Какво правите с нежеланите подаръци?

• 6 553
  • 93
  •   1
Отговори
# 15
Саксия с цвете, каквото не ми допада, за мен е още по-ангажиращо и от дреха в неточен размер или цвят. Цветето изисква грижи. Все едно да ми подарят домашен любимец, без да са ме питали.

За детето най ме е яд като му подарят дрехи, които изначално са му малки. Не знам що не се сещат, че по-добре по-голяма ризка, отколкото по-малка. Или пък им изглежда по-слабичък, отколкото реално е.

# 16
  • Melmak
На мен ми подаряват цветя в саксия, но аз не умея да гледам. И те просто умират до 6 м.

# 17
Оу, да, цветята са по-зле и от бонбоните и алкохола. Ако не познаваш човека и не знаеш, че принципно харесва, разбира се. Ако алкохола може да чака гости, бонбоните могат да се занесат в офиса, то цветята са ангажимент и заемат място. Мислех, че съм отказала почти всички да ми подаряват, но преди няколко дни пак вкъщи се появи едно сукулентно Expressionless

# 18
Хич не харесвам сувенири. Много трудно може да ми допадне подарена картина или друг тип украса. Пък ако са от роднини на ММ, не мога и да ги завра в дъното на гардероба. Какво да ги правя, опитвам се да не ги гледам.

# 19
Радвам се  на цветя, бонбони, вино, подбор сирена или колбаси, кафета, чайове, козметика, парфюми и т.н..
Домашни сладки -не, слагането на домашно отпред в повечето случаи не може да компенсира вкус.
Това, че хората учтиво и от любезност правят комплименти за готварските способности кара много жени да си мислят, че се вълшебници в кухнята, а в 90 % от случаите не са, та предпочитам по Коледа да си задържат готварските произведения, а не да ги подаряват.
Обичам да получавам подаръци, обичам да правя подаръци.
Но като чета темата, оставам с впечатление, че повечето не харесват да получават подаръци,надявам се хората около мен на които правя да си ги харесват.
Не бих казала  на никой, че подарък му е неподходящ, обидно е.

Кои са подходящите подаръци за мъж на 60 г., който виждаш рядко напоследък и живее в чужбина?
Лесно е да се хейти, но какво е очаквал този човек да получи като подаръци.

# 20
  • София
На 100% подкрепям казаното за сладките по Коледа, но има все повече жени, които се приемат за Марта Стюард и се раздават свои произведения, които в повечето случаи не стават за нищо.
За мен подаряването и по-скоро избирането е част от празнуването. 6 месеца събирах неща за адвент календар на сестра си. През годината съм я виждала да използва всички неща.
За близки е по-трудно, защото хем знаеш какво обичат, хем често си имат нужното. Но за по-далечни познати, колеги винаги ще заложа на стандартни подаръци и няма да ми стане гадно, ако някой ги размени или подари на друг. Преди няколко години се преместих в ново жилище. Пренасянето на багажа беше свързано с много изхвърляне, подаряване, продаване. Защо е нужно да седят някъде в шкафа, когато никога няма да ги използвам.

# 21
То и от учтивост хората остават с впечатлението, че се харесват и бонбони, и алкохол. Същото е Simple Smile Аз вино не пия, никога, по никакъв повод, освен когато кумувах и когато се жених. Познайте колко човека са ми подарявали, защото то така се подарява на жена Simple Smile Но не ми пречи, имам за гости, защото няма да се сетя да купя иначе. Фереро са ми едни от най-неприятните бонбони, ама понеже са в по-така кутия обикновено получавам тях. Изхвърлила съм сигурно 5 докато се усетя да не чакам да им мине срока, а да ги махам още на следващия ден във входа или в офиса.

За домашното - със сигурност подарявам само и единствено на близки, за които знам какво харесват и са пробвали и преди. Като някой ти дойде на гости и изяде  3 кексчета за мен значи, че се харесват Simple Smile И смело мога да подаря пълна кутия Simple Smile Не обичам да готвя и обикновено е изключение за конкретен човек. Факт е, че познати искат всеки път , когато ходим на гости, да носим хляб с квас, ако можем. Не е като да им го тикваме под носовете Simple Smile За външни хора не бих се занимавала Joy Както не бих направила, така и не бих купила сладкиши на сляпо. Диети, алергии... Мне Simple Smile

За юбилея - не е мой роднина, иначе бих се допитала до половинка, деца, бих организирала някакъв ваучер в неговата страна или нещо, което да го чака като се прибере свързано с хобито му и т.н. Както казах - винаги проучвам, ако мога Simple Smile В случая отношението ме шокира Simple Smile "Да се оправя" Simple Smile Това ми е далеч от "жеста е важен" Simple Smile

Последна редакция: чт, 16 окт 2025, 22:27 от Inferiya

# 22
От доста години насам, 99% от подаръците, които получаваме/подаряваме са гифт карти или пари. Мисля, че така е най-добре, не бих купувала вещи, без значение дали е възрастен или дете.

Имам една приятелка, която обаче винаги ми прави най-безполезните възможни подаръци. Намирам им някакво приложение, не съм продавала или подарявала на друг подаръците ѝ. Неудобно ми е да и кажа да не носи нищо.

# 23
  • София
Но жената мисли над подаръците, дава пари за тях. Не е ли по-добре директно да й се каже - ето това ми харесва, другото...

# 24
Според мен това, което е ненужно и не ни е по вкуса можем да го подарим или пуснем за продажба. Както се казва "За всеки влак си има пътник". 🙂
Аз като цяло се чувствам гузно, когато съм получила нещо, което знам, че няма да използвам и че трябва да измисля какво да го правя. Но пък от друга страна нужно ли е да затрупваме домовете си с непотребни вещи? В един момент наистина се чудиш кое къде да прибереш...
Определено обаче не съм привърженик на изхвърлянето и затова търся алтернативни варианти.

# 25
Кои са подходящите подаръци за мъж на 60 г., който виждаш рядко напоследък и живее в чужбина?
Лесно е да се хейти, но какво е очаквал този човек да получи като подаръци.
Какво очаква да получи? В повечето страни има Амазон. Gift Card имат. В случай, че знаете в кой друг магазин пазарува и там сигурно имат някакъв вид подаръчни ваучери.

# 26
За юбилей хората обикновено подаряват такива неща, в които е вложено много лично отношение и остават за спомен. В случай със 60-годишния господин, след като се предполага, че ще трябва да мъкне подаръците със себе си, бих подарила ваучер за почивка, билети за концерт  ( не, че пак не е задължаващо) или юбилейни монети.
Но пък имахме случай с приятелка, на която винаги с трудност избираме вещи, да подарим ваучер за изживяване. Така си и изгоря този ваучер, неизползван. Като моя ваучер за масаж, който ми подариха в разгара на майчинството ми. Не намерих време, а и желание да го употребя.

# 27
  • София
Деля подаръците на 4 вида.
1. Харесвам и ще ги ползвам.
2. Харесвам, но поради някаква причина няма да ползвам. (Тях ги давам на някой.)
3. Не ги харесвам, но ще ползвам.
3. Не харесвам. (Съответно заминават на боклука.)

Най-кофти е точка 2. Към нея причислявам най-безумният ми подарък за рожден ден - комплект тави. По-голяма гавра нямаше как да има, но ги ползвам. Grin

# 28
За Коледа бих се зарадвала на тави, ако са хубави. Аз принципно за разлика от повечето жени харесвам кухненски неща, не защото съм домакиня, а точно обратното-защото не съм. И би ми било приятно, ако по-компетентен ми избере нещо такова.

Но за рожден ден-с тавата по главата Joy

# 29
Много е демотивиращо, когато слушаш и наблюдаваш внимателно, когато другите говорят, за да прецениш и избереш полезен подарък, а после се оказва, че близките ти изобщо не те познават.. Пример: редовно получавам от майка и баба дрехи и обувки, not even close до моя размер или вкус. "Върхът" беше някакъв модерен спрей моп преди десетина години - най-големият боклук, като пръснеш и се разглобява. Миналата година - халат за баня, защото съм нямала 🤦 А най-лошото е, че въпреки острите ми реакции, безумието продължава с пълна сила.. Добре, че има базар и олх..

Общи условия

Активация на акаунт