Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 92

• 23 993
  • 509
  •   1
Отговори
# 420
  • SF
От къде купи твоето?

# 421
  • Бургас
От Турция.
В Практикер има бюджетен вариант.

# 422
Аз купих такъв тип от магазин Орион , търсих най-бюджетните за помещение под наем.

# 423
Известно време не съм ви досаждала с руския език в клипчета за обзавеждане. Днес така неделно малко ще покажа. Разчитам, че сте отпочинали в неделя и няма мнооо да се сърдите.
Едното е Минималистичен интериор на Миша Шапошников. Обяснявам понеже минимализмът малко или много вече дотегна и според мен изживя времето си. Та на който не му е интересно или не търпи руска реч да не гледа.
Няколко неща ми харесаха на мен лично.
Скрит текст:
И на първо място... стикерите по електрическите ключове. Когато са повече в една обща рамка в един момент забравяш кое беше вентилация, кое осветление, кое бойлера. Камо ли пък ако ти дойдат гости. Така искам да си намеря и аз такива.
Инак от по-едрите неща...Ами харесва ми осветителното тяло над масата за хранене. Не самото то, а това, че е на колан, през който минава кабела. Това е адски полезно за старо строителство където знаете как са правили навремето - една централна лампа в средата и край. С такива колани с кабели може да изместиш осветителното тяло над масата без да къртиш и да влизаш в разправиите на ново преокабеляване.
Друго - окачващия елемент за кърпи. Някакъв италиански производител, не чух добре името. Изглежда като вертикална закачална просто, но е с подгряване. Редиш си кърпите там и те са винаги сухи. Боже, а аз съм едни петнайсетина години назад с лира за баня! Мдаааа.
Иначе никак не ме кефи с многото врати в коридора. А също с прекалено многото ключове там. Като цяло стерилен ми е този интериор при все, че отчитам факта, че е правен за човек не постоянно живеещ на мястото, а от време на време завръщащ се. В минимализма вече ми втръсна тази липса на живот. Иначе овална маса с червени столчета - ок. Но трябва да има тук-таме по някоя книжка, нахвърляно одеало, снимки, картинки, пантофки.

Иначе пък Мишката Шапошников хубаво обяснява кое каква марка е.
Не знам защо напоследък съм превъртяла лентата по японските интериори. Много са ми интересни. Високата им лига твърде много ми се доближават до европейските минималистични неща и ме дразнят именно заради това. Предпочитам нещо тяхно си. Трудно си намирам обаче такива. С тези техните буквички и не знам как да търся. Като цяло от това, което гледам напоследък май са повече фенове на практичността. Особно като гледам кухнята в това клипче.... странна работа. В пералното помещение кабелите не се крият, чудо направо. Или може би ние сме твърде повлияни от италианската мания не в важно толкова да е практично колкото да е ефектно. Примерно Антонио Лупи със стъклените светещи отделностоящи мивки за баня.... всичко е много Уау! ама колко е практично един бог знае.

Днес съм много интернешънъл и да споделя и някакво малко къщенце в Буенос Айрес. Напоследък откривам уют в несъвършените интериори.

Рязко обратно с руския език с някакво супер малко апартаментче. На мен ми е клаустрофобично, но знам, че много хора имат такива малки жилища, купени за инвестиция. За тях може да е интересно.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 12:58 от Защо ме търсиш?

# 424
  • Майничка
Защо ме търсиш?, няма по-лесно нещо от стикерите по ключовете. Всяко рекламно студио или принт център може да ти ги направи, можеш да си ги направиш и сама, стига да имаш принтер - купуваш си прозрачен лист за стикери, сваляш си пиктограми, регулираш размера, печаташ и режеш.
П.П. Ако ги искаш на пластмасата - в студио за ситопечат.

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 12:33 от gargamela

# 425
  • SF
Точно това се замислих. Принт върху обикновен стикер, който може да си купиш и от Джъмбо. Файловете за картинките мога и аз да ти ги изработя.

# 426
От къде да си ги сваля тези така наречени пиктограми? Никак не съм наясно. Може ли линк?

# 427
  • SF
Искаш ли да ти помогна? Мога да ги направя.

# 428
Да, искам. Но не знам какво трябва да дам. Размера на електрическия ключ ли?

# 429
  • Майничка
Заповядай

Последна редакция: нд, 25 яну 2026, 15:11 от gargamela

# 430
Здравейте! Пиша за идеи за коридор. Тъмен, дървен под, същия цвят врати, светлобежови стени, в дъното - вграден гардероб, орех. Мебелите, които избрахме, са класически стил, бели - шкаф за обувки, портманто и огледало. Осветителните тела са бели с тъмно дърво. Няма прозорци.
Ще сложа дървен акцент върху шкафа за обувки под формата на по-интересен поднос, в който ще се слагат ключове, но нещо ми се струва, че ще стане много скучен. Нямам снимки, защото мебелите още не са дошли.
Може ли идея как мога да допълня интериора?
Целият апартамент ни е в класически стил, но в другите помещения има цвят, а коридорът нещо постен ми се струва 😂
Прикачвам портмантото и шкафа:

https://www.emag.bg/homcom-raft-za-obuvki-s-3-naklanjashti-se-ch … 0wt/pd/DBBTGY3BM/

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 12:55 от darbie9596

# 431
След като вече коридорът е готов и са купени мебели, но пък няма снимки, ще е малко трудно да се даде абстрактен съвет. Може би като го подредите с наличното и Вие ще видите къде и какво точно липсва, а и може да постнете тук снимки, за да се очакват наистина полезни и адекватни на конкретната ситуация мнения.
Принципно цвят може да се добави с всичко - текстил (напр. килим), вази, цветя според сезона, свещници и свещи, картини, други аксесоари...
Пък и в един по-неутрален откъм общо звучене коридор, който е преход към всички останали помещения, намирам плюс, ако другите стаи са в различни цветове, а не е следвана единна цветова схема в цялото жилище, която да се приложи и към него.

# 432
.... а коридорът нещо постен ми се струва 😂

като се начакат якетата на закачалките и нахвърляте чантите там - ще има цвят Laughing
Скрит текст:
срам ме е да снимам моето скучно антренце

# 433
  • Варна
Моят дом също е по-скоро класически, коридор с ретро гардероб в ниша , но избрах голямо огледало и коридора светна. Пред огледалото имам конзола - тип тоалетка и сменям вази и декорация там. Сложих килим юта, подходяща кошница за пантофи, също коша на котето е там. Високо цвете в саксия в ъгъла, което мисля да преместя, когато открия хубава ретро закачалка.

# 434
  • Street of Dreams
Без да искам си харесах нов килим и пътечка за пред кухнята - тънички за в пералнята. (сега остава да си взема куче). Омръзнаха ми моите шагита, или плетени памучни с геометрични фигури, искам нещо различно вече. Обаче Тинтина като каза за колко е купила нейните, че чудя дали си заслужава цената. Някой има ли опит със сайта?
https://www.nextdirect.com/bg/bg/style/su830557/w97796
https://www.nextdirect.com/bg/bg/style/su710082/h19145

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 11:08 от OnDiNe_

Общи условия

Активация на акаунт