Родители, дали болните си деца за отглеждане

• 110 281
  • 1 184
  •   1
Отговори
# 1 020
В петък останахме да спим в родителите ми, Ивана (племенницата ми) не се отдели от мен и Ангел!
Аз лежа на леглото и баща ми носи Ивана при мен,от високо я пуска при мен и тя му се развиква: ВНИМАВАЙ БЕ ДЯДО, ДА НЕ ОДАРИМ КОРЕМА НА ЛЕЛЯ ЗАЩОТО ТЯ ЩЕ СИ РОДИ БЕБЕ, ПОНЕЖЕ ДРЪГОТО Е ОТЛЕТЯЛО!
Баща ми се хвана за главата и излезе от стаята! Така беше  цялата вечер, и сега ако попитате Ивана, тя ще ви каже че бебетата излизат от дупето или както на мама през корема и имало една черта като от операция!
А е на 4

# 1 021
meyz, пиши как си, не си показвала скоро снимка от ехограф на бебчо
а за Ивана- моята щерка беше на 4, когато се сдоби с братче, беше много смешна и сладка, когато се вживяваше в ролята на кака и когато подхванахме темата за бебетата...на мен много ми помогна една книга- "КНИГА ЗА МАЙКАТА И БЕБЕТО" с много картинки и снимки, там има проследяване на бременността и раждането в снимки и тя гледаше и знаеше какво ще се случи
ели, Анди е много фотогеничен и голям сладур, не зная защо сте били в болница, но се надявам всичко да е наред сега Hug

# 1 022
Бях обещала,че ще пиша и ето ме пак.Искам да споделя щастието си,че бяхме с моето момченце цяла седмица заедно.Най-прекрасния подарък за Коледа.А истината е,че се молих за това.На коледа отидох на църква и се молих на господ да ми даде шанс да бъда с  детето си.Тогава ми се струваше невъзможно,а ето че се случи въпреки че за кратко.Въпреки,че бях в болница,за мен това време беше безценно.И това е което исках да кажа.А тази събота малкия пак имаше температура,която подържаше вече няколко дни.Уж ни излекуваха от инфекцията,а ето пак.Сигурно лекарите са прави,че температурата е централна-от мозъка.Но това трудно се доказва.Ами това е при мен.

# 1 023
Ела79,не унивай,Анди е едно много смело момче и ще се справи и с това предизвикателство,а ти събирай усмивки и положителна енергия за съвместните ви мигове.
Мейзи,как е бебето,наистина скоро не си ни показвала снимки-  bouquet

# 1 024
Мили мои, аз съм добре а и бебето се развива добре за сега! Събирам снимки и ще ги покажа, сега се отвара нещо много важно за мен! Ще се похваля!
Има и нещо друго! Обмисля се едно филм-че да се заснеме и може да ми се наложи да използвам вашето мнение, ако имате нещо против Моля ми кажете! Една от идеите е какво изживяваме когато вземем решението да дадем децата за гледане в болница! През какъв Ад минаваме за да не се откажем от децата си и бъдем малко или много до тях макар и не в къщата ни!
Повече не знам! А сега Ви оставям.... Целунете малките слънца от мен

# 1 025
Мили мои, аз съм добре а и бебето се развива добре за сега! Събирам снимки и ще ги покажа, сега се отвара нещо много важно за мен! Ще се похваля!
Има и нещо друго! Обмисля се едно филм-че да се заснеме и може да ми се наложи да използвам вашето мнение, ако имате нещо против Моля ми кажете! Една от идеите е какво изживяваме когато вземем решението да дадем децата за гледане в болница! През какъв Ад минаваме за да не се откажем от децата си и бъдем малко или много до тях макар и не в къщата ни!
Повече не знам! А сега Ви оставям.... Целунете малките слънца от мен
Стана ми любопитно бе миличка,какъв ще е тоя филм,кой ще го заснема?

# 1 026
Написах нащите истории във форума на часът на мама и там ми се обадиха че искат да ме снимат! Повече подробности когато разбера ще кажа

# 1 027
Много мислех преди да напиша нещо!
Даже написах цял роман ама нещо стана и нищо не се запази!
Явно малко или много постигам целта си да създам място на което всяка една майка поставена да избира дали да остави детето си в дом или да го гледа може да намери съвет за всичко тук!
Толкова много неща искам да кажа! но няма
Дано няма повече такива като мен, дано никой не пише в темата и да каже и моето дете е в дом
Искаше ми се да може много жени да споделят какво са преживели оставяйки децата там ,за по добро, защото разбрах че не съм първата а и има много жени които оставят децата си само защото не им се става майка! На тези жени- нищо
Евалата на всички вас, като ме подкрепяте и които споделяте в темата!
Моля не се карайте. Моля пишете за вашите деца , как са, какво правят, Радвайте ни с историите си!

meyz, аз също преживях ужаса на решението да оставя на грижите на други моето първо бебе, страшно желано, но нелечимо болно.
Знам какво преживяват тези майки,браво на теб , че си се престрашила да пуснеш тема за това.Нека майките, преживели или преживяващи това имат своето пространство.
Не може да се обясни на другите всичко това, но трябва да се говори. Аз подтисках тази болка и тази от загубата на детето си твърде дълго, години.... Но тя съществува и излиза на повърхността един ден. Писах и на ela79 преди време - не я подтискайте, говорете за нея.
Другите няма как да я разберат, но трябва да се говори... Hug

# 1 028

meyz, аз също преживях ужаса на решението да оставя на грижите на други моето първо бебе, страшно желано, но нелечимо болно.
.................................. но трябва да се говори. Аз подтисках тази болка и тази от загубата на детето си твърде дълго, години....  говорете за нея.
Другите няма как да я разберат, но трябва да се говори... Hug
радвам се че сподел (но не че има още) н0  и се надявам да останеш с нас и да пмагаме с думите си на другите

# 1 029
Написах нащите истории във форума на часът на мама и там ми се обадиха че искат да ме снимат! Повече подробности когато разбера ще кажа

Кураж при снимките и сили за да кажеш всичко,което ти се е насъбрало в сърцето!

# 1 030
Zdravei Meiz! Pi6e ti edna maika s podoben na tvoia problem. Na barzo 6te ti razkaja moiata istoria. Az sa6to postapih kato teb! Deteto mi se rodi s uvrejdane i az i dadoh za otglejdane v dom. Ne propuskah i sedmica bez da otida da ia vidia. I taka dve godini....Be6e mi adski tejko. Vse edno ne jiveeh realen jivot. Sled godina mi se rodi mom4ence. Toi mi dade novi sili za jivot i az re6ih da si vzema deteto. Sega mi e mnogo trudno, za6toto ve4e imam tri deca, no poviarvai mi, 4uvstvam, 4e jiveia. Moga pak da se smeia i da se radvam na jivota. Da imam me4ti i praznici. Savetvam te da iz4akash malko. Mislia, 4e zasega tova e pravilnoto re6enie. Ima6 nujda ot vreme. Kuraj.

# 1 031
Zdravei Meiz! Pi6e ti edna maika s podoben na tvoia problem. Na barzo 6te ti razkaja moiata istoria. Az sa6to postapih kato teb! Deteto mi se rodi s uvrejdane i az i dadoh za otglejdane v dom. Ne propuskah i sedmica bez da otida da ia vidia. I taka dve godini....Be6e mi adski tejko. Vse edno ne jiveeh realen jivot. Sled godina mi se rodi mom4ence. Toi mi dade novi sili za jivot i az re6ih da si vzema deteto. Sega mi e mnogo trudno, za6toto ve4e imam tri deca, no poviarvai mi, 4uvstvam, 4e jiveia. Moga pak da se smeia i da se radvam na jivota. Da imam me4ti i praznici. Savetvam te da iz4akash malko. Mislia, 4e zasega tova e pravilnoto re6enie. Ima6 nujda ot vreme. Kuraj.
Мисля,че не си прочела всичките страници и си пропуснала,че детенцето на Мейз е вече ангелче.А иначе за теб,мога да кажа,че си постъпила като истинска майка.........Пожалам ти много хубави моменти ...

# 1 032
Здравейте и от мен,
Благодарна съм на съдбата, че не ме е подложила и на това изпитание ... да взимам толкова тежко решение, за детето си. Тази тема ми е близка, защото мой братовчед е правил този избор. Имаше момченце, прекрасен, мъничък, умен, красив  ...  Бяха ни на гости и аз забелязах проблем. Мислех, трябва ли или не да споделя за това което видях, а то бе че детето не е добре с лявото око. Престраших се и говорих с него и съпругата му. Те споделиха, че от скоро са наблюдавали същото нещо и ми благодариха. Започна едно тичане по лекари и консултации, стигна се до пътуване в чужбина и присъдата беше тежка. Рак .  Последваха две операции. Мъничката душичка изгуби светлината в очите си и живота бавно си отиваше от него. Беше ... кошмарно! Господи, как боли само при спомена. Но тук е мястото да кажа, че те бяха много силни защото с тях беше работено. Връщайки се от чужбина след втората операция, те бяха на ясно какво ги очаква и какво трябва да предприемат във всеки един момент. Това е само част от специалната програма през, която бяха преминали с лекуващите лекари, с психолозите и с много други родители от 4 страни, чийто деца бяха със същата съдба. Те живяха до последния му миг с чувството, че трябва да намират силата да помагат и да облекчават страданието му, а и да се радват на всеки миг от живота и да са благодарни, че са имали това прекрасно същество. Повярвайте ми и до днес се чудя как успяха!?! Как го направиха!?! Четири месеца преди да ни напусне сам пожела да свири на пияно. Купиха пияно, наеха учител и се заеха да му помагат в това начинание...Общуваха и със сем. от Япония, чието дете също беше с този проблем и бе "обречено". Те ходеха на картинг със техния малък син.
Всъщност разказах всичко това поради две причини.
1. Тя е лична, обичах племенника си и ...
2. Това, че в България няма кой да помогне на родители в подобна ситуация. Никой не ги подкрепя и ги учи как да преодоляват мъката и да я трансформират в друго позитивно чувство, което да помогне както на децата така и близките им.
А по света има такива практики, има методи, има начини ...
На всички вас, живеещи с деца имащи проблем, пожелавам да сте силни, вярвайте в доброто и намирайте сили да се усмихвате по-често, наслаждавайте се на всеки ден и миг с детето си. 

# 1 033
Приятели,незнам какво да мисля.Днес говорих с лекуващата лекарка на сина ми и тя ми каза,че не е добре.Пак няма да мода да го видя.Явно състоянието му се влошава и нищо не може да се направи.Тя не пожела да ми даде прогноза,само ми каза че не може да ми каже нищо хубаво.Гьрчовете са се увеличили,вътрешната хидроцефалия расте с бързи темпове.Май трябва много много да се моля.

# 1 034
Ela79,моля се да му бъде по-леко в страданието. За теб също. Знам ,че си с него непрекъснато. Моли се, Господ да е с него.
Дано получиш по-добри новини.
 Praynig

Общи условия

Активация на акаунт