Кой какво сервира вчера? Кой какво ще готви днес? - Тема N° 3 - 2025 година

• 21 654
  • 688
  •   2
Отговори
# 675
Солен кекс
Лазаня Болонезе
Крем супа от грах
Печена тиква с мед и орехи

# 676
  • Mediterraneo
За обяд- начос, за вечеря пуешки пържоли и картофено пюре, салата зеле и моркови.

# 677
  • Бургас
печена скумрия
картофена салата с кромид и копър

# 678
Последното ястие, което направих и включваше гъби и лук, на мъжа ми не му допадна. Каза че хем е вкусно, но в същото време му била странна комбинацията от гъби и лук. Което пък мен ме учуди, защото не малко ястия включват тази комбинация. Та чак ме хвана яд, че мисли по този начин.
Днес направих една елементарна супа със свинско и зеленчуци, която и преди е ял, поне да ми е мирна главата.

# 679
Принцеси с кашкавал,
супа с пилешки дреболии,
Пържена пъстърва, зелена салата,
пърленки с кашкавал,
десерта е  мандарини и портокали.

# 680
Принцеси с мляно месо и кашкавал
Миш-маш и резени червена чушка с пастет от сирене, авокадо и орехи за топкане; помело за десерт

# 681
И аз да се отчета: Пълнен лук с пилешко на фурна.
Салата от бейби спанак, радичио, рукола, червен лук с парченца сирене бри, маслини и много зехтин.
Домашен крем карамел.

# 682
Tilda.M., с този пълнен лук запалихте любопитството ми. Страхотна идея!

# 683
И аз си го набелязах. Цяла глава ли дълбаеш (винаги ми се е струвало граничещо с невъзможното това), или слой по слой от лука, завити като сарми?

# 684
И аз си го набелязах. Цяла глава ли дълбаеш (винаги ми се е струвало граничещо с невъзможното това), или слой по слой от лука, завити като сарми?
Чичо Гугъл ми помогна да открия рецептата, въпреки това ще се радвам и Tilda.M. да сподели своята.

# 685
Привет отново! Благодаря за интереса към пълнения ми лук. Доста опити правих да го докарам, след като преди няколко години хапнах, но пълнен с кайма при едни приятели. Оказа се елементарно. Избирам си няколко големи глави лук, обелвам ги и ги пускам във вряла вода да се бланшират около 7 - 8 мин. Не бива да са съвсем омекнали, а само колкото лесно да се отдели сърцевината им. Помагам си с уредчето за дълбане на чушки, ако е останало по твърдичко отвътре. Предварително съм си сварила пиле нарязано на части заедно с морков, целина, чесън и обикновенно си го прибирам в хладилника - защото го обичаме и студено. Взимам си колкото да напълня главите. Нарязвам месото на дребно заедно със зеленчуците му, добавям наситнена и луковата вътрешност, подправям със сол и чер пипер, добавям масълце към плънката и слагам в тавичка с вода на дъното и масло. Пека в предварително загрята фурна на вентилатор 200 градуса.  Докато омекнат съвсем главите и и направят златиста коричка. Понякога и застройвам с кисело мляко и яйце. Днес не го направих - пак си беше много вкусно. Simple Smile Могат и да се приготвят вегетариански с ориз, булгур, сирена със стафиди и орехи или без  - както ви е кеф.  Опитайте - бързо става... е ще трябват 2 -3 пъти да го доизкосурявате, но и лекия провал пак си е вкусен Simple Smile 

# 686
Tilda.M., благодаря! Обожавам месо, обожавам и лук, но никога не съм попадала на тази рецепта, а съм сигурна, че ще е ммм, да си оближеш пръстите. Благодаря още веднъж!

# 687
S^nny давай смело! Много е вкусно наистина, дори и да не го докараш на вид. Аз никак не съм домакиня, обаче пусто се успокоявам като готвя и си фантазирам много там. Доста гафове имам, пък и буламачи отвреме на време, обаче като ти е удоволствие и правиш неща, за които не се изискват много часове го докарваш на вкус. Така че, хвърляй се Simple Smile

# 688
  • някъде другаде
Пъстърва на скара
Пилешки хапки
Шопска салата
Плодове

Общи условия

Активация на акаунт