🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 4 (09.10 - 16.10) 🎭

• 33 220
  • 706
  •   1
Отговори
# 690
От доста време се каня да напиша същото.
Никаква нужда няма постоянно някоЙ да се изказва като последна инстанция, не пропускайки да подчертае кога къде какво писаЛ и казаЛ, сякаш това писане и казване следва да е Библията на темата.
Същевременно коментирайки постоянно чужди сезони.
Дискусиите са по темата, на който не му харесват спокойно може да не участва в тях.

Не са само Онцова и Стефанов, и Георги спомена за “кръга на доверие“. Какви вероятности и догадки, това са факти - защо да не вярвам на хора, които застават с имената си зад такива твърдения, а да вярвам на анонимни хора в анонимен форум? За мен тези включвания на участниците са полезни от гледна точка на това, че отговарят на доста от въпросите ми относно каста, не поставям всички под общ знаменател, ама.....

Не се изказвам като последна инстанция, отговорих няколко пъти на въпроси по правилата, защото е видно че още има такива питания - сам ли щял да играе Бачорски, какво ще правим след като го разкрият и т.н. Помагам на неразбралите, това е. Отговорите на всички въпроси са в чуждите сезони, няма нужда да гадаем. Разбрахме, че ти не ги гледаш, но даже и днес някой пита тук за чужди сезони.

Точно по темата коментирам, че е възможно да се преувеличава чутото от отпаднали участници - изказването на Онцова и Георги аз го разбрах като коалиция вътре в играта (специално пък Онцова няма как да знае за договорки, освен ако изрично не й кажат, тя не ги познава повечето отвън). Антон по-скоро приписва на другите свои грехове. За мен е 50 на 50 вероятността, а не 90 на 10, и освен това не разбрах след като в Сървайвър са ги хванали, защо в Игра на Предатели да не могат?

# 691
"Кръг на доверие", независимо дали е създаден по естествен път или предварително, е част от тази игра. Вървите напред и се пазите взаимно, точно защото си имате доверие. Разбира се, всеки допуска, че може да греши за друг. Също така е нормално в хода на играта хора да "влизат" и "излизат" от кръга.

Да разпознаеш предател и да си траеш, дори да се сближиш умишлено с него, за да си спасен от убийство на конклав, също е напълно адекватна стратегия - ако стигнеш с предателя на финал, увеличаваш шансовете си за победа значително.

Проблем е, ако уговорките включват даване на знаци, че някой от "кръга" е предател. Както каза Гъмов "всички знаем поне седем вида покашляне". Има безброй начини за даване на подобен знак.

Единственото, което мен ме притеснява е манията за величие на Бачорски и желанието му да гради образ на национален герой.
Наблюдавайки личността му, смятам, че е напълно способен да заяви предварително, че ако е предател ще даде знак, но на финала няма проблем да го отстранят и да спечели "най-достойният". Безпокои ме факта, че самият той започна да прокарва тази линия в играта. Това, че никой не го подозира, също е индикация за знание. Добавям и вече абсурдното му спокойствие да си разиграва коня най-демонстративно. Или на мен поведението му ми се струва прекалено очевидно и греша, или действително има група от хора, които от ден едно знаят, че той е предател и си вървят с него към финала, на който "ще го разкрият" и ще спечелят.
Искрено се надявам да не става въпрос за този вид предварителни уговорки, защото това вече наистина би опорочило формата.

Извън конспирациите, би било супер яко Владо да се прави на муха без глава, а всъщност да е разкрил Жоро и Неве, но може би щеше да го каже на синхрони.

# 692
  • Другата България
Скрит текст:
"Кръг на доверие", независимо дали е създаден по естествен път или предварително, е част от тази игра. Вървите напред и се пазите взаимно, точно защото си имате доверие. Разбира се, всеки допуска, че може да греши за друг. Също така е нормално в хода на играта хора да "влизат" и "излизат" от кръга.

Да разпознаеш предател и да си траеш, дори да се сближиш умишлено с него, за да си спасен от убийство на конклав, също е напълно адекватна стратегия - ако стигнеш с предателя на финал, увеличаваш шансовете си за победа значително.

Проблем е, ако уговорките включват даване на знаци, че някой от "кръга" е предател. Както каза Гъмов "всички знаем поне седем вида покашляне". Има безброй начини за даване на подобен знак.

Единственото, което мен ме притеснява е манията за величие на Бачорски и желанието му да гради образ на национален герой.
Наблюдавайки личността му, смятам, че е напълно способен да заяви предварително, че ако е предател ще даде знак, но на финала няма проблем да го отстранят и да спечели "най-достойният". Безпокои ме факта, че самият той започна да прокарва тази линия в играта. Това, че никой не го подозира, също е индикация за знание. Добавям и вече абсурдното му спокойствие да си разиграва коня най-демонстративно.
Скрит текст:
Или на мен поведението му ми се струва прекалено очевидно и греша, или действително има група от хора, които от ден едно знаят, че той е предател и си вървят с него към финала, на който "ще го разкрият" и ще спечелят.
Искрено се надявам да не става въпрос за този вид предварителни уговорки, защото това вече наистина би опорочило формата.

Скрит текст:
Извън конспирациите, би било супер яко Владо да се прави на муха без глава, а всъщност да е разкрил Жоро и Неве, но може би щеше да го каже на синхрони.
Именно, именно.
Затова и казах, че донякъде ми се иска да е това - знанието, защото другото - тъпотата щеше да е прекалена, за целия каст.
И ще отида по-далеч - ако някой от Венци, Петканов или Глория спечели формата, то аз ще съм 90% сигурна, че теорията ти /и моя донякъде/, е вярна. Много пъти писахме, че на Бачо не му е за пари, на него му е за лаври и да говорят за него и величието МУ.

# 693
  • софия
Ванка, голЕм си! С глас се хиля, как си изтипосал Бачорски в новото видео на тъмбнейла. 😀
 Ако аз съм там, ще се правя, точно на умряла лисица и ще се опитвам да додрапам до края и тогава ще разкрия картите си, че знам кой е Предателят. Защото всяко едно разкриване стартира играта от началото. И пак трябва да търсиш, кой е новият.
 Бачорски и да има двама, трима познати  с предварителни уговорки, не му гарантира оставането във формата. Колкото и да ми е неприятен е факт, че успява да ги заблуди. Ще видим на финала, какво ще стане.
 И да въртим едно и също, това е положението. Щом и на Аlcor му писна, дето ми скочи първия път, когато помолих да не преживявате, толкова тежко възможни коалиции, смятайте. Наистина от 10 страници чета едно и също. Добре, че беше Тонката да дойде, че да се посмеем. И защото няма как да давам наклон на темата, ще чета през десетина страници и ако ми отърва ще пиша.
 На Мирелка много се смях. Как казва: абсурд да излъже с тез големи, сини очи. Милата, бяла птичка. Владо и той, най-голямо доверие на Бачо да имаш, Мирелке. И онова мига с тез огромни очи в съгласие. Еми, ръка му стискам. Тези двамата определено не са му в кръга на доверие.

# 694
За мен Венци е потенциален финалист, дори мога да се хвана на бас Grinning Нямам нищо против да загубя, хахаха. Вече и аз започвам да си мисля, че Бачора на финала ще направи популистки ход и "ще победи доброто", както Мира Радева се изрази.

# 695
И ще отида по-далеч - ако някой от Венци, Петканов или Глория спечели формата, то аз ще съм 90% сигурна, че теорията ти /и моя донякъде/, е вярна. Много пъти писахме, че на Бачо не му е за пари, на него му е за лаври и да говорят за него и величието МУ.

Ако праведни са победили (а те трябва да са поне 2-3, по правилата не може само 1), то биха били точно тези, които изброи. Една от често срещаните слабости на формата е, че от праведните накрая остават по-невзрачните, тихите и заблудените. По-умните и активните просто ги убиват или изгонват преди финала. Аз бих добавил и Мирела.

# 696
  • Другата България
Моите мотиви да ги предположа са други, но за заблудени - да, само че не в този контекст.
Ако изхождам от това, което казваш, то следва да са Тино например - с какво показа, че е умен, или активен? Освен, че постоянно се чувства застрашен, ама защо - мистерия.
Йордан? А това момиче Даяна пък съвсем се загуби. Аз нея по-скоро бих сложила.
А, и Мая. Нейното поведение да се снишава и да я “пази“ някой мисля е подходящо, за да е част от победителите.

# 697
За да се отстрани шуробаджинащината и предварителните уговорки,има 2 варианта.
Продукцията,вземете си бележка:

1. Известни участници на дневен хонорар,но спечелената сума отива за благотворителност. Всеки от участниците си избира организация/фондация,която да презентира и за която ще се бори.
Това е работещата схема във Франция и мога да ви кажа,френските сезони, са брутално интересни.3 и 4 сезон гледайте и ще се смеете с глас. Известни, застават с името на някоя фондация и играят с удоволствие,с желание,с мотивация и без предварителни уговорки.

2. Неизвестни участници, хора от народа. Няма наговаряния,няма този ми е приятел, пък онзи ми е колега,пък трети ми е сестрата на приятел и тн.
Само в темата мога да изреда 3-4 страхотни кадъра,които освен,че разбират играта,ще я изиграят така,че ние,зрителите да сме Уау.

# 698
  • софия
Тино е убеден, че още е в Сървайвър и се пази от Чефо, щото иска да го гони. 😀
 Хич не е в час, завалията. Два формата го чакам да се събуди и само си припявам: С очите на незнаещооо, копнееещо дете, гледаааам те, гледааам те. Хахахх.

# 699
За да се отстрани шуробаджинащината и предварителните уговорки,има 2 варианта.
Продукцията,вземете си бележка:

1. Известни участници на дневен хонорар,но спечелената сума отива за благотворителност. Всеки от участниците си избира организация/фондация,която да презентира и за която ще се бори.
Това е работещата схема във Франция и мога да ви кажа,френските сезони, са брутално интересни.3 и 4 сезон гледайте и ще се смеете с глас. Известни, застават с името на някоя фондация и играят с удоволствие,с желание,с мотивация и без предварителни уговорки.
Пак ще има уговорки и шашми. Явно французите просто са по-добре от нас.

Вторият вариант с неизвестни е по-удачен.

# 700
Моите мотиви да ги предположа са други, но за заблудени - да, само че не в този контекст.
Ако изхождам от това, което казваш, то следва да са Тино например - с какво показа, че е умен, или активен? Освен, че постоянно се чувства застрашен, ама защо - мистерия.
Йордан? А това момиче Даяна пък съвсем се загуби. Аз нея по-скоро бих сложила.
А, и Мая. Нейното поведение да се снишава и да я “пази“ някой мисля е подходящо, за да е част от победителите.

Йордан даже и Антон го нарочи, според мен е въпрос на дни да бъде изгонен. Мая е умна, видно е за другите, и няма да я оставят да допълзи току-така до финала. Тино според мен също е по-умен отколкото се показва и в някой момент би бил опасен за предателите. Не мога да сложа Тино на същото ниво като Венци.
Даяна за мен е избрана за ултиматум в следващия епизод.
Всичко това са мои спекулации, разбира се.

# 701
  • Другата България
Антон го нарочил.....JoyJoyJoy
Не се смея на теб, разбира се, ама какъв критерий може да е Антон?
Риторичен ми е въпроса, ако само Антон е “нарочил“ Данчо фокусника, значи никой не го подозира. Blush
За Тино мнението си казах вече, ако целта на монтажа е била да го покаже като поредния стол или топка за билярд - успешна е, аз от него нищо умно не чух, аааа, сетих се - заяви се пред кептън Планет, когато той си позволи да предложи да се откажат от щитовете. Как Тино без щит, че той е вечния застрашен! Joy
Интересна теория за Даяна, не би ми минало през ума, ако е вярно, то значи Бачо е избрал пешка.
Според него, и вероятно е сбъркал.
Да видим.

# 702
Даяна да не би да е на принципа, че тя го остави в първия ден, когато трябваше да елиминира две двойки?

# 703
Много се съмнявам,защото тези пари не влизат в джобовете им,а хората са достатъчно постигнали в живота,че да чакат на дневни хонорари.
Личи си,че играят с кеф и няма тънки сметки.

Мая и нейната стратегия да е по-тиха от песен на mute,обаче да не ми казва,че няма уговорки с Бачорски,при факт,че е първа дружка на жена му. И за нейн още по-голям късмет, Бачорски се оказа Предател,че и по тази линия има солиден гръб.
И в Гривните,и тук все някой я носи. Срамота!

# 704
  • Другата България
Joy
Сега и Мая и на Бачорски жена му......остана ли някой, който да НЕ е свързан по някакъв начин с този човек?
Вероятно е срамно, че не знам нищо за него, семейството му, бизнеса му и т.н., но наистина не ме е интересувало и не съм го гледала никъде до момента /освен в ХК/. От тази тема толкова неща научих!

Аз като фенка на Коджабашев си чакам да направи НЕЩО, с което да промени нещата.
Само той ми остана.
Докато чакам, вероятно ще го изгонят.
“Убият“, тоест.

Общи условия

Активация на акаунт