледам такива, лекичко започват да ме изморяват, защото са някак твърде архитектурни. Предпочитам нещо една идея по-близко до обикновения човек.

# 53
  • София
Здравейте,
Интересуват ме мнения и впечатления (ако може от първа ръка) за разтегателните маси с повдигащ механизъм.
Харесах два модела в Айко, но се колебая. Притеснява ме механизмът дали е надежден при експлоатация и дали няма набързо да се развали. Разбира се, няма всеки ден да я разтягаме и повдигаме, но все пак...

Тази е едната:

https://aiko-bg.com/product-0115306000

И другата:

https://aiko-bg.com/product-01153060003

# 54
Защо ме търсиш?, то и сегашното ми легло, с което мерих до сантиметър се хваща до балконската врата , т.е. тя може да се отваря, но има едни тръби за парното и радиатор и леглото не ляга хубаво до стената, получават се дупки. Грозно  стои.  А ако са в средата на стаята, дори и да няма други мебели, леглата запълват цялата стая и пак не ми харесва. Изобщо никакъв вариант не ме устройва в момента.  Ще умувам вариант с едното легло да е 1,90 , но наистина трябва леглата да са по поръчка, че на външен вид да са еднакви. Благодаря на всички ви за съпричастността.

# 55
Момичета, в момента обзавеждаме новия ни дом на село. Искаше ми се всички стаи да са с вградени мебели по поръчка, но се налага да търсим по-бюджетни решения.
Купихме тази детска стая за големия ни син, но тя е висока 2 метра, а таванът е 3 метра и ни притеснява, че ще стои леко странно и несиметрично този един метър отгоре.
Имате ли идеи как или с какво може да компенсираме това разстояние?
Приемам всякакви креативни решения! Grinning

# 56
В Италия например е разпространено да затварят кухните отгоре с гипсокартон (а понякога и странична стеничка изграждат), за да изглеждат вградени и да няма дупка под тавана.
Може да заимствате нещо от тази идея.

# 57
Търся мнения за  кухненски остров. Според вас практично ли е мивката и/или котлона да се намират на острова?

# 58
  • София
Акцентът в кухнята е приготвянето на продуктите и готвенето им, а не миенето, затова ако имам огроооомна кухня, разположена на една стена, бих сложила печка с абсорбер на остров. При ъглова кухня ми се струва излишно.

# 59
Имам доста пространство за отворен план кухня и изглежда ще е разположена на най-дългата стена.

Общи условия

Активация на акаунт