КЪЩАТА НА ИНФЛУЕНСЪРИТЕ - Тема 13 (Сезон 4)

• 28 930
  • 622
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Няма какво да повтарям повече, аз казах не смятам че е изолирана, просто заради етноса и.

Но си е до етнос, хората мислят това за ромите и това е проява на расизъм. Толкова е просто, човекът те изнервя, търсиш причина по която те изнервя и вместо да му кажеш ей интригант, му казваш ей мангал. Това е. Хората се правят на много разбрани, обичали ромите и т.н при първата провокация се скача с обида към нещо, което тя не може да промени. Подобно на казваш примерно нещо на мъж и той ти отговаря обратно с: “жените вие за нищо не ставате”.

Кой е казал, че обича ромите? Не съм гледала всички епизоди, така че не знам и бих се изненадала някой да го е казал.

# 316
Васил, Биляна, Стефани го казаха.

А за да е истински расизъм, да я бият ли трябваше? Да не е мъж че да я бият 😂😂

Дори и да беше шега, това пак расизъм, всичко което казваме е “истинско”, затова казах че по-скоро трябва да си контролират поведението.

Сайд ноут: по-голямата част от живота ми от детска възраст до сега живеех в чужбина. Имах един колега, който в присъствието друг колега индиец, говореше как индийците миришели на манджи и просто го отстраниха. Защото екоментар с негативна конотация основа етническа/расова принадлежност. Всичко, което казваме е “истинско” дори и да смятаме, че е несериозно

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 17:05 от Hroksi

# 317
добре де тая какво казва: "вятър духа и не мога да закрепя монетата" ли? Ако е това, какво друго може да очакваме да каже - "ей вижте ме каква некадърница съм не мога да закрепя тая монета, защото съм неспособна." Какво очаквате от тези хора, много интересен манталитет?
Ми другите нищо не казаха, не мрънкаха и не се оправдаха с нищо, а вятърът беше същият и за тях.  Гледа ли епизода (Къде е златото, еп.3)? По дифолт си оправдаваш двете сестри, каквото и да направят.

# 318
Всички се оакаха тоя сезон и то най-вече с извиненията си след това Simple Smile
И не знам Стефка как го прави, даже не е в къщата, и пак се оака най-много. Smiley

# 319
Много приятен подкаст с Лина.
Изслушах го без да се натоварвам, и ми прави много добро впечатление тя напоследък.

# 320
И на мен ми допада Лина и не мисля, че е монтаж, просто явно емоциите при нея винаги са на повърхността и предаването ги вадеше непрекъснато на показ.
Припомних си първите епизоди, в които я харесвах.

# 321
Ето и линка:

# 322
Не смогвам с подкастите. Но видях гледаемостта. Макар че е рано, някои са само на един ден, други на повече, наймижав интерес има към Андон засега (ако не гледаме днешните).
Значи Андон се изнервил че Грозденка се кълне в майка си , защото майка му била учителка по вероучение и той бил християнин. 🙄  
И заради това че Грозденка мислила че всички говорят за нея зад гърба ѝ, включително и Андон и Алпер, а пък те са били найхумани там и единствени са си говорили с нея.
И трето, водещите непрекъснато оправдават "нападателите" защото било човешко да си изпуснеш нервите. И непрекъснато повтарят : "но Грозденка е такава, тя е дразнеща, даже семейството ѝ го потвърждава, тя и вкъщи се разправя с тях" . Ахм, ок.
А Андон не е такъв. Защото, да крещиш на майка ти (която е кротка, добра и мила жена.. по твои думи) и да крещиш на приятелката ти (бившата) докато тя мълчи.... То не е същото. Той просто си изпусна нервите.
Той просто си изпуска нервите, по-скоро.
И май доста често го прави.
Но не е същото. 😉

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 22:10 от Glutenfree

# 323
Не смогвам с подкастите. Но видях гледаемостта.
То тази "гледаемост" е много разтегливо понятие. Немалко хора превъртат. Аз пък кликвам, за да взема линка и да го пейстна тук, както направих малко с линка към подкаста на Лина, без да съм гледал и 10 секунди от него. Но в брояча съм дал едно кликване и това се води за "гледане".   Лина ми е крайно неприятна и не бих кликнал да я слушам. Но Дени и Алпи ще ги чуя, дано имам време.

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 22:24 от diziler

# 324
Аз лично нямам никаква дилема на чия страна, ако въобще това е заемане на страна, съм. Ако Грозденка беше стигнала на финал, щях да гласувам за нея... а аз освен на реални избори никога за нищо друго не съм го правила.
Андон не го харесвам. Преди съм го мяркала във видеата на Николчето и тогава все ми се струваше, че тя се държи супер властно, а той е много кротък и се съгласява с всичко. Първите впечатления явно често лъжат...
Или вярно толкова го е травмирала, че сега я вижда в кой ли не и не може да си сдържа нервите.
Останалите, които се включиха или се спотайваха отстрани, докато се случваше всичко това, също не ги харесвам. Никакъв шанс да ми станат приятни, ако ще да са ги заплашвали и кълнали до следващите десет поколения. Това, че има зрители, които обиждат и заплашват, просто показва, че за съжаление има много такива хора като самите участници, които го правеха в къщата... Което е гадно и никога няма да бъде нещо различно от гадно.

# 325
Подкаста с Лина ми хареса доста. Павел и Христо не показаха толкова пристрастност, но пък се изкараха жертви след коментарите за подкаста им с Грозденка. Което е голяма ирония като се замислиш, че те я обвиняват точно в това. Просто трябва да са безпристрастни или най-добре да не си водят сами подкаста.
Лина изглежда, че е осъзнала неща за себе си. Има доста лоши черти, но за мен е най-истинският участник, без игра за публиката. Даже не е разбрала какво точно са синхроните. 😀 Оценявам това, че има някаква градация и започвам да искам да спечели. Каза си истинското мнение за участниците, но беше балансирано. Беше ми писнало от еднакви отговори от болшинството. Съгласна съм за Алпер, че трябва да имаш едно на ум с такива хора, които се пазят. За мен той иска да е харесван от всички и не си казва истинското мнение. Водещите го защитиха, че имал по-висок праг на избухване и затова по-късно избухнал. Не съм съгласна, че прагът се мери по това, кой най-дълго си е държал устата затворена. За мен висок праг е колко значимо или голямо е нещото, което ще те ядоса. При него и Васил не беше голямо нещо, а повече насъбиране.
Не съм съгласна и с това, че автоматично трябва да се съгласиш с групата, че си в грешка щом те така мислят. За това има много рисърч и се случва доста често в училище, но и на други места. Нарочват си дете, което готините мачкат, а другите които не са съгласни стоят и гледат, защото ги е страх, че те ще са следващите нарочени. Не е добър пример. Най-добре е да изслушаш какво мислят другите и да помислиш кое е конструктивно мнение и кое е просто хейт.

Гледах и подкаста с Дени и направо ме е яд за нея. Разбира играта, иска да играе, хитруша, силна на игри, но и тя популистка като Влади. Не ми харесва, че много лицемерничеше с Дари и Грозденка. Като не ги харесва да ги игнорира, защо трябваше да ходи да им се прави на близка и след 5 минути да клюкари какво са и казали. Според мен това беше нейна стратегия, за да е в групата на "готините", но просто е грозна постъпка. Много често се прави на ударена, но беше най-големият стратег, напасваше се спрямо ситуацията, което хем е хубаво качество, хем трябва да имаш малко интегритет и някаква позиция. В игрите беше същата, но там я разбирам повече, защото и се наложи да оцелява в неизгодна позиция заради майка си, и все пак успя да настрои Мартин срещу Мастагарков. Но в къщата нямаше смисъл да играе такава стратегия. То на другите не им беше нужно и много, за да се надъхват срещу Грозденка.

PS Всички сме различни и е много хубаво, че обсъждаме важни теми, но не си заслужава да си разваляте настроението заради мнението на някого. Аз след излъчването ще си изтрия профила тук (отново 😅), защото се опитвам да гледам по-малко реалитита. И се опитвам да са по-малко, защото осъзнавам, че вече не ми помагат да си почина, а повече ми действат негативно.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 02:50 от INFJ

# 326
  • софия
От всички подкасти до сега този с Лина ми беше най-на сърце. Откровена, без да се опитва да маже и замазва. Прекрасна.
 Така, като гледам Алпер го гласят. Последен подкаст с него, постоянно подскачат в защита на него. Опитът да вменят, че той бил най-харесван участник. Не съм останала с подобно впечатление в нагласите на публиката. Алпер има силен коз, че си има много и верни последователи. Има огромен шанс да го избутат до първото място, но от всички там за мен е на последно място, като желание да е победител. Прекалено много пазещ се, прекалено много политкоректност. Човек, който не иска да каже мнението си и опитващ се да прави контент на гърба на другите. После мига и гледа сеир. Мне, мерси!

# 327
Страхотна беше Лина! С интерес гледах и слушах. Това е пример как трябва да се държи и говори един човек след реалити формат. Изключително земна, забавна, човечна, признава си грешките, както и положителните постъпки. Взела си е поуки, работи върху себе си. И е права, че разликата в поведението на 25 годишен човек и на 30 годишен човек е огромна. За нея съм на финала, дано победи, макар да ме съмнява. Пък и по критерий красота също обира точките. Но и разликата в отношението на Павел и Ицака към нея и Грозденка/Божидара беше от небето до земята. И това оказва влияние. Но Лина си е просто Чил гааайс. Алпер, че го бутат, е повече от очеизвадно и това ме кара да не искам той да победи. Преди къщата много го харесвах, с нетърпение съм чакала видеата му. Добър човечец си е той, но наистина не се отпусна. Не бих казала, че е имал маска, просто се въздържаше.
И ето тук да отговоря на въпроса - извън къщата бих общувала с Лина. И по емоционалния критерий си пасваме с нея. Много добре я разбрах какво има предвид, когато каза, че хората, които не си изразяват емоциите, не са ѝ толкова истински или по-точно споделят различен свят.
От всички подкасти до сега този с Лина ми беше най-на сърце. Откровена, без да се опитва да маже и замазва. Прекрасна.
 Така, като гледам Алпер го гласят. Последен подкаст с него, постоянно подскачат в защита на него. Опитът да вменят, че той бил най-харесван участник. Не съм останала с подобно впечатление в нагласите на публиката. Алпер има силен коз, че си има много и верни последователи. Има огромен шанс да го избутат до първото място, но от всички там за мен е на последно място, като желание да е победител. Прекалено много пазещ се, прекалено много политкоректност. Човек, който не иска да каже мнението си и опитващ се да прави контент на гърба на другите. После мига и гледа сеир. Мне, мерси!

# 328
- телефонът на Лина наистина е бил включен от редактор (по грешка).

- Дени внесла цигари за Краси при едно излизане по работа (но, не ѝ се държи сметка за това)

- Биляна внася храна и цигари за всички останали (но не се подхваща тая тема с нея, докато на други участници им се държи сметка за Всичко!)

- редактор е казал на Грозденка : можеш да им кажеш всичко когато влезеш, можеш да им кажеш и че си победила Димана.

- Грозденка, Краси и Влади са имали разговор за гласуване преди влизането (организиран от Грозденка)

- девет човека са имали Вайбър група преди влизането

- Краси за всяка жена от предаването говори: "тя е обвързана иначе щеше да върже"  Йоана (🤣🤣защото той е точно тип на Йоана🤣 мега заблуден), Лина, Даниела(ако останела по-дълго).....

- Краси каза че с Грозденка са били заедно само на обяд, вечеря, дискотека, друга дискотека с обща компания и в останалото време само да си писали и говорили до 7 сутринта, но не са били близки.
А с Виктор са били заедно на няколко дискотеки и сега са много близки. Добрееее.......

- Грозденка си купувала ядене в тъмницата защото си имала пари в якето, а пък тоалетната им била в някакъв ресторант наблизо

- Грозденка се е опитала да измами продуцентите да ѝ дадат повече цигари в тъмницата като на единия му каже: другия ми каза да ми дадете, а на третия....
(И разбира се Грозденка е разпитвана, държи ѝ се сметка....)

- Грозденка и има и няма хонорар, имало някаква незначителна сума, платена към хората които я представляват

-Биляна твърди че Грозденка е била на нейно участие преди влизането (защото Биляна си познава всички 6 човека които ѝ отиват на участия)

- Денислава признава че доста ретроспекции доказват че Грозденка е права

-Биляна е писала в общия чат към Грозденка: "доволна ли си сега маймуно, доволна ли си", а Виктор в същия чат: "аз и да ти напиша нещо, то ще трябва да е на цигански, щото няма да разбереш" (Но не им пречило да се виждат няколко пъти след предаването, В и Г. Което, говори лошо за Грозденка, жената няма себеуважение явно, но пък за Виктор....е  какво да говори за Виктор, за мен той е със СОП и нищо не може да ме убеди в спротивното) .

-Според водещо-продуцентите Алпер е найхаресваният участник, с не Грозденка.

-Според водещо-продуцентите Грозденка излиза не със позитиви от предаването и не като позитивен участник(каквото и да значи това)

- Според водещо-продуцентите коментарите за Грозденка са били предимно негативни.

- Памеца бил вторият найхаресван участник.
(Ъъъъ....не съм сигурна...но ако е вярно, говори достатъчно за аудиторията)

А според мен, те ще продължават да си канят приятели и да нагласят победители, докато им гледаме тъпото предаване заедно със децата които под всеки епизод пишат : първи, втори......

Това са нещата, които чух в подкастите досега. Някои ги спирах в началото, някои по средата,  някои от тях слушах до край, някои по два пъти.
Някои от нещата се повтарят по няколко пъти във всеки подкаст. Разбира се, от страна на водещите.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 21:51 от Glutenfree

# 329
Е верно, ако сега натамънят и Алпер за победител, ще ударят дъното. Те поне малко да го криеха. В коментарите едно пише, те Алпер е най-харесван .... Joy

Продукцията има ли нещо за което да не е излъгала.
Уж на Лина никой не беше пипал телефона и я гаслайтваха как си въобразява. Вярно и тя реагира пресилено и не беше права, но поне още тогава да бяха изяснили казуса. Ще проверим, пипан е, вече няма да го пипаме. Точка!
На номинации тържествено съобщиха, че никой не е казвал на Грозденка, че може да каже за въображаема игра с Диамна. И после най-отвратителния момент в реалити, който съм гледала.
Всеки си вкарвал де що може - цигари, храна, явно не е чак такава драма. Но Грозденка изяла едно парче торта и беше разпитана като престъпник. Няма да коментирам отношението на водещите в подкаста с Грозденка, то коментарите отдолу говорят достатъчно. И сега в този с Лина мрънкат, че имало хейт. Ами да решат бизнеса ли им е по-важен или приятелите.

Глутенфрий, много точен обзор. Благодаря! Ние си гледаме и коментираме, продуцентите си играят на реалити предаване с аверите, децата коментират "първи", "втори"....керванът си върви. Това е първият и последен сезон и продукт на тези, който аз лично гледам. Явно в ютюб нивото също е отрицателно на такъв тип формати, а аз си мислех, че е само по телевизията.

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 09:30 от ilieva_i

Общи условия

Активация на акаунт