Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 92

• 21 607
  • 456
  •   1
Отговори
# 345
Като естетика черните столове са супер попадение. Но не съм сигурна дали ще са удобни за всички (високи и ниски хора). Трябва си пробване.  Ние много трудно избрахме удобен стол и за 190 см и за 170 см.

# 346
  • София
ЧС, да, точно, пък и освен че сме 190 и 174, и младежът е вече 185, и ще търсим и по-здрави да са. Аз пък искам и да са различни, което пък въобще не се приема от ММ. Или пейка + столове, което не намирам като съчетание.
Към нещо класическо клоня, знам ли... Разбира се и цената има значение.
Не съм се отказала и от пейка от едната страна. Нея пък ММ изобщо не я възприема като вариант.

# 347
Ако искаме да се получи хубав, органично съчетан интериор, не трябва да се мисли така на парче. Как да се каже какви ще са столовете, като не се знае какъв ще е диванът, какви ще са пердетата, килимът, шкафовете, подовите настилки, стени и т.н. Може да трябва столовете да са по-семпли като визия, за да не се "бият" с другите мебели, а може да е добре да са акцентни, за да се раздвижи цялостната картина, ако е по-неутрална. Ако сега изберете стол с тапицерия в някакъв цвят, наясно ли сте, например, какви ще са цветовете на останалия текстил и мебели в стаята?Или после ще се наложи по столовете да избирате дивана и шкафовете, което доста ще затрудни избора?
В този смисъл е най-добре обзавеждането да започне от по-скъпите и трудни за избиране мебели, като дивани, секции, подовите настилки също, а столовете да останат накрая. Столове има хиляди модели, изборът е огромен и все нещо ще харесате.

# 348
  • SF
GG*, интериорен дизайнер ли си?
Ако си, ще имам въпроси към теб.

# 349
Не съм Simple Smile

# 350
  • Street of Dreams
Аз само да кажа за пейката, че тя се слага обикновено на стена - защото е неподвижна. За маса в центъра на стаята не мисля че ще стои добре с пейка.

# 351
А аз, да кажа за пейката- в зависимост от навиците на семейството, може да е, или да не е подходяща.
Ако се събират на дълги неделни обеди, ако канят гости около маса...- не е подходяща. Много е неудобно да се заседиш на пейка, че са твърди Sweat Smile
Иначе,ако се събира под масата, заема много по-малко място от столовете.

# 352
Е, то се шият възглавнички за пейки. Аз си поръчах такава по мярка за шкафа за обувки в антрето. 5 см дебела с най-твърдия дунапрен, от качествена изкуствена кожа за да може да се мие, екстра е.

# 353
  • Street of Dreams
А аз, да кажа за пейката- в зависимост от навиците на семейството, може да е, или да не е подходяща.
Ако се събират на дълги неделни обеди, ако канят гости около маса...- не е подходяща. Много е неудобно да се заседиш на пейка, че са твърди Sweat Smile
Иначе,ако се събира под масата, заема много по-малко място от столовете.
Стол е по-лесно да бутнеш под масата, отколкото пейка. А ако казваш, че заема по-малко място - тоест повърхността й е по-малка, това значи че е по-неудобна за седене.

# 354
Ами, не- пейката влиза под плота на масата, без остатък. Това имах предвид, че влиза - подпира се на краката на масата, и обикновено плотът на масата надстърча над тях поне още 20тина см, най-малко.

# 355
  • Street of Dreams
Koи тях?

# 356
Краката на масата Rolling Eyes
 Затова пейката не стърчи – плотът е по-широк от разстоянието между краката, покрива напълно.
Скрит текст:

Също така- може да се подпъхне отдолу.

Примерите са първите срещнати, илюстративни, знам че масата е с метални крака.
Edit: появиха се примери с метални крака:
Скрит текст:

Така като ги разглеждам сега, определно комбинацията пейка+столове, ми се струва по-малко скучна.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 13:06 от LordOzzy ⚡

# 357
Но пък удобно ли ще е да няма къде да се облегнеш? Ние например се заседяваме на масата поне за час и няма да ми е удобно да седя наказана.

# 358
Търся идея какво да сложа над този диван - картина/и, етажерки? Пробвах с изкуствения интелект - нищо не ми хареса Simple Smile
Скрит текст:

# 359
  • Street of Dreams
Аха, ти имаш предвид пейка без облегалка - те не са статични за стена, аз имах предвид съвсем друг вид:

Да, такава, каквато ти показваш може да се пъхне изцяло под друга маса, но не и под тази.

Ние сме много често на кухненската маса - не само за хранене. Там посрещаме гости, там си пием кафето сутрин, разговаряме, понякога от там работя с лаптопа, а и вечер също е удобно да се гледа телевизия и си снова между нея и дивана. Затова удобните столове са ми задължителни. Напоследък слагам различни калъфи на иначе светло бежовите (почти бели) столове и целият интериор - иначе светъл и пясъчен/неутрален, се променя. Столовете стават акцент, хвърлям едно пасващо одеало на дивана, една-две пасващи калъфки и готово. Имам 3 комплекта и още 10 в уишлиста, тъкмо мислех да поръчвам вече нови, че съм на пролетна вълна вече Grinning

Общи условия

Активация на акаунт