Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - тема 92

• 21 224
  • 450
  •   2
Отговори
# 390
Здравейте, смело се хвърлям във вашата дискусия за декорация на стената.
Моето предложение е две картини/постери/снимки с бели/много светли рамки, с правоъгълна форма, лежащи на дългата си страна. С големина като на климатика, но малко "по-разтегнати" и подредени спрямо него като стълба, т.е. климатик-горе, едната картина по-надолу и в средата на дивана, и втората картина най-ниско и близо до ъгъла на дивана.
Дано съм ясна, мисля, че ще е леко, неангажиращо, запълващо и може с леки загатвания в цветовете с останалото, което не виждаме

# 391
Ето как биха изглеждали снимките, но и с картини няма да е лошо.
Скрит текст:
На мен до тук това предложение най-много ми хареса. Прави ми впечатление, че на масичката в ъгъла има някакви цветенца, саксии, които тя може би си харесва. Може да се потърси нещо, което да се връзва цветово с тях. Те май са с нещо синьо. За рамките се сещам, че съм гледала в Икеа такива, който имат няколко размера дето могат да се подредят по сходен начин с това дето GG показва.
Скрит текст:

От друга страна мисля си защо пък толкова се страхуваме от празните стени? От едната страна на дивана има нещо привличащо окото, както е в случая с тройката вази (или саксийки). Ако се добави някакъв лампион, както Барба предложи, ще завърши доста ъгъла. Завеси доколкото виждам няма, само тънки предета. Ако се сложат като текстилно оформление завеси стаята ще получи достатъчно акцент без да претоварва стената.

# 392
Картините
Там аз бих сложила две или три, но по-големи. Примера със снимките не ми допада, прави дивана да изглежда още по-масивен, а снимките като просто сложени там за да има нещо.
Лампион в ъгъла е много добра идея. Мястото изглежда недовършено не заради празната стена, а според мен заради липсата на малка масичка и килим.
Климатика както е също обърква малко нещата, защото задава някаква линия на горното ниво и когато картините не са подравнени по нея изглежда разхвърляно. Цветово бих избрала нещо по-пастелно, но в комбинация със зелено.

# 393
Бих сложила и от другата страна на дивана масичка, защото в сегашната ситуация сякаш ми идва дисбалансирано - концентрацията е върху оформлението на левия ъгъл и в него се събират масичка, лампион, картини, а десният (при условие, че и пердетата са на практика като стената) е празен, а ползвателят на тази част пък няма къде да си подслони кафето, книгата и друго - каквото се ползва по принцип около дивана. Така се получава едно деформиране на пространството или поне във възприятието му.
Диванът е доста голям и този обем превзема, та бих вървяла в посока всякак да го умаля за сметка на околното оформление (стени, килим, аксесоари около дивана и т.н.), което да го прибере в обща рамка.

# 394
Благодаря на всички за предложенията, не съм снимала цялата стая, но през почивните дни ще опитам да дам малко по ясна представа. Помещението е Г-образно. От мястото където снимам зад мен има маса за хранене, а в частта на Г-то има П-образна кухня. Simple Smile не знам дали успях да обясня.....

Бих сложила и от другата страна на дивана масичка.....

В тази част на дивана почти никой не седи, заради това, че няма облегалка, доста непрактично се оказа Simple Smile Там маса нямам, но имам от люлеещите се столове на Икеа. Има и врата към двора която не ползваме Simple Smile
Намерих една снимка, не знам дали ще стане много ясно, но за сега това имам само.

Скрит текст:

Защо ме търсиш?,
тънки пердета не искам, за за сега тези ще останат. Струват ми се подходящи за интериора, меки и сравнително плътни са, те почти винаги "отворени". Всъщност сега като се сещам май просто като декор ги бях поръчала, защото покрай нас почти никой не минава и нямам нужда да ги затварям.

# 395
  • Street of Dreams
Пробвах за първи път чата, добре ми възпроизведе идеята.

# 396
  • Бургас
Хубав килим, космите няма да личат Simple Smile
Ама ако може картините да са една идея по-различни.

Вкъщи имам ето такива две лавици, с книги и няколко картини. Но моите са тъмни.
Скрит текст:

# 397
OnDiNe_, доста добре ми се струва на мен Simple Smile Благодаря за отделеното време. Аз не успах така добре да се справя с него. Утре ще поразместя малко мебелите - лампата, масичката. Може би в картините е добре да има "петна" на тюркоаз. Определено с килим е по добре, някак всичко се омекотява, носи уют. Може би е добре да започна от него. Да харесам и да купя, а от там и картините. Утре ще направя разместване и ще снимам.

# 398
Според мен само с тези цветове става скучно и еднотипно. Аз със сигурност бих сложила цветен детайл.
Буквално се върнах една година назад, когато бях твърдо решена да си взема бежов диван и холът ни да е бежово, бяло и дърво, което не звучи зле, но няма раздвижване. Когато се отказах от идеята и добавих цвят, стаята започна да прилича на дом, а не на хотел.
Според мен и тук трябва да се случи нещо подобно, за да не е толкова скучно помещението. Например аз бих вкарала зелено - подобен килим със зелени нишки, малко възглавнички малки и малко зелено в подобна абстрактна картина.
 А щом трябва тюркоаз - нека има заиграване и малки детайли с този цвят.

# 399
  • Street of Dreams
Това с цветовете е индивидуално според субективните възприятия. За мен лично тюркоаз и кафяво е възможно най-ужасната комбинация, но ето какво се получи с чата според желанието на клиента. Игнорирайте петната на покривалото 😅

Аз лично, ако трябва да вкарам цвят, бих избрала такава комбинация, катo тук стоплих цвета на стената и се надявам да е близък до реалния

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 12:41 от OnDiNe_

# 400
Аз бих вкарала зелено (но не чист цвят, а сложен), то ще кореспондира и с външната среда и ще подсказва, че това е извънградска къща, а определено е един от най-подхождащите си с кафяво и пясъчно цветове. Вече зависи дали обитателите приемат зеленото в който и да е нюанс или тон. През пролетта бих добавяла пудрено или други свежи цветове (както е в модела на Ондин, който е много балансиран цветово и ми хареса), есента ще обера тюркоаза (който може да преобладава лятото, но наистина и аз, поне в този му нюанс, не го намирам за хармониращ с шоколадовото като самостоятелна комбинация - трябва му трети цвят за баланс или евентуално покриване на целия диван с пясъчно) и ще допълня есенни багри  със запазване на зеленото. През зимата ще засиля бялото и пухкавото в текстила и тук там ще стопля с малко бордо или червено (но пак не чист, а сложен цвят) около Коледа, пък и след това - зависи от нюансите, които биха подхождали на зеленото. Така хем ще си имам неутралната основа, хем ще разнообразявам според сезона.     

# 401
Определено втората визуализация на OnDiNe изглежа по-добре.
Комбинацията от точно тези нюанси на кафяво и тюркоаз ми е много нехармонична.

# 402
Наистина втората снимка която OnDiNe_ е показала много по ми харесва от тази с тюркоаза.

Вие къде гледате за килими в сайтовете? Във Варна знам къде мога да ида да огледам на живо.

# 403
Преди години имах точно такава комбинация от тюркоазени възглавници и тъмнокафяв диван. Рея не пита това, но и аз щях да я разубеждавам. “Темата” никак не е благодатна за развитие на интериора в тази посока и много нехармонично изглежда.
На килима и кучето мисля космите са му по-малкия проблем. Кучето като го гледам не е малко и излиза на двора. С времето тоя килим се зацапва и понамирисва (личен опит). Погледни някакви килими от юта или такива, които са подходящи за навън.

# 404
Зависи как се поддържа килима. Ние на вилата сме с истински персийски килим в бежово и зелено и 3 кучета. Просто се налага по-честото му почистване.

Общи условия

Активация на акаунт