Предпочитане за всекидневна вода

• 1 420
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • София
От чешмата предимно или сипваме в кана с филтър.

# 16
Сега за къщата сме предвидили директно филтър на чешмата, за сега сме с кана. За съжаление някъде по блока има проблемна тръба и има голяма разлика между вода от чешмата и вода от чешмата през кана.
За пластмасата - повечето тръби са пластмасови така или иначе Simple Smile Няма как да се избяга. За наливане от минералните чешми има опция за големи стъклени, но са си тежки Simple Smile Не бих се занимавала да пълня, но са ни близо Simple Smile

# 17
  • Лондон
Цитат на:  link=topic=1822449.msg50331769#msg50331769 date=1760473338
минерална (с PH над 9) Велинград.

Ако искате, прочетете внимално етикета на велинградската вода с високото PH. Написаното с малък шрифт прочетете два пъти и проучете. Междувременно,не давайте на деца и на хора със здравословни проблеми.

# 18
Благодаря за препоръката Емси, ще погледна. Всъщност ми е препоръчана от лекар за бъбречни проблеми.

# 19
  • София
Чешмяна вода пия. Купувам газирана Михалково.

# 20
  • Банско
Наливаме от Добринище сребърна вода топла. Купуваме от магазина Девин розова.

# 21
Редуваме  различни бутилирани води.
От чешмата спрях да пия, в момента, в който видях какъв мазньоч и слуз изтече при почистване на бойлера ни.

# 22
Предимно изворна вода пием. Минералната има странен вкус.

# 23
Здравейте мами! Искам да Ви попитам Вие каква вода пиете? Ние с ММ пием предимно Кауфланд Трапезната, вашето мнение какво е? Благодаря!

Това е ужасна вода. Прави я производителя на ония безалкохолни Дерби от Съединение. Водата е с огромна минерализащия, пишат че е третирана с озон. От някой геран я наливат явно и само я обеззаразяват. Това беше преди година, оттогава не съм я поглеждал дори.Може да са сменили "производителя".  Четете етикета, ако не е минала през обратна осмоза може да са налели проста чешмяна вода.

# 24
  • Враца
Пием само минерална, която си наливаме от извора във Вършец. Знам, че трябва да я редуваме, но не го правим. Уникално вкусна ни е, пием я поне от 10 години. Дори, когато ходим някъде, си носим. Ако сме за повече време, купувам Хисаря, Велинград и Девин.

# 25
От пиене само на минерална вода, могат да се образуват камъни в бъбреците. Не е да не съм го виждала.

# 26
И калциране на зъбите, особено при малки деца

# 27
В работата пия минерална вода, поръчвам си различни. Защото водата от водопровода там е гадна.

Вкъщи с ММ пием предимно от чешмата.

Дъщеря ми от известно време настоява да пие само минерална вода. Твърди, че в чешмяната има флуор, което не е добре за здравето...

# 28
То щото в минералната няма... Laughing

# 29
То за имане - има, но и в минералните има. Четене му е майката, ако човек иска да не пие вода с флуор. Над 1.5 мг/л не е подходяща за всекидневна употреба от деца под 7 години. По спомен Девин, Велинград и прочее са с високо. Софийските Банкя и Горна баня са ок, но пак в умерено количество.
Може и да се лъжа, разбира се, чела съм ги преди няколко години, когато ми попадаха снимки на детски зъбки след изключителна употреба на минерална вода.

Общи условия

Активация на акаунт