🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 4 (09.10 - 16.10) 🎭

• 3 191
  • 55
  •   9
Отговори
# 15
Здравейте и тук, хора! 😊
Още от предната тема исках да споделя мнението си, затова ще го пренеса тук. Но първо да отговоря на въпросите - от изброените подкасти съм гледала единствено Надкаст. Все се каня да започна Саркаст, може би сега му дойде времето.
На 100% съм убедена, че Неве ще бъде следващата изгонена на Кръглата маса. Към Боби съм с безразлични чувства, а Онцова и Гъмов не ми хареса колко агресивни бяха към останалите участници в предаването.
И да се похваля, че днес изгледах снощния първи епизод на британския Celebrity Traitors. Хареса ми - добре беше направен, различен е, и най-готиното е, че наградният фонд ще бъде дарен за благотворителна кауза, както си мислех, че ще бъде и тук.
Според мен, когато има известни участници, винаги има един елемент на респект, когато някой се изправи срещу тях. А когато усещаш, че някой стои малко по-нависоко от теб в социалната йерархия, това може би те кара да се снишиш. Затова според мен е възможно хората да не коментират Бачорски твърде остро. Другият вариант е чисто стратегически - да са убедени, че той е предателят, но съзнателно да се придържат към него, за да намалят вероятността да бъдат „убити“. Което, честно казано, си е супер стратегия. Към края на играта вече би следвало тези хора да го разобличат.Надявам се това да е и случаят с Бачорски.
И аз бих ви приканила малко да се успокоим, защото дали има уговорки отвън или няма - това са само догадки. Не можем да разчитаме на тях на 100%. Понякога дори с нашите коментари показваме типичния балкански манталитет — винаги да се съмняваме, че някой гледа да ни прекара или измами. Даже по-скоро  си е български манталитет -  българинът все се притеснява да не настине или да не се мине. 😁
Нищо лично към никой от коментиращите, говоря по принцип.
И ще ви дам един страхотен пример -  Сезон 2 на The Traitors Australia, за който вече не знам колко пъти съм писала. 😄 Ситуацията там беше изключително сходна. Един от предателите беше доста агресивен, но според мен - за разлика от Бачорски - беше и озлобен. Докато Бачорски ми се струва по-хитър, по-игрив и приема нещата с известна насмешка и бъзик. В онзи сезон нещата се развиваха по абсолютно същия начин — никой от праведните не можеше да се досети, че именно той е предателят.
(Тук ще сложа спойлер, за да не развалям изненадата на тези, които не са го гледали.)
Скрит текст:
В крайна сметка въпросният участник, Сам, достигна до финала заедно с още един трейтър. Те съблазниха една дама, която през целия сезон многократно подчертаваше, че е отборен играч. И беше поканена точно с идеята да си споделят парите, а Сам искаше да прибере цялата сума и да подлъже останалите. Той беше убеден до последно, че това ще се случи, но другият трейтър също реши да не споделя, а и дамата - въпреки имиджа си на „отборен играч“ - също отказа да сподели. Иронично, тя беше избрана за трейтър именно заради тази си черта. И в крайна сметка никой не взе нищо.

Искам да кажа, че такъв тип игра съществува не само в България. За мен това не е „балкански манталитет“ - това е просто начин на игра. В този формат е трудно да имаш ясна стратегия. Трябва да можеш да се нагаждаш според обстоятелствата и да се адаптираш.
И точно това, според мен, прави и Бачорски. В началото беше доста агресивен и мен ме дразнеше, но после се сниши и промени подхода си. По принцип нито съм му фен, нито го хейтвам, просто ми е интересен като играч.
Лично според мен има два типа трейтъри — едните са агресивните, които водят парада, а другите са тези, които аз предпочитам: cool, calm and collected. ❤ Пример за такава игра беше Сири от американския сезон. В крайна сметка обаче всеки играе според характера си и според това какъв човек е и в реалния живот. Ако по природа си по-тих и пасивен — ще минаваш между капките. Ако си по-енергичен и доминантен — ще бъдеш по-агресивен трейтър.
Наистина нека не взимаме нещата толкова насериозно. Да се насладим на шоуто, на фона на всички останали бози, само това ни остава. На мен лично не ми харесва единствено това, че се излъчва само веднъж седмично.
Виждаме, че в британския Traitors може да има и по два епизода. Също така бих предпочела монтажът да е с малко повече напрежение — например до края на епизода да не знаем кой ще бъде изгонен и да има поне две-три възможни имена, за да е по-съспенсно.

# 16
По темата за това дали някои хора знаят/предполагат, че Бачорски е предател и останалите си мълчат. Ако хипотетично Мая знае и си трае, това всъщност не е ли стратегия на този етап, защото хем докато е в общ кръг с него, той ще гони първо другите, хем може да бъде изгонен на по-късен етап. Ако сега се махнат всички предатели и ги заменят в нови, ще са като в небрано лозе. Аз приемам такъв вид стратегия, може би трябваше да се заяви на синхрон. А може и твърде много да ги надценяваме, а те изобщо да не подозират.

# 17
Дяволо, благодаря за темата! Както винаги - перфектен.
Някой може ли да ми каже що за птица е Бачорски, че толкова много да му се страхуват? Аз нищо не знам за този човек и ако сте го обсъждали назад се извинявам, но поне с няколко думи някой да ми помогне да разбера защо има толкова голямо влияние в реалността?

Записвам се, супер много харесвах Гъмов и съм бясна, че селяка Бачорски омота всички и понеже те са като слуги там и го слушат го отсраниха толкова рано. И тази социална игра показва много ярко Българското Общество, където умните и интелигентние се отстраняват първи и им се забива нож в гърба от селските тарикати мутри, които  биват слушани и следвани от другите, защото повечето хора са страхливи и не могат да мислят сами или да вземат решения заради заешкте си сърца.
Скрит текст:
Невена се прецака сама, не разбирам защо пази Бачорски като той иска да я елиминира и го показа очевадно това от ден 1.

Не е само в българското общество така, отстраняването на умните и интелигентните хора е заложено в психологията на тълпата. Много ясно е показано в "Повелителят на мухите" от Голдинг, роман, който доскоро се изучаваше в гимназиите на англоговорящите държави (не зная дали все още, защото май не се харесва на някои части от обществото).

# 18
Благодаря за страхотната темичка. Много са полезни и писмените обзори, за да си припомняме ключови моменти, вместо да губим време във връщане и ровене по епизоди. Hug
По анкетата:
1. Гледам Надкаст и Ауткаст. Пробвала съм и със Саркаста 2/3 епизода, но не се получи. Ще е интересно конкретно за това предаване да видим колаборация между тримата (Неделчо, Туджаров и Иван).
2. Изпращам с положителни емоции всички. Нито някой с нещо ме е подразнил, нито с нещо кой знае какво да ме е впечатлил. Единствено Гъмов изпъкваше на фона, получи факсове от горе за Жорката (или наистина си е реваншист човекът Grinning), беше ми забавен. Глупаво го отстреляха останалите на база, че станало много лично между него и Георги, Неве също агресивно и лично си го подхвана, та ако бях там предполагам бих натискала повече за нея.
3. Смятам, че на следващата кръгла маса с най-голям шанс за изгонване са Невето и Анна-Мария. За втората съдя по гласовете срещу нея, които бяха немалко на последната маса. А пък първата ако спаси кожата след всички нейни грешки и особено с гласа си за Мирела, вместо за Анна-Мария, направо ще съм mind blown. Joy

# 19
Благодаря за темата, Дяволче😊
От подкастите гледам Надкаст и Ауткаст(Ванката има бонус точки, понеже жена му е от Северозапада!😉), мен ми харесват и докато работя обичам нещо да ми говори в слушалките. Надкастът с Боби на мен ми беше интересен, малко свеж въздух след последните им гости(болшинството от Ергенът🤣). Онцова ми беше безразлична, Жорката трябваше да насочи праведните към Бачорски при напускане, той в надкаста сподели да каже, че са го “измели от играта”(Бачорски има татус на метла), но не го е казал. Жалко! Тааа, надявам се праведните да хванат Бачорски, че дори не е симпатичен външно нон стоп негови синхрони да гледаме🤣

# 20
Гледам само самото предаване и "Маските падат", никакви под-, над-, пред- и тн касти. Чета само тази тема, като за следващия епизод ще си знам, че не трябва изобщо да хвърлям поглед тук, ако не гледам паралелно с вас или не съм гледала още поредния епизод. Боби липсва с интелигентното си и балансирано поведение. Гъмов също ще ми липсва, колоритен играч, не беше успял да ме подразни до степен да го искам вън. Владо Н. също още не ме е подразнил толкова. Нямам фаворити за финал, но има играчи, на които симпатизирам и такива, което са ми безинтересни. Нямам и прогнози, само силно се надявам Бачорски да бъде изгонен. Като цяло ми харесва бг варианта на предаването, но за следващ сезон предпочитам изцяло непознати лица. Различен е от британските издания, които съм гледала, а снощи започна и британското Селебрити Трейтърс, та дори и да не искам, ще правя паралел (наум, спокойно) между хората в двете държави.

# 21
Гласувах, че не ми харесва сезона, но е на ниво "не ми харесва, но ще го довърша", така че не бих го нарекла пълна трагедия. Има много неща, които са направили правилно, така че не е като да е негледаемо. Пък и знам, че е важно да се подкрепи първи сезон, за да има втори, който евентуално да се получи по-добре.

За мен просто е кофти, че се получи някакъв power struggle между предателите. Да, това се случва и в чуждестранни сезони, не е нечувано, но като за първи сезон, още във втори епизод предателите взаимно да са си вдигнали мерника, за мен е абсурдно. Искаше ми се да видим по-класическа битка между предатели и праведни, където да се следят като котка и мишка, а в момента виждам само и единствено битка за надмощие между предателите, и то заради избора на Бачорски като предател. Аз и преди да го изберат за предател, щях да ти кажа, че точно така ще си изиграе ролята.

Но това са си мои лични предпочитания. Може пък на някои зрители такова развитие на събитията от самото начало да им е по-интересно. Как се развиват рейтингите междувпрочем? Вече сме солидно в излъчването на сезона, та няма ли индикации какви цифри поддържа Traitors?

# 22
  • София
И на мен не ми харесва  точно тази битка между предателите докато цивилките не знаят на кой свят се намират а на други просто не им пука. Вече и изгубих надежда, че до края това ще се промени.
Oliboo, има отделна тема за рейтингите (спамочат), там са пуснати осредненни данни за последните 4 седмици

# 23
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
За мен Бачорски е причината сезона да не е Уау,а да е просто хубав.Като за първи сезон са се постарали да е добре сниман,но това не е достатъчно.
Наистина се превърна на играта на Бачорски и сякаш останалите са някакви пионки,които трябва да ги има,че големия играч да има с какво да играе играта.

Много ми се искаше той да го няма,съвсем друго (и 100 пъти по-заплетено) предаване щяхме да гледаме.

# 24
Благодаря за темата, Дяволо!
Надявам се да има втори сезон и в него да участва Жени Калканджиева, тази жена е върховна, праведна или предател би се справила блестящо. 😁

# 25
  • Stockholm
Щеше да е интерсно, ако бяха вкарали Мартин Елвиса този сезон. Щеше да е истинска война, както се недолюбват с Бачо. Но явно на Елвиса не му е стискало да приеме.

# 26
  • Другата България
Ако след изхвърлянето на кака Невена, Бачорски покани Капитан Планета за предател, мисля че ще се съгласи.
Сис, не знам как изобщо можеш да си го помислиш това.
Никакъв шанс няма да се случи, Владо е толкова зает да бъде харесван, да бъде популист, да бъде лидер, да бъде....“царят“ на имението. И според мен си вярва, че е именно такъв, освен това вярвам, че е един от хората, на които и през ум не им е минало за Бачо - че може да е предател. Владо ще предпочете да “умре“ геройски, но да не стане предател, и Бачо е наясно с това, затова и няма как да му предложи подобна дързост. Blush
Относно анкетата - аз доста писах след последния епизод, няма да се повтарям, да, харесва ми формата, харесва ми изпълнението, харесва ми заснемането, детайлите, обстановката, но най-много ми харесва водещия. HeartHeartHeart
За момента не ми харесва основно каста, доста писах за него, ама много не ми харесва. Чета ви, че това можело да е стратегия на някои от участниците - ей това поведение /глух, ням, сляп/, и много искам да сте прави, защото това “Шоу на Бачорски“, което гледам от епизод едно, определено не е моето. Хвърлих едно око и а синхроните - ами той е със 103, сумарно, за всичките 5 епизода досега. Срещу него една Ана - Мария например е с....9! Девет! Да са само синхроните обаче - ако не го гледаме и слушаме на тях, го гледаме как си плете кошницата /независимо дали с предварително приготвени материали, донесени от София, или с набрани върбови клонки от поречието на Дунав, тоест - на място в имението/. Прекалено много екранно време му се отделя, за сметка на неща, случки и събития, за които само чуваме, че са се случили с и между други участници, без дори да ни е загатнато за тях. Всъщност до момента играта е основно между тримата предатели, и то отново заради Бачорски......
Иначе за играта му и поведението в нея - и това писах - играе я, знае как, може, прави го. Не ми допада агресивността му, въпреки, че малко се кротна.
Не гледам нищо друго освен епизодите във вторник, чета само тук, за момента ми е достатъчно. Ако и когато остане време, имам няколко наум да превъртя определени под, над и зад касти, да видим кога ще им дойде реда.
Много се надявам Невена да успее да се спаси, трудно ми е да го повярвам обаче. Единственият шанс ѝ е Ана - Мария, да, и аз така мисля, за момента не виждам на кого другиго би могла да разчита. Въпреки това не вярвам да се задържи още много, и си чакам Оля за следващ предател.

Дяволо, страхотна корица, топ!
И страхотно оформена тема, както всеки път, така и този път.

# 27
  • Stockholm
Merri_An, не забравяй, че Бачо е манипулатор, и то голям. Съвсем сериозно си мисля, че е промил мозъка на Владо и могат да си карат двамата до края, защото никой, абсолютно никой от цивилките не би заподозрял капитан Владо. А на Бачо му трябва точно такъв колега, понеже сам не може, а и на принципа "Дръж врага си близо". Ако Капитанът е поставен пред избора или да се съгласи, иlи да умре, очи в очи с Бачо, може и да приеме.

# 28
  • Другата България
О, именно “очи в очи“ капитан Планета ще предпочете да “умре“ геройски, представяйки си аплодисментите на публиката, когато го гледа това изпълнение. Joy Дори си го представих. Нали четеш излиянията на Антон в нета - тези хора изобщо нямат представа за какво са там.
На Бачо Владо не му е необходим. Владо е лидер, Владо няма да се остави да бъде манипулиран от когото и да е, нужен му е някой, когото може да обработи за личните си цели и после да го разкара, както направи с Георги и прави сметка да стори същото с Невена. Той не иска да дели славата с друг, мисля, че тези неща ги е премислил, преди да предложи на когото и да било.
Да видим де, засега това нашето са основно хипотези.

# 29
  • София
Diavolo, страхотен си! I❤🔥you! Благодаря за страхотно оформената тема 🥰! В тази уютна темичка и приятната компания ми е много хубаво 😉.
Нямам възможност да гледам всички подкасти, но SarcasT ми беше много полезен в началото за играта - правила и стратегии, за което му благодаря 👏🏻! А в Надкаст срещите с участниците са интересни и те разказват за неща, които не са достигнали до нас, зрителите. И на тях благодаря! / Абе, днес да не е Денят на благодарността 😂

Играта си е много добра. Критиките са ми към монтажа - много натежава Барчовски - тук, там, навсякъде и почти на всички ни нагарча, а той добре си играе играта - колкото може и според обстоятелствата.
Липсва ми игра с щитовете - да вземе някой, да го видят и той тайно да си го преотстъпи на някой застрашен. И тогава предателите да нацелят и след това праведните да анализират по това кои са предателите… Такива ми ти работи 😉, а не кой кихнал, погледнал накриво…😜

Направи ми впечатление, че симпатизираме на предателите като роля. Не е вярно клишето, че хората не искат да спечелят предатели / стига да не са тип Бачорски 😂/. Ние ще оценим добрият играч, независимо какъв е…

Общи условия

Активация на акаунт