"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори №68

• 18 382
  • 656
  •   1
Отговори
# 375
Ако не сте си слагали инжекции с ЧХГ или нямате тумор (изключително рядко срещано), значи сте бременна. Като казвате не сте правили опити, това означава никакви полови контакти ли?

Ако ви закъснява с един ден, значи сте 4 гс. Обикновено нещо може да се види в 6 гс, а с трансвагинален ехограф - в 5 гс, но е рядко тогава да се види пулс. Та вие си преценете кога. Някои си пускат кръвен през 48 часа, за да видят дали се удвоява. Но не е нужно, ако не искате

# 376
Ако не сте си слагали инжекции с ЧХГ или нямате тумор (изключително рядко срещано), значи сте бременна. Като казвате не сте правили опити, това означава никакви полови контакти ли?

Ако ви закъснява с един ден, значи сте 4 гс. Обикновено нещо може да се види в 6 гс, а с трансвагинален ехограф - в 5 гс, но е рядко тогава да се види пулс. Та вие си преценете кога. Някои си пускат кръвен през 48 часа, за да видят дали се удвоява. Но не е нужно, ако не искате

Имали сме полов контакт,но точно 2 пъти като сме се пазили. Дори на мъжа ми му откриха варикоцеле и скоро не мислехме да правим опити...

# 377
Не знам как сте се пазили, но сте бременна сега. Честито!

# 378
Не знам как сте се пазили, но сте бременна сега. Честито!

И аз не знам. Божа работа,сега съм и щастлива и стресирана 😅 Благодаря!

# 379
Здравейте, имам въпрос! Цикълът ми трябваше да дойде на 7.12 но все още нямам последния беше на 15.11 и ми идва точно на датата на 23-24 дни, не сме се пазели обаче прекарах много гаден вирус и бях на силен антибиотик даже днес ще пия последното хапче. Правих 3 теста и бяха отрицателни, можели да се бави заради лекарствата или да не отчитат правилно тестовете по тази причина, ако някоя е имала подобен случай моля да сподели!
Ще изчакам до края на седмицата и ако не ми дойде ще отида на АГ.

# 380
  • София
Аз имах голямо закъснение след Ковид. Не бях правила опити тогава и не подозирах бременност.

# 381
Здравейте сутринта с първа урина си направих тест лейди лентичка и показа 2ра бледа чертичка на момента като я видях много се развълнувах и веднага си взех Сюрчек който от паника съм сложила повече капки урина и още е само 1вата чертичка тамън се е оцветила днес ми е 4ти ден закъснение на М

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 13:26 от Geni29

# 382
Момичета, извинете ме, ако питам на грешната тема.
Спешно се наложи да направя рентген на зъба ми, направих ранен тест, според който няма бременност.
Остават ден два да направя истинския и съм в средата, бе не се чувствам бременна и голям процент не съм.
Но, ако съм бременна и все още е много рано, този рентген ще навреди ли на плода.
Много ме хвана страх сега пък да не съм бременна. Щото не мога да понасям зъбобола изобщо.

# 383
Не, няма опасност. Съвременните рентгени не са опасни.

# 384
Здравейте! Да попитам спазмите докога продължават и нормално ли е да има кафеникаво запазване, като кафяво течение, което имах преди цикъл? Засега е еднократно за 24ч.

# 385
Много е малка радиацията от рентгена. Много зъболекари отказват да правят рентген на бременни, но това си е презастраховане. Най-важното е да не пушите и да пиете фолиева киселина

# 386
Според мен си изследвайте прогестерона.
Здравейте! Да попитам спазмите докога продължават и нормално ли е да има кафеникаво запазване, като кафяво течение, което имах преди цикъл? Засега е еднократно за 24ч.

# 387
Здравейте. Във вторник- 09.12. кръвният ми тест за бременност беше със стойности 75.9, при горна граница 5.30. Очевидна бременност. Поради кафяво зацапване днес бях на ехограф. При който се показа, че в матката нямам сак. Обяснението на гинеколожката беше, че може би овулацията е била по- късна и съответно бременността също. Предполага се, че сакът е в тръбата. В понеделник иска втори кръвен да си правя и след една седмица, пак, на ехограф. Искам да разбера за мнението ви. Дали и на вас така ви се е случвало. Иначе си имам спазми и кафеникаво зацапване, което не е постоянно.

# 388
Стойностите са тяърде ниски, за да се види нещо на ехограф. Ходи се на 10-14 дни закъснение на цикъла. Днес оше един тест и ще се види накъде върви. Аз не бих се настройвала за извънматочна.

# 389
  • На изток от Ада
Чхг трябва да е 1000 за да се види.

Общи условия

Активация на акаунт