Не мога да забременея с второ дете

• 560
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
кукумицинка е дала много разчитания на резултати и насоки.
Аз само ще добавя, че боледуването не е причина една жена да бъде майка......но има толкова инфекциозни болести протичащи като обикновена настинка и само задълбочени изследвания ги доказват.
Когато детето Ви се роди в осмия месец и се наложи АБ лечение, какво Ви обясниха. Роди се с инфекция, разви инфекция след раждането или профилактично решиха да включат АБ?
Може би консулт в репродуктивна клиника е най- добре, защото там обикновено имат специалисти или знаят къде да насочат за консултация.

# 16
Димис,когато едно бебе се роди преждевременно, например в 8-ми месец, почти винаги се включва антибиотично лечение, дори профилактично. Недоносените бебета имат по-слаба имунна система и са по-податливи на инфекции, дори когато няма видими симптоми. Ако майката е прекарала вирус по време на бременността, дори и леко или безсимптомно, това също може да се отрази на бебето. Затова антибиотикът често се дава превантивно, не защото непременно има потвърдена инфекция, а за да се избегнат евентуални усложнения. Почти всички бебета имат някакъв риск от инфекция, особено ако майката е боледувала, и това е нормална медицинска практика.

# 17
Smile аз съм наясно с това. Затова попитах дали са дали обяснение за АБ лечение. Ако не са, значи е превантивно, но ако да речем са видели мътни около плодни води вече може да се мисли за вродена инфекция, предадена от майката на плода. Затова и кукумицинка обръща внимание на преждевременното раждане.
Но всеки случай е различен.
При мен се откриха антитела и никои не ми даде отговор дали без лечение тези специфични антитела могат да спаднат.  Клиниката на инфекцията се изразява в болки в гърлото, дори може да няма температура. Е, кой ще мисли, че едно болно гърло може да е признак на инфекция опасна за бременни. Зимните месеци всеки го боли гърло. Но.... когато получих херпес зостер вече червената лампа ми светна и всеки лекар направи всичко необходимо. Нямах право на грешка с тази бременност.
Пожелавам пухкава къделка на финала!

# 18
Честно казано не си спомням дали се роди с инфекция или я разви при раждането,защото бях в много тежко състояние. Помня само,че след като ми направиха секцио толкова много ме заболя самото дърпане на бебето от корема,че започнах да викам и си говорехме помежду си,че не са виждали такава кафява плацента. След моето викане явно ми биха нещо и спах 40 минути. Трябва да погледна на епикризата какво точно пише,защото много неща ми се губят от тогава. Просто всичко ми беше кошмарно и бременноста и раждането,и след това. Един ден след секциото дойдоха при мен да ме попитат от какво съм боледувала,че съм преживяла всичко това. А аз стоях и гледах като луда,защото не знаех,че изобщо ми е имало нещо. Важното е,че детето е живо и здраво,а за следващото само ми оставя да се моля.

# 19
Да, и моето дете имаше много проблеми, заради неоткрита и нелекувана инфекция според лекарите, която ги е отшумяла сама, но е дала отражение. Всичко ми е като в мъгла от периода месец след раждането.

Да нямаш и някакъв проблем с рамото? Там да има възпаление и оттам да са повишени ANA, или пък да са повишени ANA заради артрит, който пък да е възпалил. Нещо към ревматолог да са те насочвали, или е следствие от физическа работа, спорт... Не знам и аз , специалист ще каже най-добре.

# 20
Момичета,днес мъжа ми беше на уролог и го изпрати на спермограма. Проблема е,че му откриха варикоцеле и искат да му правят операция. Сега изникват в мен хиляди въпроси и притеснения...

Общи условия

Активация на акаунт