Родители, дали болните си деца за отглеждане

• 110 277
  • 1 184
  •   1
Отговори
# 1 035
ela79 дано Анди за пореден път се пребори!  Praynig Praynig Praynig Стискам палци скоро да ти позволят да го видиш и да го прегърнеш!  Praynig Praynig Praynig

# 1 036
  • sofia
Ела, Praynig Praynig Praynig
ще се предбори детенце Praynig

# 1 037
  • София и там където не се пуши
Ела, все пак опитай да те пуснат, да си по-близко до него.

# 1 038
  • София
Ели, много ми е мъчно за това, което се случва с детето ти и с теб!
Трябва да направиш всичко възможно, за да бъдеш близо до Анди. Независимо от изхода, разликата за теб и за детето ще е много голяма.

# 1 039
# 1 040
Приятели,точно в този момент незнам какво мога да направя.В дома има карантина.И да ме съжали и да и се моля на  лекарката на малкия , тя не може нищо да направи.Има карантина и правилата са си правила.Никой не влиза в дома.За никого не правят изключения.

# 1 041
Ela 79, съжалявам, ако съм пропуснала, но тази хидроцефалия не може ли да се оперира? Ако главичката расте, най-вероятно това увеличава гърчовете. И ако не се вземат мерки, сама знаеш.... Стискам ви палци!
roumi, напълно си права. В България такова нещо като подкрепа на родителите в тези ситуации просто няма. Когато се роди детенце в тежко състояние, започваш да чуваш едно и също: Моли се да оживее само ако е здраво, не ти трябва инвалид вкъщи (10 мин. след като съм родила Close), млади сте още, ще имате други деца, гледайте си другото дете и т.н. и т.н. В някои случаи наистина децата не оживяват, в други случаи, макар и в много тежко състояние, докато са настанени в дом родителите им непрекъснато ги посещават, а в трети случаи просто се предават. И никой не може да ги съди за това. Много е трудно да слушаш месеци наред едно и също. Много е трудно да не получаваш никаква подкрепа. Дори добронамерените лекари, които ти съчувстват от чисто човешка гледна точка, не ти дават и капка оптимизъм. Подкрепата, която ти се предлага, е подкрепа да преживееш този момент, а не подкрепа за търсене на решение за подобряване на състоянието на детето. Тези случаи са много различни, разбира се, както е много различно и състоянието на всяко едно дете, не бих могла да генерализирам нещата. Това, което видях и преживях през изминалите месеци обаче е, че дори в случаите, в които детето не се нуждае от 24-часови медицински грижи е, че никой не ти предлага алтернативи. Да, институции има. Колкото и да се говори, институции ще продължава да има и трябва да има, както ги има и във всяка една страна - от най-бедната до най-богатата, защото има деца в нужда, има семейства в нужда. В българия обаче трябва да се намери формула за сътрудничество между семейството и институцията. Такава за момента няма.

# 1 042
Хидроцефалията е вътрешна и  и клапа няма да помогне

# 1 043
Хидроцефалията е вътрешна и  и клапа няма да помогне
Ела,много сили ти желая Tired
Виж тази тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=226336.0
Моля ,не ме тълкувай погрешно,нищо нямам предвид,просто ако искаш сподели с лекарите в дома,ей така за информация,а и ти имаш право да знаеш,защо неможе операция Hug

# 1 044

Кураж при снимките и сили за да кажеш всичко,което ти се е насъбрало в сърцето!
Благодаря
 Само че, не ми стигна времето! опитах се да кажа толкова много за много малко време!
Идеята на филма била да се дадат сили на майки като нас, на които им се случва да .....  даже не мога да го повторя!
Била съм силна
На дали някой ще ми даде време за говоря за тези неща но и на малко съм доволна!
Ако щете ми вярвайте ама бебето в мен, имах чувството че ще изскочи докато говорехме за сестра му Вяра, И в крайна сметка пак казах толкова малко!
Е, да , силни сме, и да се закопаем няма да оправим нищо! Поне нека да сме последните

# 1 045
ели, моля  се за анди, и за теб също Praynig
мейз, браво, това е верния път, макар и малко да започне да се говори...в българия всичко е наопаки, няма профилактика,няма грижа, няма и подкрепа, така че още много много трябва да се говори и прави

# 1 046
Ели,  Praynig Даже и да ти отказват виждане, информация поне трябва да получаваш за Анди.  Hug Дано мъничето се подобри и този път и да не страда. Миличкият малчо.  Confused
meyz,  нямам представа откъде си събрала тези сили, но правиш страшно много. Hug

# 1 047
  • София и там където не се пуши
Мейз не разбрах, даваха ли те вече по телевизията, ако е така да знам да го търся предаването.

# 1 048
предаването ще е през март
Имам молба кум всяка от вас!  Ако имате сили моля да ми пратите на кратко вашите истории и какво ви дава сили да продължите напред!
Благодаря педварително, а ако неискате, не се тревожет, а иначе искам да знам как сте и вие и децата Ви

# 1 049
предаването ще е през март

Да напомниш поне 1 ден напред,че да не пропуснем! Погали Бебо от нас и Му кажи,че много го обичат лелите от бг-мамма!

Ела, как е Анди? Новини?

Общи условия

Активация на акаунт