Молба за помощ

• 710
  • 18
  •   1
Отговори
Аз съм нова при вас,искам помощта ви!!!Майка съм на 3 деца,които учат!В трудно положение сме,имам нужда от хранителни продукти, лекарства и средства за децата ми за да могат да отиват на училище!Аз немога да работя, защото малката ми дъщеря се разболява често,няма кой да я гледа.Мъжът ми има проблеми с едното рамо от тежка работа и от 6м неможе да работи болен е.Моля ви хора,ако още има малко добро във вас ще съм благодарна!!!!

# 1
Мъжът ти, след като и без това си е вкъщи, защо не гледа детето, когато е болно, а пък ти да ходиш на работа?

Какво му има точно на мъжа ти, трайно намалена трудоспоспособност, за ТЕЛК ли е, или временна травма? Децата явно не са много малки, щом и трите учат. На колко са? Толкова често ли боледува малката ти дъщеря в ученическа възраст?

Горе-долу как си го представяш? Колко време ще е нужно да стоите и двамата с мъжа ти вкъщи, за да гледате дете в ученическа възраст, което се разболява?

# 2
Здравейте, от вчера Бъргарски червен кръст раздава пакети с хранителни продукти. Като голямо семейство, ще получите 2 или 3 пакета с най-необходимите храни. Обадете се в общината,или отидете до там,защото нямам представа дали там ги раздават,или там става записването. От какви по точно лекарства имате нужда? Подкрепям предишното мнение,че щом мъжа ви си е в къщи,вие най-добре да започнете работа. С ученици е по-лесно,дълго не може да седи детето в къщи. Ако искате може да обсъдим вариантите,каква работа може да започнете. В София ли живеете?

# 3
И аз съм на мнение, че мъжа може да гледа детето. Ако, от вечерта приготвиш манджа, проблем Не виждам. Другото е чист мързел.

# 4
  • София
След 6 месеца болнични мъжът има право да се яви на ТЕЛК и да получава известна сума, а в същото време да гледа детето, когато боледува, докато ти работиш.
Щом и трите деца учат, значи най-малкото е поне на 7 и не е необходимо физически да бъде обгрижвано, вдигано от човек с болно рамо и т.н., а просто да има възрастен наоколо. Вкл.ти можеш да работиш от дома или почасово извън дома, дори и различни нискоквалифицирани дейности при липса на образование или професия.
Отделно за учениците има помощи - еднократни от социално подпомагане, ежемесечна социална стипендия, има допълнителни помощи от общината, БЧК и др.
Хранителни продукти може да получаваш от БЧК и по програми в самото училище, вкл.безплатни купони за стол.
Лекарствата по НЗОК и с ТЕЛК са на минимална цена, а и така написано общо лекарства може да включва от аспирин до психотропни.
За "средствата" (пари) ще си замълча.
Явно дори ви мързи да потърсите законова помощ или просто нямате право на такава и решихте, че във форума е по-лесно.

# 5
Големите са на 14,13 малката ми е на 4г.Аз не съм циганка да ме мързи,живеем в село където няма работа.Има в големите градове, трябва да хвана квартира за нея трябва наем+депозит.Плюс пари за изкарване на месеца до заплата.Мъжами работеше в частна работа не осигурен.Как ще вземе болничен,има неплатени осигуровки.При работодател,който не искаше да му плаща осигуровки.Как да излезе на ТЕЛК,той неможе да излезе на преглед даже.Не може да вдига 1л вода,как да гледа малката с болки е,аз го гледам и него.За вас,който не е в такова положение как да разбере,но човек не знае утре какво ще се случи с него.Не съм тук да просят,но не пожелавам на никого,и на мен не ми хубаво.Но без да знаете говорите.БЧК не ми дават хранителни продукти незнам защо, а видях хора на които ги дават ги хвърлят в боклука.Аз съм събирала не ме срам те са консерви не отворени.Искам да питам таз държава,защо давате на хора които нямат нужда.А давате на хора които не го оценяват като храна.!!!

# 6
Обадете се на Лео Кадели, ще дойде на място и ако наистина имате нужда, ще ви осигури необходимото.

# 7
Идете в Социално подпомагане във вашия областен град.
Ако нямате никакви доходи, ви се полагат освен детски и месечни помощи за доход под минималния праг, за отопление,  еднократна помощ за спешни нужди.

Говорете със социален работник. Говорете с кмета на вашето село. Той/Тя също ще Ви съдейства.

Питайте съседите си наоколо за работа срещу заплащане или продукти.
Има ли възрастни жени, които можеш да гледаш почасово? Или да им почистиш, напазаруваш?  Детето на 4 може да бъде наглеждано за няколко часа от тийнеджъри, от мъжа ти. На вас ви трябва дългосрочно решение, а не просто няколко пакета храна.

# 8
Големите са на 14,13 малката ми е на 4г.Аз не съм циганка да ме мързи,живеем в село където няма работа.Има в големите градове, трябва да хвана квартира за нея трябва наем+депозит.Плюс пари за изкарване на месеца до заплата.Мъжами работеше в частна работа не осигурен.Как ще вземе болничен,има неплатени осигуровки.При работодател,който не искаше да му плаща осигуровки.Как да излезе на ТЕЛК,той неможе да излезе на преглед даже.Не може да вдига 1л вода,как да гледа малката с болки е,аз го гледам и него.За вас,който не е в такова положение как да разбере,но човек не знае утре какво ще се случи с него.Не съм тук да просят,но не пожелавам на никого,и на мен не ми хубаво.Но без да знаете говорите.БЧК не ми дават хранителни продукти незнам защо, а видях хора на които ги дават ги хвърлят в боклука.Аз съм събирала не ме срам те са консерви не отворени.Искам да питам таз държава,защо давате на хора които нямат нужда.А давате на хора които не го оценяват като храна.!!!

Къде ги видя тези хора, които изхвърлят консерви от Червения кръст на боклука? В твоето село ли, хора от твоето село ли бяха? Не ги ли познаваш, че да ги помолиш за консервните, преди да ги изхвърлят, хем и ще разберат, че сте зле и може да предложат помощ. Хората на село си помагат. Не си ли общува с хората в селото. Кметът е длъжен да помогне с бюрокрацията за документи за ТЕЛК, социални помощи и пр. на тези, които са неспособни да се справят сами. Той за това получава заплата, за това е избран от мнозинството. Ако се наложи и с транспорт, когато ходи до общната в града ще помофне. Той запознат ли е с вашия случай? За хранителни помощи от Червения кръст влизат в списъка всички, които са получавали някакви помощи от социалните. Така или иначе обаче в Българския помощите не са такива, че да се издържа 4-членно семейство, от което никой от членовете не работи. Нито помощта от форуми ще е достатъчна за подобно нещо. Сега се оказва, че не платените здравни осигуровки са проблем, но те изобщо не бяха споменати. Споменаваш се за разходи за училище за трите учащи деца и пр. Те

Децата как ходят на училище? На квартира ли са в града, или пътуват взели ден от селото до училището? На колко километра е селото от училището и града?

Опитвам се да си представя как живее човек 6 месеца с непрестанни болки в рамото и някак не ми се вярва, че са чак толкова непрестанни, защото иначе щеше да е викнал линейка за Спешното отдавна, и да има поне някаква диагноза. Един литър вода може да вдигне всеки с една здрава ръка и рамо.

# 9
Аз лично бих ти помогнала, защото знам как е. НО. Ти само се оправдаваш. Като няма осигуровки, какво? Нали за това е соц. подпомагане. Имате право на безплатни осигуровки плюс финансова месечна помощ, това че няма работа не е оправдание. Хората са измислили транспорт. Не вярвам всички там да са безработни. Ако искаш можеш да ми пишеш, лично ще донеса хранителни продукти, пособия за училище и финансова подкрепа.

# 10
Наистина повечето помощи от Червения кръст се изхвърлят.

# 11
Аз лично бих ти помогнала, защото знам как е. НО. Ти само се оправдаваш. Като няма осигуровки, какво? Нали за това е соц. подпомагане. Имате право на безплатни осигуровки плюс финансова месечна помощ, това че няма работа не е оправдание.Хората са измислили транспорт. Не вярвам всички там да са безработни. Ако искаш можеш да ми пишеш, лично ще донеса хранителни продукти, пособия за училище и финансова подкрепа.

За пръв път чувам за такова нещо.

# 12
Вярно е, но трябва да са регистрирани в Бюрото по труда и да не отказват предложена работа или курсове.

# 13
Вярно е, но трябва да са регистрирани в Бюрото по труда и да не отказват предложена работа или курсове.

Трябва задължително да си бил осигурен за безработица и да получаваш обезщетение за безработица, и за периода на обезщетението ЗО са за сметка на бюджета няколко месеца, максимум година. Но това не е да се запишеш при Социалните и да имаш право на безплатни осигуровкк. Никога не съм ходила в Социално подпомагане за подобно нещо. А той няма право на "безплатни" осигуровки, след като е работил на черно. Също така, няма ежемесечни помощи извън детските и пенсиите.

Здравните осигуровки при само осигуряващи се лица вече правят една доста сериозна сума, ако при здравословен проблем се сетиш, че не си осигурен, и трябва да да платиш за 5 години ЗО и лихви, че да си възстановиш правата, това са близо 2000 лева.

# 14
Има подпомагане за хора с доход под прага на бедността, което включва осигуровки.
Социалните работници помагат и казват какво са условията.

Общи условия

Активация на акаунт