Магиите...

• 28 284
  • 482
  •   1
Отговори
# 405
  • София
КЛОНКА ,мерси Peace
Какво да те питам за душата дали съществува ли.?
Знам че знаеш отговора Wink

Сега по повод изказването ти:)

Цитат
Имаше един екстрасенс - руснак, за когото съм чувала лекари, работещи с него, да казват, че е като рентген.
Самите лекари, които твърдяха това, казваха, че дотук стигат способностите му - никого не беше излекувал, макар да правеше опити.

Та - не вярвам в екстрасенси.Твърдо.
След като е ренген бил и е виждал всичко-предполагам говорим за диагностициране състоянието на организма:)На какво го обясняваш.На кое негово качество?

# 406
  • София
Клонка,не говорих за енергиите,ами за абсолютни нормални постъпки и аз! Peace
ще се радвам д ами отговориш на л.с.

# 407
sylvi аз нямам спомен да съм писала, че магиите на свекърва ми са ме хващали?
Бихте ли ми цитирала къде съм го направила newsm78?АКо намерите мястото ще Ви отговоря на въпроса, но само ей така да си говорите, защото си нямате друга работа...
Май никъде до момента не съм писала, че някъква магия ме е хващала. newsm78
О да кришнарите са обявени за секта - не се притеснявайте, но за сметка на това по законите на държавата са една от религиите изповядвани на българска земя.
А Вие знаете ли въобще какво значи думата секта?Бихте ли описали?
естествено, че не сте! точно това е което няколко души се опитаха да ви посочат - откъде сте сигурна че свекърва ви изобщо ви прави магии newsm78 хем твърдите че тя със сигурност омагьосва детето ви, хем никога нищо не ви се е случило? С други думи, това е просто ваше убеждение, неподкрепена от никакви факти фикция Peace Как очаквате хората да ви възприемат сериозно?
от друга страна, сте вярваща християнка, но вярвате в магии, клоните и към Кришна съзнание....прочетете се пак и се помъчете да си представите как звучите отстрани. Така и коментарите на някой потребители ще ви станат ясни.
ето какво аз разбирам под секта - религиозна група отделена от официалната религия поради различия в доктрината, която изповядват. Обикновено се отличават с агресивност и нетърпимост към коя да е друга секта, официална религия или религиозна група. Думата е натоварена с негативизъм, в повечето случаи напълно оправдан. Съжалявам ако това описание не е точно, това е моето разбиране.

# 408
  • София
Екстрасенси - имахме една колежка, която упорито твърдеше, че един вид лекува разни болежки, тип главоболие, като маха с ръце над главата ти и пуска положителни биотокове (моля, да бъда извинена за невежеството, може и нещо друго да се е казвало). Та, който го заболеше глава, ходеше в нейната стая. Един ден и мен ме хвана. Ами, главоболието ми по никакъв начин не се повлия. С това искам да кажа, че не вярвам в такива неща. Тези, които твърдят, че нещо подобно им е помогнало със сигурност просто не са потърсили обяснение в "наспах се и ми мина, спрях да се притеснявам за еди-какво си и ми мина и т.н.".

За ясновидци - за мен виждането в бъдещето е теоретически и практически абсолютно невъзможно. Ако имаше подобен феномен, много нещастия в света не биха се случили. Или да приемем, че има - някой ми казва, че вижда, че ще ми падне саксия на главата, но не знае кога, нито къде, нито каква саксия. Или виждаш ситуацията, или не я виждаш. Или виждаш кога, къде и какво, или просто предполагаш кога, къде и какво. Т.е. аз бих могла да предположа, че може да се случи дадено нещо, но това не означава, че не може да не се случи. Значи всички сме ясновидци в дадената степен.

Енергиен вампир бих нарекла само и единствено, с малко чувство за хумор, всеки климатик, пералня, печка. Моята жизнена енергия е плод и процес на нещо съвсем различно, което в никакъв случай не би могло да съвпадне с плода и процесите, които в същия този миг се случват в някой друг. Т.е. не бих могла да се почувствам "изсмукана" енергийно от някой, а от нещо. Физическа умора, усилия, които полагам в някой словесен двубой, притеснение, щастие, нерадост някаква - да. Следствие на действия, свързани с реалния живот.

# 409
  • София
КЛОНКА ,мерси Peace
Какво да те питам за душата дали съществува ли.?
Знам че знаеш отговора Wink

Не позна.
НЕ зная отговора, но имам съмнения.
Когато ме "боли" празно място в организма ми, където органи няма, естествено е да се усъмня, нали Wink

За екстрасенса - е, не зная, аз съм склонна да се доверя на лекарите, които му признаха способностите, но имам съмнения.
Обаче, кирлиановата фотография съществува, няма да отричаме аурата, нито факта, който се използва в различни апаратури за "разпознаване" на болни и здрави участъци в човешките органи.Органите имат определена температура и при разболяване тя се променя.Възможно е при положение, че някаква машина може да отчете подобно състояние, това да е възможно и за човека.Все пак температурните разлики се чувстват дори с ръка.Това и аз го мога.Ако си размахам ръцете и имаш някаво възпаление, мога да го усетя - чувства се затопляне.
Тук пак допираме до енергиите, които изобщо не са мистерия.
Изобщо не вярвам обаче, че е възможно да се диагностицират по този начин по-сложни заболявания или хормонални, да речем.

А, Елексир, за ясновидците много често се казва, че "познават".Ей това мисля, че трябва да им е името - познавачи.
Може да познае, може и да не познае.
Е това всички го можем, даже един математик, ако реши да изчисли нещо като вероятно да се случи има много по-голям шанс от някоя врачка.

Навремето бях гледала някакъв документален филм.Математически правеха прогнози кога и къде ще се случи самолетна катастрофа.Даже цитираха и че на самолета ще има червено - всичко беше математически изчислено, а за цвета се оказа, че най-много авиокомпании имало с нещо червено в надписите им.Това във връзка с някакво сбъднато "пророчество" - извадиха таблиците и казаха - да, няма нищо нелогично, изчислено е, случило се е.
Та така.

Последна редакция: ср, 18 апр 2007, 15:54 от КЛОНКА

# 410
  • София
Не. Характерът ми, това което съм, по никакъв начин не се е повлиял от простотията. Махам и отминавам. Аз съм плод на самата себе си, отчасти на близките си. Т.е. аз полагам усилия да съм това, което съм. Изършвам някакви действия. Ако само се гледам с положителна настройка за себе си, най-вероятно все още щяхме да се мъчим да запалим огън. Искаме, искаме, искаме и хоп - пламък.

# 411

Добре бе хора,не ви ли се е случвало да бъдете в компанията на някакъв човек,който един вид ви подтиска.чувствате се не уютно,не си симпатизирате и сте си си антипатични.
Това не е ли сблъсък на енергии един вид?

на мен ми се е случвало, но не  мисля че това е сблъсък на енергии. Просто човека не ми е симпатичен, и толкова. А съм забелязала и друго, ако упорито мисля за това, антипатията става все по-силна. Ако просто игнорирам това усещане, след известно време то почти изчезва. Което пък ме кара да мисля, че умствената ни нагласа играе също голяма роля.

# 412
  • В Сънландия
Към въпроса на Исайкова , да дрехите са носители на енергия.Всяко нещо е носител на определена енергия(roza66, го е описала много образно).Аз лично само поради тази причина преди няколко години се отказах, да купувам дрешки втора употреба(а иначе гардероба ми беше пълен все с тях).От хигиенна гледна точка, не смятам, че има абослютно никакъв проблем,единственното което притеснява мен лично, е енргийсното ниво.

При това положение наистина не разбирам защо даваш "енергийно заредените" от свекърва ти дрехи на други деца.

Преживях и Кришна, и ходжите, и цялата плеяда "мистерии и загадки", извесни само на "просветените", ма този простичък факт не ога и това си е.

А сега, след твърдението, че дрехите имат енергия, кажи, че тя е насочена към определен човек/детето ти/ и после обясни що не носиш втора употреба а разни дечица получават дрехи от лошата ти свекърва.Ми, тя щом ги е пипала, гледала, че и "омагьосвала", те са направо опасни.За всеки, който ще ги носи.

Всъщност, зная, че логичен отговор няма да получа, ама това ще да е щото съм тъпа и постоянно те разсмивам, де.

Мисли, че хората, дето правят и/или развалят магии, се наричат ходжи/всички им викаме магове или шамани, ама нейсе/, които "предимно били мъже"/всеизвестно е, че жени ходжи няма/.

Информативно - ходжа е мюсюлмански свещеник. Не е маг, шаман или лице, което задължително се занимава с магьосничество.

Именно, ама за авторката е точно това.Иначе, тя е много "запозната", де.

Ако си направите труда да прочетете, какво съм писала по въпроса с енергиите(по специално за магиите), би трябвало въобще да не пишете този пост.
Всяко нещо носи информация за притежателя си.Дрехите, които подарявам са с точно определена енергия "заредена" в тях насилствено, но те нямат енергия от някой, който ги е носил(защото дори са си с опаковките и етикетите - тоест новички).
Също така никъде не съм твърдяла, че съм запозаната много, нито дори добре запозната.Има неща, които знам и неща, които не знам.Точно затова и пуснах темата - за да науча неща, които не знам, но някой друг знае!
Няма нужда да обиждате себе си - вредите си сама.Явно вижданията ни за нещата са на съвсем различни полюси, но никъде не съм давала оценка на този или онзи.

# 413
  • София

даже един математик, ако реши да изчисли нещо като вероятно да се случи има много по-голям шанс от някоя врачка.

Математически ще бъде отговорено с точност каква е вероятността в проценти и точни числа еди-кога си  да се случи каквото там ще се случва. Ясновидецът ще каже: "Виждам, че ще се случи еди-какво си. Кога? Не знам. Какъв цвят ще е? Червен. Защо червен? Не знам, така го виждам." И т.н. Математиката ще обясни каква е възможността да се случи тогава, и че вероятността да е червен цвета е еди-колко си процента, защото червеното е цвета на еди-колко си процента авиокомпании. Т.е. - логика.

Клонка, както винаги сме на едно мнение. Опс. Атаката продължава. Казвам ти аз да се благодариш, че няма Инквизиция, ама ти не. Вредиш на себе си и това е.

Блъдиуайт - въпросът беше друг. При положение, че дрехите в случая носят "негативната енергия на магията" на твоята свекърва, значи тези дрехи все пак са заредени с тази енергия, независимо, че не са носени. Защо тогава ги даваш на други деца? Приехме, че енергията се прехвърля от човек на човек. Нали затова не си купуваш дрехи втора употреба?
Сега по-просто и ясно ли стана?

# 414
  • В Сънландия
Добре, де, уж дрехите са носител на енергии във всякакъв вид, пък ги раздавате на други деца...Това според Вас правилно ли е в такъв случай? И ако е, защо е така? Носите ли ги да ги пречистят при някой ходжа/поп/кришна-поп/вуду-шаман?

Btw, къде е Лиска? Липсва на дискусията.

Исках да кажа на Герчо - спокойно, в кофата за боклук също има голямо текучество, приеми, че в нещо течащо си изхвърлила тез обелки и парцали.

Искам и друго да Ви попитам:
1. Как разбрахте изобщо за съществуването на магии?
2. Имате ли познания по физика?
3. Знаете ли истинското значение на "черната" енергия? (т.е. това, че новите изследвания във физиката посочват тази енергия като нещо съществуващо във Вселената).

Ако се поинтересувате от реалното обяснение на тази енергия, бих могла да Ви поясня.
Вече обясних какво знам за магиите, както и защо смятам, че те не могат да навредят на другиго освен на моето дете.
Познанията ми по физика, се опират само на наученото в училище и дребни неща научени случайно - определено физиката не ми е много силна страна.
Имам някъкви познания - предимно от книги и разговори.Не мога да кажа, че съм добре запозната с всичко по този въпрос, дори и с малка част, но нали затова са хората - за обмен на информация.Бих се радвала ако от физична гледна точка ми обясните за "черните магии".
предварително благодаря

# 415
  • София
Добре един въпрос:
Майка ми отива при някаква си ясновидка.Окей.
Мен ме няма .
Бременна съм.Нормална бременност,много щастлива съм и така нататък.
Тази въпросната жена казва на майка ми,че ще имам тежко раждане.Вижда инструменти,операционна маса.Вижда човек с прошарени коси ,който ще ми помогне.

/Раждането ми продължи 14 часа в невероятни мъки,наложи се рентген,естествено след това спешно на масата секцио.14 часа с изтекли води ебз грам разкритие и контракции на 2 следствие на 1 минута.Убийствени/.

След 1 година,след безброй проблеми,ходене по мъките при лекари и какво ли не,не могат да намерят причината относно състоянието ми.
След онзи случай,карам майка ми да се върне при жената.
Казва инфекции от кръста надолу.
Детето е много зле./за майка ми все още съм дете Wink/Тя се чувства бе сила,постоянна умора,не знае на кой свят е ....

Та така.Това са само две извадки.
/Забравих да добавя-че вчера излязоха последните изследвания-възпалена съм изцяло ,за съжаление и в урината има бактерии и във вл.секрет... Confused/
Ще помоля да го разнищите.
Това съвпадение ли е ?

САмо да добавя,че това че ми каза че ще е тежко раждането не ем стресна много.ЗАщото аз също имам странни усещания,понякога засилваща се интуиция,и знаех че ще родя тежко,бях подготвена психически за секцио и бях сигурна че ще имам момче,веднага щом забреемнях.Интуиция-какво да правиш. Wink

# 416
  • В Сънландия
КЛОНКА между другото бих Ви споменала - аз досега на ходжи и баячки не съм ходила.Нещо такова да съм твърдяла някъде?

# 417
  • В Сънландия

Исках да кажа на Герчо - спокойно, в кофата за боклук също има голямо текучество, приеми, че в нещо течащо си изхвърлила тез обелки и парцали.

Мерси Елексир. Не бях поглеждала на нещата от тази страна. Grinning
Мен пък друго ме терзае. Що за хора се занимават с това, да умуват, как да навредят на някого?  newsm78
И що за човек ще седне да прави или да поръчва да се направи на някого магия?  newsm78
Щото се оказва, че вярваме или не, има същества, които практикуват такива "техники" за злонамерено вмешатество.
Ако познавате някой, който да е готов на всичко за да постигне целите си, независимо от методите, не би трябвало да задавате този въпрос...Фанатизираните хора са опасни независимо, с какви средства си служат.Обикновенно думата характеризираща такъв тип хора е безскрупулни.
Има хора, които са готови на всичко, за да получат собственото си удовлетворение.
Вие не познавате ли нито една такава личност?

# 418
  • София
.....
Всяко нещо носи информация за притежателя си.Дрехите, които подарявам са с точно определена енергия "заредена" в тях насилствено, но те нямат енергия от някой, който ги е носил(защото дори са си с опаковките и етикетите - тоест новички).

Да, де - да!
Как така тази енергия ще подмине другите деца.Ей това не разбрах.

Значи, аз разбрах, че нямат енергия на носили ги хора, но имат "заредена" енергия.Значи имат енергия.Дали е от хора, които са ги носили или от "зареждане" - все тая.Все енергия.
Как първо твърдиш, че енергията на хората, които са носили дрехите, без да е насочена към теб, може да те "порази" само като ги носиш, а след това твърдиш, че енергията, с която са "заредени" дрехите, партени от свекървата, няма да "зарази" никого другиго, освен детето ти.

Искам аз тук някаква логика на поведението ти.
Защото, ако вярваш, че за да "зарази" еднаа енергия, трябва да е насочена, то тогава не би трябвало да мислиш, че дрехите втора употреба са опасни.
А ако не мислиш така, значи съвсем ясно раздаваш "опасни" според тебе дрехи на невинни дечица.

Признавам, че съм леко ядосана.

# 419
  • В Сънландия
Да,лоши хора,завистливи,злобни,нещастни.
Те не са виновни.
Това са нисши духове.
Peace

Общи условия

Активация на акаунт