Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 28 315
  • 782
  •   2
Отговори
# 465
  • Sofia
Да,помага,лично изпробвано доста често.
В чаша леко топла вода се добавя 1/2ч.л.лимонтозу.

# 466
Аз пък бих казала, вместо да се занимава с домашни илачи, да отиде да си пусне една микробиология. След това - антибиотик, ако е нещо бактериално.

# 467
  • Бургас
Не го разбирам цялото това ръчкане с какво ли не. Освен ако няма някакви тежки заболявания организма обикновено се справя с вирусите.
Ако е бактерия - антибиотик.

# 468
  • София
Искам да ми направят по-обстоен преглед на слуха и аудиологично изследване - насочиха ме към тази клиника - има ли значение при кого ще се запиша?
https://www.balance-clinic.bg/team.php
Може и другаде, без ИСУЛ

ПП: д-р Сербезова (Сити Клиник, Медкрос) прави ли такова изследване?

# 469
Искам да ми направят по-обстоен преглед на слуха и аудиологично изследване - насочиха ме към тази клиника - има ли значение при кого ще се запиша?
Може и другаде, без ИСУЛ

Аз съм доволна от доктор Александър Райнов. Кабинетът му е в очна клиника Зора в кв. Полигона.
     Обикновено пуска свободните часове за следващия месец в края на предходния.Прегледът е 120 лв.

# 470
  • София
Може и другаде, без ИСУЛ

Д-р Георги Кичуков в Америмед също прави

# 471
Аз пък бих казала, вместо да се занимава с домашни илачи, да отиде да си пусне една микробиология. След това - антибиотик, ако е нещо бактериално.
Благодаря Ви! Попитах понеже е неделя но още утре непременно ще отида на преглед защото едвам преглъщам особено от лявата страна. Температура нямам.

# 472
С Гранофурин се мажи. Щом няма Т, не е нужен АБ.

# 473
  • София
Ако ще пуска микробиология обаче не знам до колко е редно да започва с гранофорина…

# 474
Не е удачно, ако ще пуска.

# 475
Като ви заболи гърло и ви няма нещо друго всеки път ли си пускате изследвания?

# 476
  • пустинята Гоби
Преди няколко години карах два пъти гнойна ангина без да имам температура. Детето беше в някакъв цикъл със стрептококова инфекция и аз покрай него. То нямаше налепи по гърлото, но вдигаше зверски температури, аз само с налепи минавах. Първия път се мъчих 3-4 докато се усетя какво ми е, втория път на деня хукнах при личната за антибиотик. Та, от болка до болка в гърлото има голяма разлика, аз изследвания не бих правила, три дни да чакам да излязат и да живея със зверските мъки при преглъщане - не, благодаря.

Иначе преди 2 седмици карах гаден вирус с гърлобол, но болеше по друг начин - мина ми без нищо.

# 477
Никога не съм изследвала секрет от гърлото.
Може би за тези със сливици да има значение.

# 478
  • София
При взет секрет от гърлото точно дъщеря ми светна за паракоклюш. Така, че ако лекар прецени да пуска.
П.С: Детето не е имало кой знае какви симптоми.

# 479
Щом няма Т, не е нужен АБ.

Зависи, аз при всичките гнойни ангини и инфекции в гърлото, които съм изкарала в миналото, никога не съм имала температура. По принцип, не развивам такава при заболяване.

Общи условия

Активация на акаунт