Болест на Кройцфелд якобс

• 1 676
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
Върви на лекар. Някак не ти вярвам да си ходила, все ще правиш някакви изследвания и все не ги правиш.
Стига си си слагала сама диагнози.
На всеки 10 дни си с нова тема за същите неща.

# 16
  • Washington,USA
Страх ме е, че ще се окаже тая диагноза и нищо няма да може да се направи...

# 17
  • София
Драма да има.

# 18
А какво правиш по цял ден. Спортуваш ли, работиш ли, разхождаш ли се. Опиши 1 твой ден. Имаш ли изобщо някакви физически натоварвания в ежедневието си?
Често пишеш с подобни или други оплаквания.
 Прилича ми на неврастения. Ти си младо момиче, което подтиска нуждите си. Никакви лекарства няма да ти решат проблема, нито ходене по болници. Запиши се на спорт, намери си приятел, намери си работа с физически труд, ако имате село върви малко за поработиш там.
Стига ги мисли тия деменции и подобни.

# 19

Ама ти тази болест никой лекар не ти е казал, че я имаш. В предната тема беше писала, че си питала лекар и той ти е обяснил, че тази болест е при хора над 60-65 години. Ти си млада, нямаш такава болест. Внушаваш си разни неща и изпадаш в едни психологически състояния, че направо в психиатрията ще се докараш ако продължаваш така.

# 20
  • София
Изследвай си Д, Б12, магнезий, не знам дали има и за други витамини от група Б специфични изследвания - виж в сайтовете на лабораториите или питай тук във форума, има много компетентни потребителки, ще те насочат. По-добре от тях да започнеш, отколкото да се притесняваш от Кройцфелд-Якоб, фатално безсъние и други екзотични диагнози.
Сега, някои поребители сигурно ще ми скочат, но на твое място щях да спра всички лекарства, които серийно са ти изписвали (и то от спешното, що за нелепост?), да се върна в начална позиция и да търся причини за безсънието без тежка фармакопея.
Ако пък ще правиш терапии с антидепресанти, сънотворни и т.н., забравяш за спешното и си намираш психиатър, който да е готов дълго и системно да работи с теб, да те следи, да коригира дози и т.н. Тоя ми предписа това, онзи - онова, това не е сериозно, а може да е и опасно.

# 21
Тя сега и да се изследва ще покаже недостиг на витамини. Тъй като вероятно не излиза и не се храни пълноценно. И ще си внуши нещо друго.
То е затворен кръг.

# 22
  • София
Тя сега и да се изследва ще покаже недостиг на витамини. Тъй като вероятно не излиза и не се храни пълноценно. И ще си внуши нещо друго.
То е затворен кръг.

Подозирам същото. Аз изобщо съм на еретичното мнение, че 95% от психичните разстройства се лекуват със слънчева светлина, спорт на открито, свястна храна и рибено масло.

# 23
  • Washington,USA

Ама ти тази болест никой лекар не ти е казал, че я имаш. В предната тема беше писала, че си питала лекар и той ти е обяснил, че тази болест е при хора над 60-65 години. Ти си млада, нямаш такава болест. Внушаваш си разни неща и изпадаш в едни психологически състояния, че направо в психиатрията ще се докараш ако продължаваш така.

Излизам, в момента съм в едно село. Занимавам се с много неща тук. Сънят не се подобрява. Нищо не ме тревожи в момента, то даже животът се подобри. Пък сънят е лош. Sad
Преди от два валериана спя като пън... Пък сега..

# 24
  • София
Бънди, няма как нищо да не те тревожи и същевременно да се притесняваш от редки болести и синдроми. Някои хора години се борят с безсъние и не им хрумват подобни диагнози. Не знам какво да се посъветвам освен горното, само да добавя, че трябва не само да търсиш лечение, но и да си последователна и да имаш търпение. Без значение каква стратегия ще избереш - дали да промениш начина на живот, дали да търсиш работещи лекарства, дали да правиш изследвания и да търсиш диагнози. Във всички случаи избери линия на поведение, нахвърляй един списък на начални точки, които трябва да покриеш (напр. "1 час на открито всяка сутрин, един-какви си добавки" или "час за лекар, изследване на еди-какво си"). И после си действай и не чакай магически резултати. И медикаментозно да решиш да се лекуваш, пак трябва да имаш търпение със седмици да подействат съответните лекарства, през това време да ходиш редовно при лекаря, който ти ги е изписал, да си следиш състоянието. Спорадични посещения при различни лекари, хвърчане от хапче на хапче не е лечение, а виждам, че си сменила доста и все от тежката категория. А най-малко си помагаш, като те е страх да си пуснеш едни изследвания, а да стоиш в спалнята разтреперана да търсиш в нета диагнози. Вземи засега едно решение, направи първата крачка напред и после ще е по-лесно. Как се докара до спешното?

# 25
  • Washington,USA
Бънди, няма как нищо да не те тревожи и същевременно да се притесняваш от редки болести и синдроми. Някои хора години се борят с безсъние и не им хрумват подобни диагнози. Не знам какво да се посъветвам освен горното, само да добавя, че трябва не само да търсиш лечение, но и да си последователна и да имаш търпение. Без значение каква стратегия ще избереш - дали да промениш начина на живот, дали да търсиш работещи лекарства, дали да правиш изследвания и да търсиш диагнози. Във всички случаи избери линия на поведение, нахвърляй един списък на начални точки, които трябва да покриеш (напр. "1 час на открито всяка сутрин, един-какви си добавки" или "час за лекар, изследване на еди-какво си"). И после си действай и не чакай магически резултати. И медикаментозно да решиш да се лекуваш, пак трябва да имаш търпение със седмици да подействат съответните лекарства, през това време да ходиш редовно при лекаря, който ти ги е изписал, да си следиш състоянието. Спорадични посещения при различни лекари, хвърчане от хапче на хапче не е лечение, а виждам, че си сменила доста и все от тежката категория. А най-малко си помагаш, като те е страх да си пуснеш едни изследвания, а да стоиш в спалнята разтреперана да търсиш в нета диагнози. Вземи засега едно решение, направи първата крачка напред и после ще е по-лесно. Как се докара до спешното?

То защото нищо не ме притеснява, затова хвърча към такива диагнози. Вчера нищо не пих, мисля така да продължавам. Разхождам се всеки ден, моля се на Бог всичко да е наред.

До спешното стигнах една вечер... Лош сън пак а уж бях взела тритико, стаята тръгна да ми плува... Набързо измерихме 150/90, но пък аз се усещам адски жадна. Пия вода, пък пак жадна. Бързо в колата по пътя за спешното, усетих как ми изтръпва врата и ръцете. Като го измериха там 163 /87...
Две лекарства ми дадоха прибрах се. Поспя два часа. После искахме да излезем надвечер. Хубаво, ама аз пак имам чувството, че ми е супер високо кръвното. Айде пак в спешното. Там пък тоя път 170/100. И така...

Тоя път ми сложиха три инжекции да ме стабилизират...

Според теб това силни лекарства ли са?

# 26
Я по-добре отвори тук
и искам да си намериш при теб поне един от описаните симптоми..

Оня ферман дето ти писах, ти направи ли поне един-единствен ден? Дръжки..

Най-лошото, което може да се окаже при теб е просто кофти съчетание на това, което вече всички лекари са те диагностицирали + нещо я щитовидна, я надбъбречни жлези, я нещо....., което криеш и не ни казваш Wink

Също, нали и невролог те е гледал? Едно ЕЕГ и си готова!
В какви измислени филми се вкарваш, не е истина.

Освен това забравяш, че ти сама сподели, че това е така поне от юни.. ами най-малкото вече не трябваше да можеш да пишеш нито с химикалка, нито на клавиатурата сега Stuck Out Tongue

Иска ти се май, ама нямаш никаква Кройцфелд якобс, което не означава, че си ОК, но по този начин с тоя инат в момента, просто си утежняваш още повече положението..

# 27
  • Washington,USA
Я по-добре отвори тук
и искам да си намериш при теб поне един от описаните симптоми..

Оня ферман дето ти писах, ти направи ли поне един-единствен ден? Дръжки..

Най-лошото, което може да се окаже при теб е просто кофти съчетание на това, което вече всички лекари са те диагностицирали + нещо я щитовидна, я надбъбречни жлези, я нещо....., което криеш и не ни казваш Wink

Също, нали и невролог те е гледал? Едно ЕЕГ и си готова!
В какви измислени филми се вкарваш, не е истина.

Освен това забравяш, че ти сама сподели, че това е така поне от юни.. ами най-малкото вече не трябваше да можеш да пишеш нито с химикалка, нито на клавиатурата сега Stuck Out Tongue

Иска ти се май, ама нямаш никаква Кройцфелд якобс, което не означава, че си ОК, но по този начин с тоя инат в момента, просто си утежняваш още повече положението..

Да от юни.. Иначе имам разсеяност, някакви проблеми с паметта... Кой ферман? За мелатонина ли? Нямам други заболявания с щитовидна, надбъбречни. Майка ми настоява и ще се прави ЕЕГ и други изследвания..

# 28
Момиче, ако наистина си на село, хвани се и работи- селскостопанска работа, копаене, плевене,  можеш и някое животно да вземеш, плюс домакинска работа. И виж дали като се умориш достатъчно няма да започнеш да спиш.
А какво стана с инсомнията, дето се беше самодиагностирала във ФБ? Отхвърли ли я вече?

# 29
Да от юни.. Иначе имам разсеяност, някакви проблеми с паметта... Кой ферман? За мелатонина ли? Нямам други заболявания с щитовидна, надбъбречни. Майка ми настоява и ще се прави ЕЕГ и други изследвания..

Ето фермана, който дори не си си направила труда да прочетеш...

Скрит текст:

Просто трябва да забравиш за сериозни и истински болести при теб, просто го забрави! Използвай този негатичизъм да превърнеш в енергия, чрез която да се върнеш в мача, защото иначе - наистина загиваш, и за съжаление НЕгеройски...

С някаква последна надежда да се вразумиш, ще ти дам чистата математика (от реалната статискика), че ти можеш да печелиш 6-цата от тотото през месец, отколкото да имаш тази болест Simple Smile Wink Пиша го така, защото иначе трябва да ти изпиша гигабайт фермани, за да вникнеш по същество, ако въобще го направиш...

И не забравяй, че все пак тук четат и пишат много хора с подобни проблеми, мислиш ли, че с твоята параноя им помагаш? Не бъди егоист, а се хващай здраво в живота, всичко е преодолимо и си заслужава. Малка си още, има време за всичко.. прекалено много разсъждаваш по теми за които наистина ти е още много рано Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт