Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 92

• 21 505
  • 453
  •   6
Отговори
# 360
Аз казах вече, че за мен не е удобно- и ние сме по масите, като се съберем.
Но , всеки си знае...

# 361
Чудя се и аз как да го кажа нежно и не се сещам. Затова ще си го кажа направо... абе не е гот с тая пейка. Това по заведения - ок, по списанията или Pinterest също стои чудесно. Но на практика не е практично, не е удобно.

Реа, според мен големи картини две или една голяма. Нещо от сорта на 60/90 и нагоре. Етажерките е малко прахосъбирачка. Ако все пак държиш да е нещо като етажерка аз бих сложила този тип не зависимо производител. Просто да е затворено, да не се праши.
Не знам какво бих сложила, но знам какво не бих - тройка картини. Особено тези дето са радвижени на различна височина при поставянето им. Не знам защо много ми е неестетично това.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 19:42 от Защо ме търсиш?

# 362
  • София
Благодаря ви за интересната дискусия.
Определено с пейка, че и с различни столове изглежда много разчупено и ми харесва. Но да, на картинка стои добре, иначе няма да е твърде удобно.

Дори да е пейка с облегалка, пак остава неудобството, че ако се ползва от повече хора, т.е гости, го има моментът "стани, за да седна". Иначе като спестяване на място, ако е дълга колкото масата, не може изцяло да влезе отдолу. Ако пък е по-късно, няма да е много функционална.
Вероятно ще се боря с ММ за идеята с различни столове.

GG*, да, напълно права си. При нас за момента кухнята е уточнена, т.е това е в непосредствена близост. Настилката е положена, камината също е купен. Диваните ще бъдат отделни, 3-ка + 2-ка, но там стилово съм много ограничена, така че чуденето ще е между малък брой. Но ние правим всичко на етапи, често и в обратен ред. Simple Smile Пример - печката, която купихме още миналата зима. Simple Smile

# 363
Защо ме търсиш?, благодаря, че се включи. Такъв вид етажерка не бих сложила никъде, не е моето. Може бих имах предвид - полици, но си права за прахоляка, а и аз самата не обичам да си намирам излишно работа. Показвам ти чат-а какво ми показа по истински картини който имам, но са малко по малки. Това са цветовете който искам да имам защото ще отиват на другата част от дневната.

Скрит текст:

а, тук ми я обърна картината и после се заинати да ми я вложи хоризонтално Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 14:59 от Реа

# 364
sofyia, какъв е цветът на кухнята?

Реа, след като имаш карини, които ти харесват, защо се чудиш? Картините винаги са вариант. Можеш да ги сменяш периодично.
За мен по стените се слага нещо, което ти харесва и значи нещо за теб. Примерно хора, които нямат отношение към изобразителното изкуство, по-добре да сложат снимки на семейството или от пътувания, в еднакви по стил рамки.

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 15:23 от GG*

# 365
  • София
Реа, чудесно място за няколко картини/постери, но с раздвижено разположение и различна големина.
GG*, олив мат, вероятно със светъл плот и гръб плочки. Мисля, че с дървесен ще ми стане прекалено много дървеното.

# 366
  • Street of Dreams
Търся идея какво да сложа над този диван - картина/и, етажерки? Пробвах с изкуствения интелект - нищо не ми хареса Simple Smile
Скрит текст:
Аз първо бих сложила един килим, за да не изглежда толкова стерилно. И ако още има нужда - една или три картини. И килимът и картините трябва да съчетават сивото от стената и кафявото от дивана, за да има някаква цветова хармония и обединение на тези два цвята. На мен лично не ми харесват предложенията на чата, където картината е единственото цветно нещо в стаята - неспокойно става.

# 367
Реа, с втората картина ще изглежда супер, тъй като има връзка и с възглавниците и завивките на дивана. Simple Smile Даже бих вкарала някакъв акцент с някой от цветовете и в помещението, например ваза, саксия или 2-3 по-малки възглавнички на дивана.
Рафтове никога не бих сложила, защото някак ми изглеждат натъпкани с неща и наистина събират прах, изглежда разхвърляно в моите представи.
По отношение на разговора за пейката - според мен това е една неудобна мебел. Особено за трапезна маса. Най-малкото, защото не е практична. За да стане един човек, трябва да вдигне двама. Да не говорим, че е цяла мебел и не е комфортна, доколкото едни хора обичат да стоят на по-голямо разстояние от масата, други на по-малко. Ами, ако седнат на нея хора с голяма разлика във височината? А и, когато не е плътно до стена, стои някак незавършено.
Вариантът с черните столове или столовете с черни крака доста по-добре изглежда, а и би бил по-удобен. Simple Smile

# 368
  • Street of Dreams
Една кратка статия какво да правим със стената зад дивана. На мен лично двете предложения с рафтове ми харесват в случая
https://caitlinhoustonblog.com/three-ways-to-decorate-the-wall-above-your-sofa/

# 369
За съжаление не успявам да докарам истинските цветове с телефона. Така снимано не се вижда колко са "свежи" и светли цветовете. Стената ми е много светло екрю, няма сиво никакво. Акцента на стената ще е задължително с тюркоаз, защото имам такъв акценти и в частта в която не се вижда стаята.
Снимки на нас не бих сложила, но сестра ми е любител фотограф и съм си избрала от нейните евентуално пейзажи снимки на родния ми град.
Това са някои на който съм се спряла. Има емблематични от града, но сега не ги намирам.

Скрит текст:

Проблема е, че не мога да взема все още решение - картини, снимки, по колко, как позиционирани и тн.

Много харесвам килими, но за сега отлагам, защото това е дневна в къща (доста мръсотия влиза от двора). Имаме куче и преди трудно чистих един килим в друга стая, махнах го и си реших проблема. Одеялата постлани по дивана са заради кучето.

# 370
sofyia, къде е това дървено при теб? Подът е сиви плочи, стените са сиви (ако правилно виждам), кухнята е в студен цвят, а не фурнир? По пода върху тези плочи килим няма да върви. Ако сложиш и сивия диван, дето го беше качила по-горе, съвсем ще замръзне стаята. Поне столовете да са с някаква тапицерия, за да се внесе малко цвят и топлина. Текстилът, както и дървото, стоплят интериора.Та пак оставам на мнението първо да избереш дивана, защото това обикновено е най-трудната покупка, и после спрямо него да мислиш за столовете. При всички положения сив диван не е добра идея.

# 371
  • Street of Dreams
Pea, много странно - на моя екран стената изглежда в студено сиво-бежово, което изглежда още по-студено заради топло-кафевият диван. Никакво екрю не се вижда, което е изцяло топъл цвят. Иначе за разположението малко по-назад съм сложила статия с различни комбинации, в последния линк също има предложения.

GG, мисля че sofiya имаше предвид масата и евентуално столовете. Аз поскрепям идеята за гръб от плочки.

# 372
Търся идея какво да сложа над този диван - картина/и, етажерки? Пробвах с изкуствения интелект - нищо не ми хареса Simple Smile
Скрит текст:

Картина или пано. Етажерките стоят тежко и потискащо над мебел за седене.

# 373
  • Deutschland/HE
Има и хубави пейки с облекалки, с кожена тапицерия. Наши приятели имат и е много удобна и практична.

Ето една пейка

# 374
  • София
GG*, помещението е 35м2, от които половината ще са с ламинат, т.е дървено. Масата със сигурност ще е такава и няма да е малка. Сега, относно килим под трапезната маса - аз много харесвам килими. Но заради ефективността на подовото, зимата там килим няма да има. Лятото може и да сложа.

Аз приемам критики и съвети, но и помощ в картинки и визуализации.
Ето ми цветовете, защо да е замръзнало?
Скрит текст:
На мястото на този комод си представяме, че е кухнята.
В същото време не се страхуваме от цветовете. Но цветен диван мога да си представя пак нещо около зеленото, и то ще стане пък прекалено. Някакво мръсно бяло или светло бежово не ми се иска. Ще стои добре и жълто, но няма да получа подкрепа от домашните любимци. Wink Аз и сама мога да си купя диван, но после ще трябва да плащам връщане. Шегувам се.

Общи условия

Активация на акаунт