Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 92

• 21 475
  • 452
  •   1
Отговори
# 375
Реа, щом като сестра ти снима, тя ще може най-добре да подреди  снимките. Може да промени размерите, да ги кропне, дори да промени тоновете, за да си паснат най-добре една с друга.
Картините, ако са тези които показа, за мен не стоят много добре една до друга. По-добре да сложиш един пирон на стената и да ги сменяш. Има вариант да им се нагласи височината, дори да са с различни размери (отзад шнурчето за окачане се слага по-ниско).

Ето как биха изглеждали снимките, но и с картини няма да е лошо.
Скрит текст:

# 376
  • Street of Dreams
София, бежов диван. Сиво няма да е ок. Също и между дървения под и дървената маса си трябва килим задължително.

# 377
Тя масата май се пада върху камъка.
София, снимката, която показваш е в топлата гама, независимо, че някои от цветовете се повтарят, докато твоята гама е изцяло студена (поне това, което до момента си показала). Какъв цвят е дървената част от пода?

# 378
Здравейте и от мен, често ви чета. На мен също обстановката ми е стерилна и аз бих сложила килим. Също килимът и картината трябва са цветово в синхрон с цветовете на стените и дивана. Аз бих заложила на розово.

# 379
  • Street of Dreams
Тя масата май се пада върху камъка.
София, снимката, която показваш е в топлата гама, независимо, че някои от цветовете се повтарят, докато твоята гама е изцяло студена (поне това, което до момента си показала). Какъв цвят е дървената част от пода?
Вярно, заради твоя коментар върнах да видя. Взимам си коментара назад за бежов диван.

# 380
Реа, за картините (или постери, снимки, няма значение) най-важното е да ти носят радост за окото на ТЕБ лично. Не какво е модерно, стойностно или какво е изискано. Просто да ти радва окото на теб. Аз имам два евтинджос постера на стената в хола в много голям размер. Нищо не изобразяват. Ами просто кефят ме как стоят на стената, белички са и с тъмната стена взаимно се почертават. Известно време се чудех дали да не купя поне нещо от някоя популярна марка. А после си казах "Айде няма нужда, това е моята къща".

Килим, щом като имате куче, може да подбереш гладкотъкан. Те се чистят с лекота с прахосмукачка, а дават все пак някакво усещане за текстил.

Относно цветовете... според мен не се връзвай на това да гониш еднаквости между това или онова. Утре ще ти хрумне да смениш покривалата на диваните с керемидени ленени и тогава какво правим? Вече не е модерно това всичко да е в тон или комплект.

# 381
То за модерно може и да не е (модерното стои година-две), ама хармонията е валидна при всички стилове и именно цветовите съчетания най-често я създават, включително чрез повторението и създаването на ритъм. Няма текстил, който да не се подменя сравнително лесно, ако омръзне дадена цветова гама или схема или по други причини се смени - било завеси, било килими...дивани малко по-трудно, но пък за тях се изработват калъфи-дамаски.
Картините си избирам по душа, пък ги разпределям по помещения така, че да има цветова хармония между тях и останалите цветове в стаята. Като сменя текстил, размествам си и картините, ако се налага.

# 382
Кубратова, според мен еднаквостите в цвят не значи задължително ритъм.

# 383
Имам предвид повторението на цвета някъде другаде в интериора създава такъв. Доколко ясно съм се изразила, не знам, заспивам седнала след тежка работна седмица, поне до днес...

# 384
Сега, колкото и да е модерно или изтъркано, човекът харесва ли си го- няма правила.
Освен това, както се каза-променяме се, променят се и интериорните ни вкусове.
Аз имах горчичено-син период, в който всичко беше бихроматично, едва ли не . Е, мина. Сега чак се чудя каква лудост е било- бях даже останала без бели чаршафи...

# 385
Ето снимка на стената, но пак не може да се види добре цвета на стената. Сякаш розавее. Изнамерих тази снимка, защото не съм на къщата сега.
Скрит текст:

Ще сложа разбира се нещо което да ми радва окото, но този път доста ми е трудно Simple Smile Усещам, че ще е голямо чудене.
А, според вас кое е на първо място - килима или декора над дивана?

# 386
Ами, зависи от разположението на всички елементи в стаята и площта - в смисъл кое ще заеме централно място (нямам предвид геометричния център на стаята) и ще стане фокус. За мен в една група като тази на дивана (то е и основна функция на стаята, доколкото разбирам или дори единствена) той е фокусът - и визуално, и функционално, така че една голяма картина над него ще стане притегателен център и фокус на цялата стая на практика. В такъв случай бих избрала по-ненатрапчив килим, за да не се конкурират. И обратно, ако килимът ти е ярък и впечатляващ, картината би могла да е графика или нещо подобно, отново по същите съображения. Всяко може да е важно в дадено пространство и пропорциите в него, в смисъл, че няма правило, макар че обичайно голямо по размер произведение на изкуството си става естествен фокус. Около налична вече картина може да се изгради цяла стая. Същото може да стане и около килим или нещо друго - зависи от горните фактори - площ, функции, съотношения между отделните обекти, наличие на архитектурни особености (ниши, чупки, осветеност и т.н.).   

# 387
Защо ме търсиш?, благодаря, че се включи. Такъв вид етажерка не бих сложила никъде, не е моето. Може бих имах предвид - полици, но си права за прахоляка, а и аз самата не обичам да си намирам излишно работа. Показвам ти чат-а какво ми показа по истински картини който имам, но са малко по малки. Това са цветовете който искам да имам защото ще отиват на другата част от дневната.

На мен ми харесва с тази картина.
Пробвайте да подмените масичката под климатика с някоя височка мебел, може и една лампа да е. Стената ви няма да седи така празна и все едно липсва нещо.

# 388
Barbabeau, имам хубава лампа подобна, утре като се прибера ще я сложа там да видя как ще е. Ти си правя, че дори и да има картини или снимки е добре и пространството под климатика да бъде заето. Масата по принцип я ползвам като пия кафе, чай и подобни.

Иначе картините са малко по малки, утре ще ги занеса, ще ги наложа на живо да видя как ще седят. Нямат все още рамки.

# 389
  • Street of Dreams
За разлика от Кубратова, аз мисля, че килимът и картината трябва да кореспондират. Подобни по цветове и подобно "шумни".
Също бих сложила и едно по-голямо зелено растение. Интериорът с тях става много по-завършен и уютен, стерилността изчезва.

Общи условия

Активация на акаунт