Болест на Кройцфелд якобс

• 381
  • 29
  •   5
Отговори
  • Washington,USA
От юни месец се боря с тежко безсъние, менструацията ми спря на 4 ден, имам високо кръвно налягане, някои цветове започнаха да ме дразнят... Хапчета за сън и антидепресанти не ми помагат много... В рода си съм имала две баби с дененция. Чух, че имало връзка.. Страх ме е да се тествам и че я имам тая болест... На такова ли прилича?

За капак болестта има и психиатрични симптоми... Смяна на настроение, паник атаки... Които съм имала

# 1
Изобщо я нямаш тази болест. Друго наименоване на тази болест е “луда крава” и е заразно. Може да се заразиш от недосготвено говеждо месо, но само ако е от болна крава.. Месото в България се тества нон стоп за луда крава. Не е имало случаи от десетилетия. Няма откъде да го хванеш.
Лекувай безсънието и тревожността.

# 2
Ако не се направят изследвания ще те тормози съмнението. Тук няма кой да постави окончателна диагноза.
Какви специалисти са посетени и работено ли е с тях? Някакви изследвания други пускани ли са?
Някаква насока изобщо към нещо има ли?
ПС За деменцията говоря в началото на поста..

# 3
  • София
Стига си пускала теми, отиди и си направи изследвания. Аман

# 4
Човек1, набързо погледнах каква е болестта от заглавието.

# 5
  • Washington,USA
Ако не се направят изследвания ще те тормози съмнението. Тук няма кой да постави окончателна диагноза.
Какви специалисти са посетени и работено ли е с тях? Някакви изследвания други пускани ли са?
Някаква насока изобщо към нещо има ли?
ПС За деменцията говоря в началото на поста..

Точно това, че няма насока... Пращат ме от лекар на лекар... Пуснах си за Лаймска болест, кръвни изследвания, хормони... Уж всичко в норма.
Пия хапчета за сън или не действат или действат за малко...
Кръвното от нищото ми скочи до 170 /100 и като цяло си е високо а преди не съв имала такива проблеми...

# 6
Антидепресантите кой ги е изписал?

# 7
  • Washington,USA
Антидепресантите кой ги е изписал?

Невролог и психиатър...

# 8
Авторке, аз не съм фенка по принцип на ИИ, но отворих и въведох симптомите ти. Направи го и виж какво излиза.
За мен преживяваш или си преживяла някакъв силен стрес и те избива вече на физическо ниво.
На мен примерно ми се срива имунитета и имам отвратителни болки в гърба при такива стресови моменти или по-продължителни етапи.

# 9
  • Washington,USA
Авторке, аз не съм фенка по принцип на ИИ, но отворих и въведох симптомите ти. Направи го и виж какво излиза.
За мен преживяваш или си преживяла някакъв силен стрес и те избива вече на физическо ниво.
На мен примерно ми се срива имунитета и имам отвратителни болки в гърба при такива стресови моменти или по-продължителни етапи.

Написах излязоха все хубави работи... Множествена склероза и други подобни...
И това за което писах..

# 10
Смяната на настроения може, макар и да не е задължително, да е свързана с биполярно афективно разстройство. Отидете при друг психиатър, по възможност в по-голям областен град. Прочетете в темите - има препоръки за добри психиатри в София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора. Никой от тук пишещите, даже да е лекар, не може да Ви помогне, без да Ви прегледа, само по описанията, които давате, защото пациентите невинаги могат сами да снемат точната анамнеза за себе си и да подходят трезво, без предразсъдъци - без да прикриват или преувеличават нещо.

Самодиагностицирането усложнява заболяването! Не всичко, което пише в интернет, е основание да си поставяте тежки диагнози. Възможно е антидепресантите да не са подходящи, аз самата приемам такива медикаменти и все още не мога да кажа, че съм намерила точното за себе си, така че не се отчайвайте и не изпадайте в паника, а просто потърсете друг специалист и се заредете с търпение, че не става от първия път винаги и при всекиго, понякога става с търсене и пробване, колкото и да е неприятно.

# 11
По това, което си описала тук не видях множествена склероза в резултатите.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 15:34 от LittleWolf

# 12
Бънди, позволих си да прегледам старите ти постове. Имаш едни, от август май бяха, свързани с университет, работа, родители. И трите неща са поправими във времето, стига човек да иска. Ти явно доста месеци не можеш да се съвземеш, тъй че на първо време трябва да намериш някой, който да ти помогне да преодолееш психическата част на нещата. Ще видиш как ще започне да се подобрява и физическата.

# 13
  • София
Не е заразна болест Кройцфелд-Якоб и не е същото като луда крава, разбира се, имат общ причинител. Не всички прионни заболявания са заразни.
Бънди, базови неща като витамин Д, Б12, магнезий прави ли? Не са част от стандартната ПКК. Предозиране с Б6 води до неврологични симптоми, но се случва много рядко. Пиеш ли добавки, също и лекарства явно взимаш, и то не безобидни, че и ги сменяш често -  защо не проследиш взаимодействията и страничните ефекти на всичко, което пиеш? Може да си в омагьосан кръг от симптоми, лечението на един поражда друг. Преди безсънието добре ли си беше? От него ли започна всичко?

# 14
  • Washington,USA
Не е заразна болест Кройцфелд-Якоб и не е същото като луда крава, разбира се, имат общ причинител. Не всички прионни заболявания са заразни.
Бънди, базови неща като витамин Д, Б12, магнезий прави ли? Не са част от стандартната ПКК. Предозиране с Б6 води до неврологични симптоми, но се случва много рядко. Пиеш ли добавки, също и лекарства явно взимаш, и то не безобидни, че и ги сменяш често -  защо не проследиш взаимодействията и страничните ефекти на всичко, което пиеш? Може да си в омагьосан кръг от симптоми, лечението на един поражда друг. Преди безсънието добре ли си беше? От него ли започна всичко?

От безсънието започнаха всички проблеми, да!
Имала съм дни примерно 3-4, в които нямах нито един час сън... Понякога пък 4-5 часа. От юни месец нямам хубав пълноценен сън. Те лекарите ми ги сменят... В чудо се видях. Тритикото ми го махнаха от спешното, после ми изписаха Грандаксин. Оказа се, че пък Грандаксин въобще не било за сън.
Най - плинеснителното за мен е че Модазолам в спешното не ме успа много...

Общи условия

Активация на акаунт