Предпочитане за всекидневна вода

• 1 421
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
Неслучайно предупреждават, че минерална вода се пие на кратки курсове, само за лечение или профилактика.
За ежедневна употреба са подходящи изворните и трапезните води.
Освен ако под „минерална вода“ не се разбират всички видове бутилирана вода?

# 31
  • Враца
Пише , че:

Съдържанието на водата от ВЪршец:

Натрий (Na⁺): 5,3 mg/L

Калций (Ca²⁺): 40,3 mg/L

не е високо — дори напротив, това се счита за ниска до умерена минерализация. Ето какво означава това:

🔍 Калций – 40,3 mg/L:

Това е умерено ниско съдържание.

За сравнение, някои минерални води имат над 100–150 mg/L калций.

При предразположение към калциеви камъни, препоръчително е калцият да е под 100 mg/L, така че 40,3 е напълно приемливо.

🔍 Натрий – 5,3 mg/L:

Това е много ниско съдържание на натрий.

Ниските стойности на натрий са добри за:

хора с високо кръвно налягане

предотвратяване на задържане на вода

намаляване на риска от камъни в бъбреците

Тази вода е подходяща за всекидневна употреба, включително и при хора с:

склонност към образуване на бъбречни камъни,

високо кръвно налягане,

диети с ограничен прием на соли.

И аз си я пия с кеф.

# 32
Бутилирана в пластмаса - не, гадост! Минерална - само ако е подходяща за някое заболяване, но аз такива заболявания нямам.
Та, пия от чешмата.
И вече ако се наложи да купим, купуваме трапезна.

# 33
От възрастен близък (потвърдено скоро и от лекар) знам, че водата трябва да се "сменя" (забравих защо, нещо свързано с бъбреците беше). Та, затова у дома две еднакви туби с вода няма. И кана имаме, ако пием от чешмата, само преварена. Инак и ние имаме любими марки Девин минерална и Велинград в стъклените шишета.

# 34
Трябва, ако е минерална. Ако е изворна може и да не се сменя, защото съдържанието на минерали е минимално, като в чешмяната вода, която по същество пак е изворна.

# 35
  • София
А някой има ли мнение за Канген водата?

# 36
Наскоро се интересувахме от нея, тъй като имаме роднини, които работят в нездравословна среда. Рекламите са много обещаващи, но при едно по-задълбочено проучване се оказва, че дори и да има ползи от тази вода, те са до първия половин час след "завихрянето" й. След това пак си ставала най-обикновена вода. Та, в този ред на мисли, въпросните кани стават за хора, които си стоят вкъщи по цял ден, но ако разчиташ да си носиш в шише на работа, няма никакъв смисъл.

# 37
  • София
На работа имаме и си наливам си и пия. Просто ми е интересно дали е нещо по-специално. Има различни pH до колкото виждам. По-здрава не съм станала де Grinning

Общи условия

Активация на акаунт