Сполучливи имитации на маркови парфюми - 64

• 36 367
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
Кое е най-доброто на което сте попадали съответстващо на Smoking hot?

# 706
Сега ми попадна във ФБ ароматите от другата седмица и Веритас го дават Инвиктус да е, а Ред липс Бакара.

# 707
В предишните теми срещнах коментари, че парфюмите на ЛИДЛ вече не са и те същите като трайност и наситеност. Аз имам едно шишенце /от добрите стари времена/, но все ще свърши...
С арабските парфюми опита ми не е кой знае колко голям, но нещата с тях за мен са най - малкото спорни и нееднозначни. За трайност - трайни са. НО! ГОЛЯМО НО ! Кое е онова, което остава на кожата ти след първите 30 минути....ето това е въпроса! Обикновено аромата бързо се прибира до кожата и бързо се стига до базата му /поне при мен/. А аз харесвам нещо заради първото впечатление от него /връхните нотки/, не заради базата му. Ако искам да ухая на базата му, ще търся такъв аромат /амбра, кожа, мускус, уд, сандал и др/, а не друго.
Нали така?
Във Фрагрантика всички реват срещу парфюмите "без развитие", а аз именно тях харесвам. Както звучи в началото, така да звучи до последно. Имам няколко такива парфюма, ами - чудесно се чувствам в тях.  Такива са ми: Blossom Love Amouage, Nomade Chloé, Euphoria Calvin Klein, Fior di Loto Tesori d'Oriente, L'Air Nina Ricci , Wonderlust Michael Kors,  I Want Choo Jimmy Choo, Kenzo Jungle L'Elephant, Kenzo Eden Cacharel, Black Orchid Tom Ford, Sculpture Homme Nikos и др. да не продължавам...Нищо не им се губи "по пътя", в нищо РАЗЛИЧНО ОТ СЕБЕ СИ не се трансформират, не ти играят гадни номера...

# 708
  • Варна
Сега ми попадна във ФБ ароматите от другата седмица и Веритас го дават Инвиктус да е, а Ред липс Бакара.
Лидл вече имат инвиктус - Victory. Според цветовата гама, по-скоро ще е Авентус. Но в следващата седмица ще ги изпонадуша и ше докладвам.
Сега тъкмо се прибрах от Гиза с 13 аромата......ще има занимавка за уикенда хахаха.

# 709
  • София
Наскоро някой питаше за Шалимар.Мога да му подаря моя от Камея.Оказа се, че за 2-ри път го поръчвам и хич не е моя.Не мога да открия групата във Фейса. Моля за линк,ако някой може да ми прати. Питах за замяна, потеже е пръсното 1 път не можело.

# 710
  • Sofia
Относно трайността на ароматите, да се включа и аз.
Бях писала и преди, че Angel Nova на Заг, купен от магазинчето в Бургас е в пъти по-траен от този, който си поръчах от техния сайт. Alien обаче, който им е капсулован е звяр - хората в автобуса умират покрай мен и го усещам цял ден. Уоманити в началото като го взех, не ми хареса изобщо. Казах си: Какво е това за бога, и го зарязах. След 2 месеца го пробвах пак и много ми харесва. Той също издържа по-дълго.
Иначе, мъжът ми ми подари преди 2 години Libre Le Parfum. Не ми е хич траен. В началото е много силен, но не издържа много часове като съм на работа. Освен това и той и Libre L'Absolu Platine, който пък ми подари миналата година, като поизсъхнат на кожата ми след няколко часа, вече не ми харесват въобще и ми миришат като на бабешка къща на село (непроветрявана). Казах му, че повече не искам да ми подарява оригинални парфюми.
Според мен всичко зависи от кожата и временните емоции на човек, защото ние също излъчваме миризми според настроение, хормони, храна и алкохол (приети предния ден). И отлежаването на парфюма също е много важно, а това го научих от вас.

# 711
Зарибих и майка ми вече по парфюми. На 75 г.е.  Има оригинали няколко, 2-3 арабски, но иска още. Пожела да я заведа в магазин на Заг. Оставих я тя да си избира, да не би после да ме упреква, че съм й препоръчала нещо, което не й допада. Харесва много силни и трайни парфюми, но след няколко изкарани ковида обонянието й е много слабо и почти нищо не усеща. Взе си Eden на Casharel и  Dior Sauvage. Прибрах блотерите, на които й пръскаха различни парфюми да си ги душкам вкъщи. Номад, Ла Бел едва ги усещам. Вчера се сетих, че съпругът има Асад и фъснах на другия край  на блотера, които е пръскан в сряда с Dior Sauvage еликсир и днес се сетих да го помириша. Голяма изненада. Асад едва се усеща, а този на Заг все още ухае силно. Не познавам оригинала, само съпоставям тези две имитации. Засега само Арабиан Тонка определям като несполучлива покупка. Но съм си виновна, че не поисках блотер да сравня с този на Рефан и тогава да реша дали да правя покупка.

# 712
Групата във Фейсбук (Facebook) за размяна и продажба на аналогови парфюми
Размяна и продажба на имитационна парфюмерия https://share.google/KR1PlgXL1ErKEwocp
Относно Заг, за някои парфюми е така, Angel Nova е точен пример, за да го усещам вече трябва да се поливам, но пък сега съм със Заг Барения и след доволно пръскане, вече 4ти час усещам облак около мен.
Днес ползвах метрото и докато чаках мина някой, не разбрах мъж или жена и обля всичко с Love Don't be shy extreme... Нямам търпение, като поузрее Гиза парфюмчето така да се усеща, дано 😂🤣.
Иначе Лидълските са тука има, тука няма като трайност. Версията на DG Light Blue е трайна час максимум, макар и ароматът да е много добър, но пък тяхното добро момиче е много приятно и плътно държи 4+ часа, заради което имам 3 бройки запас 😂🤣.
Мъжките им са доста по-трайни от дамските. ММ има версията на one million и boss bottled и са много точни и достатъчно трайни аналози.
Както D-Frag написа, чудесни за разходки и вкъщи. Бих добавила и за фитнеса.

# 713
D-frag12 Чакаме впечатления от Гиза.
13 аромата = голям кеф 😊

# 714
D-frag12, благородно завиждам за парфюмния уикенд! И чакаме ревюта!

# 715
Зарибих и майка ми вече по парфюми. На 75 г.е.  Има оригинали няколко, 2-3 арабски, но иска още. Пожела да я заведа в магазин на Заг. Оставих я тя да си избира, да не би после да ме упреква, че съм й препоръчала нещо, което не й допада. Харесва много силни и трайни парфюми, но след няколко изкарани ковида обонянието й е много слабо и почти нищо не усеща. Взе си Eden на Casharel и  Dior Sauvage. Прибрах блотерите, на които й пръскаха различни парфюми да си ги душкам вкъщи. Номад, Ла Бел едва ги усещам. Вчера се сетих, че съпругът има Асад и фъснах на другия край  на блотера, които е пръскан в сряда с Dior Sauvage еликсир и днес се сетих да го помириша. Голяма изненада. Асад едва се усеща, а този на Заг все още ухае силно. Не познавам оригинала, само съпоставям тези две имитации. Засега само Арабиан Тонка определям като несполучлива покупка. Но съм си виновна, че не поисках блотер да сравня с този на Рефан и тогава да реша дали да правя покупка.
Силен и траен е Soir от арабските.  Взех го без да пробвам как ухае и е доста тежък. Пръскам го де, пари съм давала и започна да ми харесва. 🙂

# 716
Аз днес бях на разходка и попаднах на Аристея. Хич не ги харесвам, обаче да не остана по-назад, реших да купя Scandal by night 188F.Скандала пък никога не е представлявал интерес за мен, защото при нас всички ромки се поливат с неговите имитации и също Либре🤣🤣🤣🤣. Ама го купих😂. Наистина е много дамски и луксозен... Представям си зимна/късна есен вечер, мъглива такава.... като типичните ноемврийски и декемврийски варненски вечери😀,  с палто естествена кожа и/или козина и в тоя ароматен облак да се усеща лек цигарен дим..... Шлейфа му ти отвява главата-сладък, но с горчив привкус.... Много секси парфюм

# 717
The_Demon къде ги душиш тези ромки, аз не съм попадала на такива, не че много срещам като цяло 🤣😂, ама да знаеш, че казват че те като цяло си имали особен натурален аромат, та едва ли такъв парфюм на тях ще стои, както подобава. Аз на Аристеа имам два, единият го забърсах от една дама тук, а другият си го взех и съм много доволна. Препоръчвам да тестваш Scandal Absolu, той е по-мек, малко по-обран, леко гурме, но също шлейфов. Този на Гиза е страхотен и много близък до оригинала.
Иначе Scandal by Night е толкова силен, че тези, които обичат като мен да се поливат с парфюмите, може и себе си да задушат от силата на аромата. Единственият му минус е, че не е за светли дрехи, но пък зимата рядко се носят такива Simple Smile

# 718
Аз чаках чаках Лидл да ми пуснат Dark Blue и си купих Pour Homme оригинален. Много си го харесвам и активно го нося. Унисекс е, въпреки че се казва така. Ще дебна да видя какво са направили, особено с черешката.
Иначе тяхното La vie est belle  е доста приятно и си го нося, а оригиналът го имам и не го понасям.

# 719
Абе, смешно ви е ама е факт🤣🤣🤣🤣🤣. Работя в един магазин на територията на Кауфланд и до мен имаше(махнаха го от няколко месеца) щанд на Raffaella(L`atelier de parfume). И там понеже им даваха изключително ниски заплати се хващаха на работа само ромки за малко, защото и те не са толкова прости и съответно клиентелата беше преобладаващо такава😂. Що Скандал и Либре се изпродаде🤣🤣🤣🤣🤣.... Литри!!! 😀Аз от тогава рязко обърнах резбата към ниш категорията. Но спор няма-този определено ми хареса ... Та, благодаря за препоръката❤️. Едно време (като живеех във Варна, та затова и тази асоциация направих), Гучи Гилти-стария дето си беше ,  ми носеше същото усещане... 😥😥😥😥Стана ми носталгично.... На шадраваните, обилно полята с този парфюм, чаках любовта на живота ми(който вече си замина от тоя свят)...

Общи условия

Активация на акаунт