Болест на Кройцфелд якобс

• 871
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Бънди, разхвърляно пишеш и с разминавания. Като ти гледам публикациите, защото съм те засичала в теми за депресията, много преди юни си била с безсъние и кофти фази и си ходила по (някакви) лекари. Споменаваш поне 5 различни лекарства, които са ти изписвали, и все от категорията сънотворни и антидепресанти, а дали си пила някое от тях освен тритико само ти си знаеш. Мнение за тия лекарства не мога да ти дам, никога не съм посягала към медикаменти от тази категория и не бих го направила, търся други начини да си решавам проблемите.

Но щом от спешното си си тръгнала с рецепта за някакво успокоително, значи вероятно и там са преценили, че имаш по-скоро ПА или нещо подобно, отколкото особен физиологичен проблем.

Иначе, естествено, че щом не спиш нормално, ще имаш зрителни и/или слухови нарушения, мозъчна мъгла, смъртна умора и подобни, това не е деменция, нито рядък синдром. Пак казвам, или хвърли тия лекарства и хващай мотиката, както е казала и Боряна по-горе, или ако си от търсещите "магическото хапче" - поне се хващай с един препоръчан лекар в областта (безсъние, тревожност, депресия и т.н. - психиатър, предполагам) и търпеливо си следвай терапията, наблюдавай се, записвай си и т.н. Но и там хората се лутат с години, сменят лекарства, дози, докато се напаснат нещата. Приеми, че ще трябва да имаш търпение и да положиш усилия.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 23:40 от Flip

# 31
  • Washington,USA
То болестта е една и съща... С различно име просто. Лоша работа молете се всичко да е ок. Какво  ли не правя, сън на идва. В момента живота е песен, пък аз все по зле.

# 32
Според мен имаш прекалено свободно време. Хвани се на някоя работа по 12 часа смени и няма да имаш проблеми с безсънието.

# 33
Не е едно и също, различни прионови болести са. Наистина имаш проблем, но е друг и вземи мерки, вместо да пускаш тема след тема.

# 34
  • Washington,USA
Благодаря на всички. Даже лекар днес ми каза, че на такова прилича. Съкрушена съм. И ми е много лошо. Пак по 2 часа сън.

# 35
Може ли да споделиш кой лекар го каза.

# 36
Този лекар се е пошегувал с теб, а ти не си разбрала.

# 37
  • София
Какъв лекар? Какво ти предписа? Постави ли ти някаква диагноза? Не може да е казал "Да, прилича на Кройцфелд-Якоб, довиждане и приятен ден". Съсредоточи се върху практическата част, запиши си на един лист с приблизителни дати всички симптоми, всички прегледи и диагнози и всички лекарства, които са ти предписвали и дали и колко си ги пила. Ако и на лекарите обясняваш като на нас тук, сигурно не те вземат насериозно. Не разбрах дали си в САЩ или България, за САЩ не знам, но тук повечето лекари са закоравели циници и никой няма да седне да ти бърше сълзите и да ти вади думите с ченгел от устата. Организирай се и си гони нещата сама, увиснеш ли, хич не разчитай някой да те вади и спасява!

# 38
  • Washington,USA
Искат и в невлологично да ме приемат... Десислава Богданова. Ремиртата не помага, Тритико не помага, Грандаксина не ми помага, нищо не ми помага. Мидозалам също не помага. Нито едно билково не ми помага. От юни месец се влошавам, ама сега е нещо ужасно.

Никога не съм страдала от безсъние, камо ли такова лошо. Докато си сложех главата на възглавницата бях готова за сън.

Беше ми дала Ремирта, вдигна дозата, аз не спя.

# 39
Ами щом "искат" ти какво правиш?? Влизай, поне да направят необходимите изследвания..
А ендокринолог гледал ли те е?

Реално, имаш като симптом само безсъние. Много си далече от кравите и говедата, по-спокойно Simple Smile

# 40
  • София
Искат и в невлологично да ме приемат... Десислава Богданова.

Толкова по-хубаво, нека те приемат и изследват, иначе как ще се оправиш. Форумът няма да ти постави диагноза. Ако в неврологично нищо не открият, ще търсиш други причини.

# 41
Бънди, умишлено почна да пропускаш някои мнения в темата май..
Знаеш ли колко много хора има, които се молят да излязат от болницата, да са здрави, да си изживеят живота. Ти на 23 си поставяш смъртносни или инвалидизиращи диагнози.
Ако е вярно, че искат да те приемат - заминавай. После си прикачи тук резултатите и епикризата.

# 42
Бънди, умишлено почна да пропускаш някои мнения в темата май..
Знаеш ли колко много хора има, които се молят да излязат от болницата, да са здрави, да си изживеят живота. Ти на 23 си поставяш смъртносни или извалидизиращи диагнози.
Ако е вярно, че искат да те приемат - заминавай. После си прикачи тук резултатите и епикризата.

Наистина не мога да разбера тази потребителка. ЗОРЛЕМ да е болна от някаква мнима болест.
Хиляди хора, които берат душа по болници действително, а тя седи и си измисля нова нови диагнози през 2 седмици.

# 43
Момичето със сигурност има хипохондрия, плюс някакъв психичен проблем - най-вероятно тревожно разстройство и/или социално тревожно разстройство. Със сигурност проблемите не са за подценяване, макар и да не са пряко животозастрашаващи, с психиката шега не бива. Така че съветвам авторката да отиде на преглед на живо, а не онлайн, по платформи, защото за мен онлайн прегледите са неефикасни, лекарят може да остане с погрешно впечатление, докато на живо, очи в очи, е различно.

Само с оплакване няма как да стане, трябва да се предприемат и действия, ако наистина целта е да се постигне оздравяване, защото в противен случай - фатализиращи драми има предостатъчно в интернет пространството. Когато човек е болен/се чувства болен, трябва да потърси съответната медицинска специализирана помощ. От село или от вкъщи няма как да се стигне до правилно диагностициране, а после и до необходимото лечение.

# 44
Много хора не го подценяват това, дават и се много съвети да се погрижи за себе си както е видно. Но желание от отсрещната страна липсва, упорито явно иска да е на легло доживот и да не може да се обслужва сама.
Авторке, виждала ли си такива хора? Унижението и болката, които изпитват?? И как дават мило и драго да не са в тази ситуация?!

Общи условия

Активация на акаунт