Запознанство с непознат

• 22 481
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
Веднъж като студентка пътувах с 94 и автобусът направи рязък завой и аз седнах, без да искам, в скута на един мъж. Извиних се, каза ми "Приятно ми е, Иван!", изглеждаше отворен за запознанства човекът, но нещо се притесних и не произлезе по-нататъшно запознанство. Сега, ако седна в някой, сигурно ще ми иска имената и данните, за да ме съди за средна телесна повреда.

# 91
Аз още преди няколко страници зададох въпроса за жените, които на същия принцип може да заговарят мъже щото нали за запознаването … Ама не било ставало дума за моя мъж ми рекоха, а за млади необвързани…. Демек младите и необвързани им го пише на челата. Не ми се чини жените в тоя форум да подходят с такова разбиране за нормалността на запознаването ако от утре жени започнат да заговарят невинно мъжете им и да им пускат лафчета за разчупване на леда.
Аршин, какво да се прави.
Аз моите мъже в живота си винаги съм си ги вземала и никога не съм чакала плахо да ме заговорят. И трябва да кажа, че не съм срещала особено разбиране от женска страна (когато е имало такава).

# 92
На мен нещо ми се разми същината на дискусията.
Подхожда се с много тесногръдие и предразсъдъци.
В такъв случай е нормално никой нищо да не разбира и да му се струва странно.
Сякаш се действа по определен протокол – щом еди какво си, значи еди какво си.
А всеки човек идва и носи собствена житейска история, подбуди, причини за контактуване. Винаги може те да са зловредни или с подмолна цел, може и да не са. Топката е в нас – дали ще дадеш шанс или ще резнеш. Няма добре или зле, подходящо или не.
Въпрос на моментна нагласа и настроение.
//
Жени да заговарят мъже не ми е ок на мен. Непознат няма да отида лично аз да заговарям. И не съм го правила.

# 93
  • Обран бостан ;)
Веднъж като студентка пътувах с 94 и автобусът направи рязък завой и аз седнах, без да искам, в скута на един мъж. Извиних се, каза ми "Приятно ми е, Иван!", изглеждаше отворен за запознанства човекът, но нещо се притесних и не произлезе по-нататъшно запознанство. Сега, ако седна в някой, сигурно ще ми иска имената и данните, за да ме съди за средна телесна повреда.

Има около 10% вероятност да стане, но ако някой мъж седне в жена, ще ореве интернета и ще му излезе име.

Жените напоследък много добре използват факта, че по подразбиране са жертви и винаги излизат сухи от водата, а всичко негативно е за сметка на мъжа.
Случката с учителя и ученичката го доказа за пореден път.  Него го разбраха кой е и кокошките, а тя, детенцето, ни лук яла ни лук мирисала.
Сигурен съм, че "детенцето" много добре е знаела какво прави и редовно се е хвалила пред другите дечиня, с похожденията си при "господина по физическо", ама само той изяде дървото.
Не казвам, че той не е сглупил, ама щом няма физическо насилие, явно и тя е била ОК със секса.

# 94
//
Жени да заговарят мъже не ми е ок на мен. Непознат няма да отида лично аз да заговарям. И не съм го правила.
Това пък защо? Ето това е и моят пункт. Ако е напълно нормално общуването и запознаването на живо защо тогава и прието мъж да се запознае с жена и да я покани на кафе, но обратното не е?
Моята теза е от началото, че не може да ходиш в днешно време да се запознаваш с хора с цел опознаване само защото на теб обекта ти е харесал. И не само от твоя коментар оставам с убеждението, че наличието на пенис явно е предпоставка за това, докато наличието на вагина е пречка.

# 95
Ей с това вече съм съгласна:
...
А всеки човек идва и носи собствена житейска история, подбуди, причини за контактуване. Винаги може те да са зловредни или с подмолна цел, може и да не са. Топката е в нас – дали ще дадеш шанс или ще резнеш. Няма добре или зле, подходящо или не.
Въпрос на моментна нагласа и настроение.

Нямам предразсъдък да заговоря мъж първа, стига с нещо да провокира любопитството ми.
====
Сетих се още една случка. Снимам Ал. Невски, светлината и небето бяха прелестни и се приближава мъж. Заговаря ме и разбирам, че той често снима храма, показа ми част от снимките си, по едно време се поотегчих, но в името на доброто възпитание го изслушах и му казах чао. Не си спомням дали ми отправи покана или не, но предвид невпечатляващото му представяне, няма и значение.

# 96
//
Това пък защо? Ето това е и моят пункт. Ако е напълно нормално общуването и запознаването на живо защо тогава и прието мъж да се запознае с жена и да я покани на кафе, но обратното не е?
Скрит текст:
Моята теза е от началото, че не може да ходиш в днешно време да се запознаваш с хора с цел опознаване само защото на теб обекта ти е харесал. И не само от твоя коментар оставам с убеждението, че наличието на пенис явно е предпоставка за това, докато наличието на вагина е пречка.

Защото е опасно. Наистина ли не се сещаш? В общия случай  мъжете могат да бъдат физически опасни за жените, докато жените за мъжете рядко. Затова повечето жени не смеят да го правят.

Освен това жените много по-тежко приемат, ако бъдат отблъснати,  дори и любезно, това ще ги накара да се чувстват нехаресвани ище им скапе самочувствието, докато мъжът просто ще пробва следващата, считайки, че така е "мъжко".

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 15:08 от Iris04

# 97
Просто е, Солей.
Олд скуул съм. Simple Smile Не е предразсъдък – харесва ми да усещам мъжа мъж – да е дързък и инициативен, вид конквистадор.
Смятам напористите и настъпателни жени за отчаяни – може би е вид мой предразсъдък. Но не харесвам жени, които се натягат, предлагат или показват твърде силен и бърз интерес на мъжа.
Разбира се, ако става въпрос за помощ или колегиалност, нямам проблем с инициатива към мъж. Но и това рядко ми се случва.
По твоят пост – мъж, който ми харесва, си го вземам. Така е – с бившия бивш беше така – харесах си го и го забърсах – няма хън-мън. Аз бях инициатор, конквистадорка и всичко. За жалост после в годините, на една добра да я нарека връзка, това показа и началният знак – той си остана по-пасивната страна в целите ни отношения. Което в един момент ме измори и изтощи, и съвсем резонно връзката се изчерпа.
Така че – всяка жаба да си знае гьола. Simple Smile Мъжът да е мъж, жената – жена. Жената насърчава, вдъхновява, дава одобрение, дава опора и разбиране. Мъжът дава инициативност, сила, интерес. Пасивните мъже лично на мен не ми допадат. До натюрел е и характер явно. За едни жени някой заспал е супер – за тях може да е спокоен и приятен. Мен лично би ме изнервил, ако няма живец.
Та – в тази връзка – твърде напористи жени и търсещи внимание за мен са много лош вкус. :>

# 98
  • Обран бостан ;)
Та – в тази връзка – твърде напористи жени и търсещи внимание за мен са много лош вкус. :>

Или с финансов интерес. Wink

# 99
Чакайте, чакайте малко! То наистина всичко е индивидуално, характер, комбинация от два характера, среда и време. Мисля, че извърташ и смесваш умишлено напористото с отчаянието и лошия вкус.Едва жена, показваща интерес не е нито отчаяна, нито има лош вкус. Тя е просто жена, която и иска, и може и знае как.  Аз съм също отчасти традиционалист, но съм далеч от модела “постели си сакото над локвата, че да премина отгоре”. За мен тая игра трябва да я има, но тя се играе по друг начин. Жената трябва да си избере мъжа, който ѝ харесва, а не мъжа, от който има нужда. Това рязко свива кръга на мъжете, които съзнателно не търсят газели.
Да, Ирис сетила съм се, че е опасно. Например да го прелъсти, да забременее от него и да го ограби финансово и опустоши душевно. Ако обаче мъжът я заприказва, той ѝ се стори интересен и решат да се опознаят как първата крачка променя опасността? Никак.

# 100
Солей, нали говорим за първоначално заговаряне и покана.
Жената си избира мъжа, разбира се, но след първоначално проявена инициатива и интерес от негова страна.
Нужда... тук говорим за друга ментална група жени, които дори не засягам. Да избираш мъж от нужда за мен си е вид манталитет, възпитание, среда, че и акъл.
Лично аз коментирам сравнително цивилизовани хора и ролите им на мъж и жена в едно общуване.

# 101
  • София
Ако ми хареса външно и се изразява добре (поне за 3-те изречения, които си разменим), бих продължила контакта. На кафе веднага - не, предпочитам да продължим общуване и тогава да преценя заслужава ли.

# 102
Аз още преди няколко страници зададох въпроса за жените, които на същия принцип може да заговарят мъже щото нали за запознаването … Ама не било ставало дума за моя мъж ми рекоха, а за млади необвързани…. Демек младите и необвързани им го пише на челата.
Що пък да не заговарят… Може… Аз съм заговаряла мъже пред лекарския кабинет, на опашка пред Еконт… Не съм ги сваляла, но някои пък си бяха отворени за мохабет. Работа на обвързания човек е да каже, че е обвързан или изобщо да не участва в разговора. Необвързаните си търсят късмета, търсят комуникация с отсрещния пол, най-човешкото нещо, и не мисля, че е редно да им забраним да комуникират с непознати, защото може да се окажат нашите мъже.

# 103
То и обвързан може да те заговори, да не мислиш. Веднъж  един мъж ме спря, наведе се и ми завърза кубинката, след това разменихме някакви приказки и  ми поиска телефона. Аз си го дадох, защото беше готин.  Пък той после се оказа не само обвързан, ами и женен.

И други истории мога да разкажа, ама няма смисъл, защото явно тия нрави са отминали вече.

# 104
Солей, нали говорим за първоначално заговаряне и покана.
Жената си избира мъжа, разбира се, но след първоначално проявена инициатива и интерес от негова страна.
Нужда... тук говорим за друга ментална група жени, които дори не засягам. Да избираш мъж от нужда за мен си е вид манталитет, възпитание, среда, че и акъл.
Лично аз коментирам сравнително цивилизовани хора и ролите им на мъж и жена в едно общуване.
Много странно, не ми излизат известия, а после виждам коментари.

Да, именно за това говорим. Първоначално заговаряне с цел запознаване. И виж колко е любопитно и колко сме различни хората. Ако някой пусне отделна тема ще се получи хубава дискусия за първата крачка. Казваш, че тя си го избира когато той ѝ покаже интерес. Мен такъв мъж например трудно ще ме привлече. Моето усещане е такова, че аз съм избиращия. Аз показвам на мъжа, че имам интерес и това се случва само когато имам такъв и ако той успее да си изиграе картите хитро може да го оставя да си повярва, че ме е заговорил, впечатлил и завладял. Много бързо се отказват. Другата тема е нуждата. Не е отблъскващо, а е напълно реално и нормално. Жената търси мъж, защото има нужда от приятел, от подкрепа, от любовник, от финансова стабилност, от физическа сигурност … тези нужди са опасна зависимост и жената в нужда често не е себе си.
Момичета вземайте си мъже, които харесвате, а не такива, от които се нуждаете. Мъже, търсете си самодостатъчни жени. Опасни са, защото не потичват след вас и каквото и да се случи продължават напред, но самодостатъчната жена обича себе си, грижи се за себе си, работи каквото иска, може да бъде винаги себе си. Тя целия тоя театър вече го е виждала и единственото, което може да я впечатли е чиста и неподправена любов.
В заключение за цялото това нещо със запознаването, поканата и впечатляването не е нужен план, а топки. Дано повече хора по Великден “да си намерят яйцата”.

Общи условия

Активация на акаунт