Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 8 329
  • 290
  •   2
Отговори
# 255
Затова не искаш ли? Simple Smile

А защо пълна? Мисля, че за този тип процедури масово се използва локална анестезия или седиране. До обща анестезия май почти не се прибягва.

С лазер конхите също се намаляват еднократно - точно за това ми стана любопитно какви 10 процедури се споменават. Simple Smile

# 256
  • София
Разбира се. Това не ми е първата операция плюс това аз не се будя лесно от упойки Simple Smile
При каутеризация аз лично бях с пълна упойка. С лазер няма такова нещо, но пак казвам ако няма да е ефективно не виждам смисъл да се подлагам.
П.С: Ефекта с каутеризация също не е дълготраен при мен така, че да се подлагам на пълни упойки през година не ми е вариант също.

# 257
Съдейки по горните 2 поста, да не би с I.R. да говорите за различен тип манипулации? Как така 10 процедури с лазер?
Аз говоря за това https://www.balance-clinic.bg/Novini/Efektivna-lazerterapiya-pri … ns-Klinik/n43&t=n

# 258
Здравейте! От 10 месеца вдигам температура през 18-20 дни. Повече пъти е за 2-3 дни  по всяко време на денонощието . Бързо спада от температуропонижаващи, често е около 37,8 , но понякога е и висока около 38,9. Обикновено вдигам  няколко дни преди цикъл , Цикълът ми е редовен,на 46 години съм.Усещам втрисане и болки в ставите през тези 2-3 дни .
Бях на гинеколог -всичко е наред, ендокринолог - начална форма на Хашимото, засега без лекарства. Мамолог - каза че имам фиброаденоми ,но безобидни засега.
Кръвна картина - всичко в норма.
Моля за съвет,насоки за лекар или лечение.
Благодаря!

# 259
# 260
# 261
... ендокринолог - начална форма на Хашимото, засега без лекарства.

Ако искаш, публикувай резултатите тук.

# 262
По времето на по-дълъг болничен, напр. 3 месеца, тече ли трудов стаж?

# 263
Разбира се.

# 264
  • София
Здравейте! От 10 месеца вдигам температура през 18-20 дни. Повече пъти е за 2-3 дни  по всяко време на денонощието . Бързо спада от температуропонижаващи, често е около 37,8 , но понякога е и висока около 38,9. Обикновено вдигам  няколко дни преди цикъл , Цикълът ми е редовен,на 46 години съм.Усещам втрисане и болки в ставите през тези 2-3 дни .
Бях на гинеколог -всичко е наред, ендокринолог - начална форма на Хашимото, засега без лекарства. Мамолог - каза че имам фиброаденоми ,но безобидни засега.
Кръвна картина - всичко в норма.
Моля за съвет,насоки за лекар или лечение.
Благодаря!
А CRP пускахте ли?

# 265
Не е лошо да прочетете за разни симптоми при перименопауза и при напълно редовен цикъл. Точно в тази възраст сте. Не е изолиран случай това с температура преди цикъл. Както и ставните болки.

# 266
И аз съм за СУЕ и СРП , както и възпалителни маркери могат да се пуснат за температурата.

# 267
Вероятно въпросът ми не е за тук, но малко се притесних. Преди няколко дни забелязах тънка черна линия, която изглежда да е върху нокътя. Не си спомням да съм се удряла. Какво може да е?

Скрит текст:

# 268
Някъде месец мина, откакто за пръв път в живота ми имах синузит, само на едната кухина, остър, бактериален като усложнение от предишна вирусна инфекция. На косъм размина хоспитализация и пункция. До вчера бях на рехабилитация. Обаче не спира задната хрема. Като реакция от рехабилитацията даже се усили. Да се надявам ли в някакъв момент да отмине? Кашля доста от този секрет, особено сутрин и следобед-вечер, както и не мога да търпя дезодоранти и други дразнители. Чудя се за алерголог, макар че никога не съм имала алергии досега. Склонна съм да пробвам хомеопатия, билколечение също, че вече си натровиха организма с тежката химия. След АБ вече нямам тежест и болка в синуса, но секрет си изтича. Имаше почивка точно една седмица между края на АБ и началото на рехабилитацията.

# 269
Геломиртол пили ли сте? Може да опитате, много помага.

Общи условия

Активация на акаунт