Отговори
# 180
И аз бях бременна в 4-тия месец на моята сватба. При нас първото бебе също не беше изненада, но аз не исках да се омъжвам. После си промених мнението - хормони! Та затова бременна булка бях!
Bla_bla, добре ни дошла отново и дано всичко е зад вас вече! Как се стигна до тая уроинфекция? Гадни болести!
Ние и тази нощ не спахме  добре. Хапна в 10.00 и заспа, после към 12 отново похапна, към 3 искаше пак, но аз я обърнах на една страна и тя заспа и яде към 5.  А като по-малко бебе по-малко се будеше! И с това обръщане нощно време и рано сутрин - напоследък се научих на този трик, но се чудя защо е нужно аз да я обръщам, като през деня се върти като пумпал на леглото и не мога за минутка да я оставям сама да не скочи надолу с главата.
Честити 4 месеца на бебе Лора на мама ina_nk и бебе Вела на мама Косе Босе!
Много сладко Сончето, страхотни снимки!
Днес нещо е ветровито май, дано да става за разходки все пак! Приятен ден на всички!

# 181

Имам въпрос към кърмещите майки - вашите бебета имат ли режим и колко пъти на денонощие ги кърмите?
[/quote]
И нашият е само на кърма и вода. Става в 8 сутринта и ако е в къщи яде през 3 часа, ако е навън - през 4, даже 5. Последното му хранене е в 9 вечерта. От тази седмица пием сок от ябълка. Днес ще бъдат 80 гр.
Аз пък искам да попитам трябва ли сокът да замества 1 хранене или това важи само за пюрето?

# 182
ADENA, ама много изразителна ти е роклята, особено откъм гърдите- пищна работа Wink) без шега сега - страхотна богата на дантела рокля, подбрана  с доста вкус, поздравления !
аспасийче, днес май няма да излизам по ред причини- не съм излизала да видя дали духа толкова много- като изтървано, колко духаше през нощта, но Дани не обича да се разхожда на вятър; имам работа на компа; имам работа и вкъщи и всичко това накуп ми оправдава мързела за днес. Ако насмогна днес, утре с радост ще ти се обадя да отидем до Борисовата и който иска още е добре дошъл.
Честито празнуване на днешните празнуващи !

# 183

Имам въпрос към кърмещите майки - вашите бебета имат ли режим и колко пъти на денонощие ги кърмите?

И ние се кърмим май на поискване Wink. Ако сме у нас на 3 часа, ако сме навън също на 4-5 часа, зависи от случая. Старая се да нося изцедена кърма, ако няма да се прибираме, но понякога не се налага да я използваме.
Сокът НЕ замества ядене, дава се между храненията.
Преди малко се връщаме от консултация  - 6.300 кг, 63 см (преди месец бяхме 5.600/60). Всичко е в нормите, детето е здраво, така, че няма място за безпокойство, успокои ни педито Wink
Ще започвам да въвеждам кашичка, но мисля да е от понеделник, когато ще сме навършили вече 4-тия месец.
АСЕНОВГРАД наистина е най-добре за пазаруване за сватба! Има всичко и ако ти хареса някоя рокля и има нужда от корекция, става за няколко часа, не е неободимо пак да ходиш.
ЧЕСТИТО на днесшните празнуващи!
А уж щеше да е топло времето, ама друг път! Поне за сега е хладно и ще чакаме, а така ми се разхпжда навън!!!!
Добре Поли, ше чакам за утре, но да е след 13, че сме на зъболекар с каката Wink
Лек ден и до после!

# 184
Кърменето нощем- при нас продължава почти цяла нощ - вземам я похапва, позаспива, след малко пак хапва  - знам, че не трябва да я свиквам при нас, но така и аз се наспивам  Rolling Eyes

# 185
Брей, от 2 дена едва сега смогнах да ви изчета. Лилетка, честито! Да сте много щастливи! Аз мнение не мога да дам, защото преди 15 год.нещата бяха много по-семпли. Моята рокля беше под наем, но Баба Яга в сравнение със сегашните. Поне не ми се налага да я прехвърлям по гардеробите! Ти си решаваш, но ще се справиш! Това е твоят ден!
Иначе заглавието на темичката е върха. Аз затова толкова се забабих - четох и се умилявах. Наш Коко ни халоса като комета, защото ние години правехме опити и "цък"! Като се раждаше баткото, шефът на АГ-то ж Търново ми беше казал,че съм "Случай 1 на 1000", забременяла съм с невероятно посукана матка и аз си рекох, че тя още си е засукана и това си е. Мъжът ми беше най-големият мераклия,защото е сам и това му тежи. Пазарувах с детето за рождения му ден-27.04. и като на филм от портмонето ми падна календарчето. Вдииидам бааавно, поглеееждам и онемяяяявам. Не се бях замисляла въобще,защото бявх много натоварена в службата. Купих си скришом тест, правя го, затварям очи за секунда и като ги отворих- EFPРевах, ...защото сме на квартира, без никаква перспектива за жилище освен джакпота, ама не играем. Вечерта, на Великден, таткото се връща от работа точно със звъна на камбаните и получава тества в плик от великденска салфетка. Опули се здраво и цяла нощ не спал.
Ех, спомени. Сега даже не допускам мисълта, че Коко ми е пречка или тежест! Каква съм била гъска!!!

# 186
Нашите хранения са 6 на брой, като Дани ако не реши друго, не се храни през нощта, а чак в 5 сутринта. А аз не бих издържала такъв режим като на di_, и със спането до мен, понеже спа като дъска, не смея да мръдна, и с това ядене посреднощтите. Но всяка майка и бебе са за себе си, което е най-добре.
аспасийче, ти като ходиш на гости, Николчето как спи на гостито- търсите ли му място, където да поприлегне детенцето или що ?

# 187

аспасийче, ти като ходиш на гости, Николчето как спи на гостито- търсите ли му място, където да поприлегне детенцето или що ?
[/quote]
Ако сме в СФ на гости за няколко часа му нося пеленка и одеалце и кат9о заспи го полагаме някъде, я на спалня, я на диванче Wink
Иначе като бях при майка ми за 6 дена спа в порт-бебето от количката на кака си...а у свеки, тя му купи легло - преносимо, че си въобравява, че ще ходим по-често Wink
Иначе в къщи сме със сгаваемо легълце точно заради пътуванията.

# 188
ааа, ок, да знам като ви поканя на гости, дали ще те притеснява къде ще спи мъничето.
Мами, аз отивам да давам на Дандунчо първите му лъжици немлечна храна в живота (какъв момент, само). Въоръжила съм се с лъжичка, купичка и един лигавник, задължително, и фотоапарат, за да документирам събитието.

# 189
За въпроса с честотата на храненията, толкова е различно! Например преди 2 дни момата яде сигурно 10 пъти! Shocked А вчера 6 пъти. Имало е случаи и по 4 пъти да яде, не мога да й хвана спатиите.
soseress, много е сладка малката Соня, с тия ушички в количката - да я изпапаш! Ето виж какви книжки четем ние - на фън шуи се мятаме направо. Wink
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=123111&photo=23
А ето каква ще стана като порастна.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=123111&view=1&photo=25
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=123111&photo=26

poli.jekova, пък ние като ходим на гости и си носим сешоара, нали заспиваме под звуците ме. Rolling Eyes Даже и сега така дреме зад мен, страх ме е да го спра, че ще се ококори. Shocked

А и ние сме фини, на 3 месеца и половина беше 5200.

# 190
ако се чака за по-късно захранване проблемите със стомахчетата и привикването към друга храна са по-големи

aspasia, дай някой линк с информация за това ти твърдение.
Не се зяждам, просто искам да прочета, защото всичко, което аз съм чела твърди обратното.

# 191
ето това открих аз за захранването Кога и как да се започне захранването?

Ранното захранване е свързано с:

Претоварване на организма с електролити, когато бъбреците са още незрели.
Алергените, които се съдържат в храните лесно преодоляват несъвършената все още чревна бариера, преминават в кръвта и алергизират организма.
Наднормена телесна маса, която е предпоставка за затлъстяване в бъдеще.
Съществува по-голям риск от чревни инфекции.
Късното захранване също има неблагоприятни последици:

Желязодефицитна анемия.
Нарушено физическо развитие.
Ето защо момента на захранването трябва да се избере много прецизно. Според съвременните специалисти в нашата страна захранването започва след 4 месец (16 седмица) след раждането. Разбира се са възможни вариации от 4-8 седмици. Късното захранване след 7 месец ( 28 седмица) след раждането не е желателно, тъй като между 3 – 5-я месец се изчерпват резервите от желязо.

# 192
[Късното захранване също има неблагоприятни последици:

Желязодефицитна анемия.
Нарушено физическо развитие.
Ето защо момента на захранването трябва да се избере много прецизно. Според съвременните специалисти в нашата страна захранването започва след 4 месец (16 седмица) след раждането. Разбира се са възможни вариации от 4-8 седмици. Късното захранване след 7 месец ( 28 седмица) след раждането не е желателно, тъй като между 3 – 5-я месец се изчерпват резервите от желязо.[/color]

[/quote]

И моата лекарка каза  така. Попита ме дали съм имала анемия през последните месеци от бремеността, защото по-късно захранените бебета получавали анемия.

# 193
  • Варна
ами в крайна сметка, според мен, трябва да се наблюдава детето и да се действа според неговите нужди ,не според мненията на тоз и оня , защото децата едно с едно не си приличат и едното може да има нужда от захранване на 4 месеца, друго на 6  Peace

# 194
Здравейте мами! Hug
Да се отчета, че тъкмо се връщаме от консултация.
Предния месец бяхме 5.700, а сега сме 6.500 и 64 см.(+3)
Сложиха ни и третата ваксина Infanrix и бебка даже не се усети, че са я боцнали.Дано нямаме странични реакции както при първите две. Praynig
От утре и аз започвам да захранвам със зеленчуково пюренце и ми е малко притеснено как ще и се отрази.
Ние до сега сме на 5 хранения и смятам постепенно да заместя обедното с пюре.
Честито на всики бебчета ставащи на 4 месеца днес!
Ето ни и нас вече на 4 месеца  Mr. Green :
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=120104&photo=31
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=120104&photo=30

Общи условия

Активация на акаунт