Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 66

• 47 745
  • 384
  •   1
Отговори
# 330
Най-накрая се сетих навреме да направя нови снимки и да поздравя всички, които са имали повод за празнуване.
Merelenda, честит рожден ден с голямо закъснение, бъди здрава и щастлива. Все така да ни радваш с рецепти и прекрасни снимки. ❤️
Мими, честит имен ден. Бъди здрава и щастлива, все така отлична кулинарка. ❤️
Дара, честит рожденик. Много здраве и щастие му пожелавам! ❤️
Ако съм пропуснала някой, моля за извинение.
Салата с картофи и зелен лук, пържен дроб

# 331
  • София
Страхотна е книгата, и аз я имам от мама! Всякакви неща има и вкъщи е по-култова и от червения рецептурник.

Какъв е този червен рецептурник?

# 332
Сборника на заведенията за обществено хранене, от времето на соца. Има го в няколко варианта, вътре има всякакви рецепти и всичко е дадено в грамажи. Ползвали са го в готварските училища и в Балкантурист. Казвали са ми, че е бил създаден с идеята всички ресторанти и заведения да се водят по него и като седнеш в заведение да ядеш примерно кюфтета по чирпански, да са едни и същи на вкус където и да си - в София, в Бургас, в селска кръчма или в някое крайпътно заведение.

# 333
  • София
А, да. Защото аз имам червена "Наша кухня", която мисля е идентична с книгата на Туната. Просто друго издание. И тя с участието на Чолчева.

# 334
# 335
  • под тепетата
Добро утро!
pinko, дано не съм пропуснала рецептата за страхотния ти Гараш , за която те помолихме !

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 10:35 от bilqna_69

# 336
  • ВАРНА
Картофени кюфтенца с кашкавал и шунка на еър фрайър
Тиквеник

# 337
Сефтосах мултикукъра. Бутчета с картофи

# 338
За обяд правих тънък хляб

# 339
  • Once there was a Hushpuppy...
Явно сме на вълна мултикулъри, защото и аз за пръв път готвя в такъв и съм много доволна от резултата. Започнах с нещо лесно - панирани пилешки филенца, които останаха сочни и прекрасни, за разлика от фурната.

Зелен боб

И класическото "Негърче"

# 340
  • Варна
Пенка Чолчева и аз я уважавам много, у нас много тачим една червена книга Съвременна домашна кухня.

Омлет бургер - със запържена кайма и ементал.

# 341
  • Някъде по Дунава
Закуската и вечерята ни - пържени филийки и хайдушки калпак

# 342
  • София-Младост
Мъфини с царевично брашно и сирене (по Зоната) за закуска

# 343
  • В полите на Пирин планина
Тиквеник от снощи:

# 344

Общи условия

Активация на акаунт