💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 8💛

• 9 313
  • 459
  •   1
Отговори
# 225
На нас Фурлакис ни препоръча ортопедична и съответно я взехме, но няма никакъв интерес към нея. Иначе той каза, че е хубаво да използват вече такава.
Аз от преди това бях взела от някаква промоция пак от Cotton hug за над 1,5г и мисля да пробвам с нея, защото го забелязвам, че си вдига главата на едната възглавница ( от гнездото на cotton hug) която съм му сложила като обиколник в кошарата и може би иска нещо по-високо, знам ли.

# 226
Момичета, вече ми пиииснаа с тези скокове на растежа. Има ли други с такива изявени периоди. Как се справяте? Аз докато сложа малкия звяр да спи съм капнала вече и ми се спи повече от на нея.

# 227
Не се справям Flushed понякога имам нужда да остана сама 5мин

# 228
При нас няма нещо изявено. Като растат зъби е кисела, буди се нощем, реве, но пак не е нещо супер зле. Много ми е трудно в дните, в които вали и не излизаме. Трудно се заиграва с нещо сама. Общо взето иска постоянно да се занимаваш с нея, а е изморително. Като заспи си почивам, но понякога и на мен ми се доспива и не свършвам нищо странично и за мен. Честно казано, мислех че майчинството не е толкова трудно. Много искам да се върна вече на работа, за да стана малко по-социална и като цяло живота ми да влезе в нови релси. Не знам обаче как ще се справям и с нея, и с работата. Ужасявам се като почне да се разболява.

# 229
И аз не се справям.
А като се насъберат няколко дни, в които не сме излизали защото не спира да вали и е студено, се убеждавам, че няма кой да ме навие за второ…не че някой иска да ме навива, защото мм е още по-категоричен от мен 🤣

# 230
И при нас скоковете са мн силно изразени.
От август до средата на на ноември бяхме само в скокове и зъби. Средно 3-5 до 6 ставания на нощ. Казвам пак така 3.5 месеца. Ревях по едно време за сън, защото през деня ми се виеше свят и имах сърцебиене от неспане. Сега имаме едно будене за мляко в 1.30 вс нощ. Знам че е навик просто, но след толкова месеци нямам сили да го боря. Решила съм, че е след коледен проблем😂

Умът ми не иска второ, но пък сърце не ми дава да я оставя без брат или сестра. Ще си дам още година и ще видим😄

# 231
И аз съм с такива разкъсващи мисли за второ. След време, когато ще е късно, ще съжалявам. Защото тогава ще ми останат само хубавите спомени, но и да искам (заради години и сигурно други проблеми) няма да мога да имам. Не знам, не знам. Много ми е трудно с нея и да мина всички неволи отново - бременност, колики, зъби, неспане, захранване, ваксини, болести, прегледи и още кой знае какво следва… не знам. Може би поне да имат 3 години, 3.5 години разлика. За по-голяма разлика вече ще съм дърта 😂

# 232
Оффф, днес моята направи втора кратка дрямка до 17:30 ч. Очаквам нощта и вечерта да са кОпон. Не се наспивам изобщо вече година и половина. Все така злояда си е. За второ винаги съм била категорична. Прокрадва се идея "ама то е хубаво да има сестра/брат", но после се сещам през какво съм преминала и преминавам, нямам и помощ, а и невинаги да имаш брат/сестра означава, че ще си близък с него/нея.

# 233
Ние с ММ го видяхме от друга гледна точка, и без това не спим, поне да ги избутаме на един път, че току виж ако изчакаме сме се разубедили 😂😂
И така, като станаха две си запяхме песента “с едно дете като без дете, две деца като пет деца”, за три не смея да мисля. 😂
А си спомням и аз , че покрай зъби и колили ми се ревеше.
Препоръчвам консултант по сън с три ръце, за всички които не виждат бял ден. Някои деца просто не спят без допълнителна помощ. Моето голямото е такова. На 3 години е и още си се буди. Ако чаках да го израсте и  да и мине щях да съм си сложила въжето.

# 234
Аз като човек минал курс за консултант по сън не виждам особен смисъл с деца, които са на 1 дрямка. То няма какво да му напасваме на тоя график, но нито съм спец в това направление, нито нищо. Ако е скок или регресия и папата не може да ти помогне😂

Дали с брат/ сестра ще са в ок отношения си мисля, че зависи изцяло от родителите. Майка ми никога не ни е конкурила една на друга, не сме сравнявани и тн и сега сме си близки. Да не говорим, че по почивки и празници сме заедно без някой да ни кара + братовчедите ни. Даже майка ми и брат ѝ ( на братовчед ми таткото) по-малко се чуват и виждат от ние с братчедите.

# 235
И аз мисля, че е от родителите колко ще са близки помежду си.

# 236
Първите ми две са с 1г и 7м разлика. Често ме питат близнаци ли са, нищо че дъщеря ми е тъмнокоса и мургава, синът ми бял и рус 😅 от един баща са. На 7г и 5г
Много са близки , карат се, но се търсят.
Не са така близки с малкия. Кака му има майчински инстинкт, играе с него, пази го. Брат му е като валяк.
С едно ми беше най-трудно. С три няма разлика.
Вие си знаете финансово, физическо и психическо състояние.
Всеки ден се питам колко ли е лесно с едно. Но сърцето ми, къщата ни, всичко е пълно с любов и смях. Крясъци, пищене и т.н 😀

Последна редакция: пт, 05 дек 2025, 14:53 от ioni_666

# 237
Йони, да са ти живи и здрави, прекрасни са! ❤Вкарваш ми муха 😂

# 238
Прекрасни са ❤ Особено момиченцето ти е много красиво 🥰 Кукла.
И аз съм чувала, че с две е по-лесно. Голямото може да се заиграе с по-малкото стига да нямат осезаема разлика.

# 239
Йони, дечицата ти са прекрасни! Да са ти живи и здрави! 🤗❤️🍀

Общи условия

Активация на акаунт