Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 14 706
  • 416
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте. Може би от седмица ми се появиха над коленете големи жълти петна и вече толкова време и не изчезват според вас на какво може да се дължи? В четвъртък ще мога да посетя личния лекар.

# 391
Миналият месец пих всеки ден витамин С по 1000 мг. Първо бях болна го приемах. После продължих след като оздравях. Преди да дойде менструацията го срях - 2-3 дни преди нея. Тя мина много леко - без болки, без кръвоизливи и кръвосъсиреци, без отпадналост и да се чувствам.като непотребен.парцал. Минах само.с малка превръза и и за.две.нощи слагах 2 тампона Super, които не се нопълваха. Дадох си сметка колко беше хубаво да си в менструация и да се чевстваш добре. И да можеш да вършиш ежедневните си.задължения, и да не лежа на легло и да си гърча от болка и отпадналост.
Но този месец не пих витамин С. Преди 4 дни дойде с невероятен кръвоизлив и кръвосъсиреци. Особено 2 и 3 ден. Днес съм 4-ти ден. - ще видя дали ще тече.пак толкова силно. Отприщи се с двойна сила. Вчера да стана сутринта да сменя тампон Super Plus, като бях си навила.алармата за след 5 часа да се събудя и да го сменя. Беше се напълнил и цялата малка превръзка беше пълна. Изцапах и пижама, и легло. Отдавна не беше ме случвало това. Много съм отпаднала.и ми се вие свят.
Въпросът дали.витамин С 1000 мг е.направил.проблем с менструацията-кръвозливи и кръвосъсиреци да получа, след като спрях да го пия през Ноември месец?
Чудя се дали.да започна всеки ден да приемам.витамин С по 500 мг, да намаля.дозата от 1000 на 500 мг и да го спирам.преди да дойде менструацитя? Страх ме е да не ми.направи.проблем.с менструацията.
Благодаря за помощта.

# 392
Витамин С просто ти е туширал проблеми, които имаш с цикъла. Виж защо са тези кръвоизливи. Не са от него. Няма как. Той действа кръвоспиращо, но спрането му не е причина за кръвоизливи.

# 393
Витамин С просто ти е туширал проблеми, които имаш с цикъла. Виж защо са тези кръвоизливи. Не са от него. Няма как. Той действа кръвоспиращо, но спрането му не е причина за кръвоизливи.

По този повод да попитам: ОК ли е да се пие витамин Ц с удължено освобождаване (примерно ЦЕТЕБЕ) 500 мг за по-продължителен период. Тоест би ли могло да има негативни ефекти?

# 394
Зависи как са ви тромбоцитите.
Анонимен_7, на колко години си?

# 395
Не може да има негативни ефекти. Ако е в излишък се изхвърля с урината.

# 396
Благодаря, DeVa.

# 397
Тромбоцитите са обикновено ниски. Ще трябва да отида на гинеколог. Но менструацията ми е била.винаги обилна. Но този месец беше необичайно обилна. Много кръв изтече и кръвосъсиреци паднаха. И сега 4-ти ден е силно кръвотечението, което е необичайно, но не е както през 2-рия и 3-я ден. Трябваше да намалява кръвотеченето. Кръвосъсиреци има.съвсем.малко.
Благодаря за помощта.

# 398
  • Бургас
Гледали ли са ви за миоми?

# 399
Здравейте! Напоследък доста често се оригвам, не е силно, но се случва. И не само след хранене, а почти непрекъснато. Днес например се събудих след обед и като станах, пак се оригнах. Когато съм легнала не се  случва, когато се изправя, тогава се оригвам. На 20 декември имам час за гастроентеролог и ще споделя.

Звучи като гастрит или дори SIBO.

По въпроса за Витамин C - аз приемам всеки ден липозомален в доста голяма доза, без прекъсване. Не съм имала абсолютно никакви оплаквания, вследствие на приема.

# 400
Здравейте! Напоследък доста често се оригвам, не е силно, но се случва. И не само след хранене, а почти непрекъснато. Днес например се събудих след обед и като станах, пак се оригнах. Когато съм легнала не се  случва, когато се изправя, тогава се оригвам. На 20 декември имам час за гастроентеролог и ще споделя.

Звучи като гастрит или дори SIBO.

По въпроса за Витамин C - аз приемам всеки ден липозомален в доста голяма доза, без прекъсване. Не съм имала абсолютно никакви оплаквания, вследствие на приема.
Всеки ден без прекъсване ли приемате? От колко време го приемате? И по колко мг на ден?
Отговор на въпроса дали имам миоми. При последвият гинекологичен преглед всичко беше добре. Нищо не видя гинекологът. Може и да е от големия стрес, който преживях покрай загубата на родителите ми, въпреки от смъртта на мама минаха 1 година и 5 месеца. Но пак ще напиша този месец беше необичайно обилно кървене.
Благодаря за помощта. Ще отида на преглед при гинеколог, когато мине менсттруацията.

# 401
Всеки ден без прекъсване ли приемате? От колко време го приемате? И по колко мг на ден?

Да, всеки ден го приемам - от около година и половина насам. Забелязах, че ме хващат настинки доста по-рядко - даже мисля, че май не съм боледувала, откакто го почнах, макар да не си водя статистики - т.е. не си спомням с точност дали е така.
Вземам по 1000 мг на един прием, след хранене - дозата е висока, но когато продуктът е липозомален, не е проблем.

# 402
А успоредно с Ясмин дали не би било проблем, заради тромбоза, нещо такова ме притеснява.

# 403
Здравейте, дано е подходящо да задам тук този въпрос.
Предстои ми раждане на дете. Него директно при педиатър ли трябва да го запиша или при личен лекар, който приема и дечица? И също така децата получават ли направления, ако им се налага по-специализиран преглед?

# 404
Записвате го при личен лекар, който работи с деца. Той вече по негово или ваше усмотрение издава направления за педиатър или друг специалист. Той по принцип издава и болнични, бележки за ДГ и амбулаторни листи от задължителните годишни прегледи и консултации. Относно направленията пак зависи и от конкретния ЛЛ, защото има някои, които си падат сръдливи и не дават така лесно за педиатър.
Скрит текст:
Ние бяхме записали детето ни при една ЛЛ , която не стига, че никога нямаше свободни часове и ако искаш да минеш спешно на преглед, трябва да висиш цял ден пред кабинета ѝ заедно с детето, ами и когато реших да го заведа на частно и се наложи тя само да издаде болничния, нададе голям вой, че съм я била пропускала. Тази същата прати детето ми в рамките на 1 седмица два пъти на рентген на бели дробове. Направо бяха скандализирани рентгенолозите как е възможно. И за всяка кашлица искаше да го праща в болница и ми обясняваше как можело да стане най-лошото. И после да се чуди човек защо при всяко разболяване мен ме втрисаше от притеснение. И остави, че ти хвърли някоя такава реплика, притесни те, прати те по рентгени и хоп, бие си камшика и не приема обаждания дори за коментар, защото не била длъжна в извън работно време. С удоволствие се махнахме от нея. На вас пожелавам успех с читав и разбран лекар.

И разбира се, леко раждане и здраво бебенце!

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 16:02 от Novariel

Общи условия

Активация на акаунт