Молба за помощ

• 1 277
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
Има подпомагане за хора с доход под прага на бедността, което включва осигуровки.
Социалните работници помагат и казват какво са условията.

Хм, добре. Наистина съм изненадана, че има подобно нещо.

# 16
Когато не си работил или си работил без осигуровки се записваш в Бюрото по труда, не ти плащат, но ходиш да се подписваш, видиш се трайно безработен, подаваш молба в социалните и получаваш соц. помоци и осигуровки за сметка на държавата. Но не трябва да отказваш предложена работа или курсове от БТ.

# 17
Има, беше нещо на сорта чл.9. Мернах го миналата година във фейсбук. Даже мисля, че отпускаха някакви средства и за лекар/операция. Всеки има право да бъде осигурен, но за съжаление повечето хора приключват по този начин.

# 18

По това постановление неосигурените се лекуват безплатно в болниците.

# 19
И така, цял ден чакам за адреса, но авторката си би шута. А, бях готова да помогна, а без да видя положението няма как. Съжалявам! Предложих работа, уви без умения. Ама, пак се скриха... Тъжната истина...

# 20
И така, цял ден чакам за адреса, но авторката си би шута. А, бях готова да помогна, а без да видя положението няма как. Съжалявам! Предложих работа, уви без умения. Ама, пак се скриха... Тъжната истина...
Сравнително скоро ми се случи и на мен. Тъй като няма как да пратя пари по easypay без лични данни,явно някои хора,търсят помощ но и същевременно се опасяват от измама ,или някои да не им създава проблеми..

# 21
  • София
По-скоро не си дават личните данни, защото лесно може да бъде установено, че самите те злоупотребяват. В днешно време е лесно да разбереш кой стои насреща.
Несериозна, те не търсят работа, а наивници.

# 22
Яд ме е, защото на дете в нужда, ОСОБЕННО, на дете което учи лично аз няма да откажа. В минали теми съм споделяла, имало е моменти, в които съм избирала между АМ и хляб. И това на никой не прави чест. Лъжата. За нея говоря. Темата ме докосна, чак заделих пари, представяте ли си? Много исках да взема, по 30 тетрадки, защото? Защото аз съм НЕграмотна, благодарение на родителите си, алкохолици. И за учене, и храна, винаги имам пари, и съм готова. И ЩЕ, помогна, ама уви, тъжната истина, фалш, измама.... Извинявам се. Приех го навътре. Ако сметнете за нужно, изтриите ме...

След, като ВИ споделих мнението си, отговор има. И има въпрос, ама аз нали съм гадна и ще отговарям ПУБЛИЧНО. Цитирам:

Г-жо защо пред хората ме правите на нищо,вие какъв човек сте.това е номера ми потърси да поговорим.Свекърва ми е в болница умира жената,вие какво ми говорите.Измама ли,децата ми нямат нужда от тетрадки имат,благодарение на едно момче,което им взе всичко за училище.Имат нужда от дрехи обувки,пари да прихождат от до училище.Защото учат в **,а ние сме от ***  села.Помолих за помощ за хранителни продукти, какво ли не чух.

Е, отговора ми е, че е смешно! Децата имаха нужда от пособия за училище, накрая ние какви хора сме?! Достатъчно ДОБРИ, за да не изтипосаме и от къде сте, и номера Ви. И аз, въпреки че съм с едва 11клас, намирам доста правописни грешки. Жалко е. Наистина. Много е жалко, защото наистина има хора в нужда. И, заради такива, като вас, няма да получат помощ.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 14:20 от Несериозна

# 23
Големите са на 14,13 малката ми е на 4г.Аз не съм циганка да ме мързи,живеем в село където няма работа.Има в големите градове, трябва да хвана квартира за нея трябва наем+депозит.Плюс пари за изкарване на месеца до заплата.Мъжами работеше в частна работа не осигурен.Как ще вземе болничен,има неплатени осигуровки.При работодател,който не искаше да му плаща осигуровки.Как да излезе на ТЕЛК,той неможе да излезе на преглед даже.Не може да вдига 1л вода,как да гледа малката с болки е,аз го гледам и него.За вас,който не е в такова положение как да разбере,но човек не знае утре какво ще се случи с него.Не съм тук да просят,но не пожелавам на никого,и на мен не ми хубаво.Но без да знаете говорите.БЧК не ми дават хранителни продукти незнам защо, а видях хора на които ги дават ги хвърлят в боклука.Аз съм събирала не ме срам те са консерви не отворени.Искам да питам таз държава,защо давате на хора които нямат нужда.А давате на хора които не го оценяват като храна.!!!

Раздаването от БЧК става по списъци, изготвени от Агенцията за социално подпомагане (АСП), така че ако не сте получила пакет, най-вероятно не сте била включена в списъка.
Може да се свържете с вашия областен офис на БЧК или да се обадите на тел. 02 492 85 49, за да проверите дали името ви фигурира и къде е най-близкият пункт.
Във Дирекция “Социално подпомагане” по местоживеене можете да подадете заявление за еднократна помощ, месечни помощи за деца, помощ за отопление, както и да поискате съдействие за включване в програмата с хранителните пакети. Те ще ви обяснят какви документи са нужни и дали отговаряте на условията.
Някои общини имат фондове или кампании за подпомагане на семейства в затруднение. Може да проверите дали при вас има такава инициатива. Потърсете съдействие от директора или училищния психолог, защото училищата често имат достъп до дарителски кампании и социални фондове за ученици в нужда. Ако няма работа във вашето село, отидете до Бюрото по труда – дори да не можете да работите постоянно, има програми за временна заетост, за хора, които се грижат за деца или болен член на семейството.

Фондации и благотворителни организации, като:
„За Нашите Деца“ – подпомагат семейства с малки деца;
„Социална кухня – Храна, не война“;
„Каритас България“ – имат хранителни и социални центрове в доста градове;
„Операция Плюшено мече“ – правят кампании за училищни материали и дрехи;
„Holiday Heroes“, „Help Karma“ и други
инициативи, където може да се подаде сигнал за помощ.

потърсете групи във Фейсбук като „Помощ за нуждаещи се“, „Дарявам – не изхвърлям“ или „Подай ръка“ – хората там често събират пакети и ги пращат по Еконт или Спиди.

Общи условия

Активация на акаунт