Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 9 792
  • 322
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Аз също съм поръчвала от аптеки Ерудита, но трябваше да имам рецепта (става въпрос за крем за бактерии в носа). Много са учтиви и готови да помогнат.

# 301
Здравейте! Сина ми има много тежко акне. Ние сме от малък град и тук лекарите не могат да се справят. Ползвал е ЕПИ ДУО ФОРТЕ гел, керакнил ПП , Акне аут, Зинерит, Акне аут таблетки, салицилов спирт и др измивни и почистващи продукти. Бихте ли дали съвет или препоръчали дерматолог в София, който прави онлайн консултации? Благодаря.
дъщеря ми пи три месеца доксициклин по една таблетка всяка вечер, също вечер се мажеше с епидело гел, имаше голямо подобрение. Сега използва клиндавазин течност за мазане . Пак излизат единични пъпки но няма нищо общо с това което беше.

# 302
  • Бургас
Три месеца да пиеш антибиотик не е добра идея. Прецаква ти тотално чревната флора и после не можеш да я възстановиш с пробиотици, защото пробиотика има няколко щама, а в чревната флора са десетки. Отделно може да развиеш и някои хранителни непоносимости. Казвам го от личен опит. Имах тежко акне като бях на 20+ и съм изпила сумати антибиотици.

На свой ред да задам и аз въпрос. Някой от вас правил ли си е изследване на допамин и ако сте имали ниски нива какви са били симптомите ви?

# 303
В ниска доза се пият дългосрочно АБ при нужда. Не само за акне.

# 304
  • Бургас
Да, пият се, но хората трябва да направят информиран избор и да преценят дали са готови да поемат този риск. Дали акнето или каквато и да е там причината е по-важно от последиците.

# 305
Някой от вас правил ли си е изследване на допамин и ако сте имали ниски нива какви са били симптомите ви?

Правила съм две различни изследвания на Допамин:

- Първото проверява нивата му в кръвта (пуснах си го в "Bodimed");

- Второто касае метаболизма на Допамин и става въпрос за генетичен анализ - правих го в "Genica".

# 306
Здравейте! Препоръчайте ми моля колаген. Болят ме колена и лакти от стълби и бебето. Съвместимо с кърмене предполагам. На 38 съм почти и бебче 8.5кг нагоре-надолу по стълбите и приспиване ми разказа играта. А и кръста и гърба..имам си попринцип шийна дискова херния и две протузии те и те вече може да са цъфнали..А и за кожата ще е добре, че и кремове не ползвам..но ставите са ми сега притеснението да не вземе да стане някоя беля.
Благодаря!

# 307
Колаген за стави и колаген за кожа са различни. За стави сме ползвали блестифлекс и на допелхерц и бяха добре. На гладно. Ама не знам за кърменето

# 308
На тази възраст не мисля, че болки в ставите са от нужда от колаген.
Кг как са?

# 309
Нямам проблеми с кг със сигурност. 54-5 съм 165см. Като слизам по стълбите усещам болка в едното коляно, но отшумява, не  е постоянна, и отскоро в лакътя след като приспивам бебето някой път, защотохна ръце го държа. Аз също смятам чее свързано с кг, но не моите, а на бебето. Приспивам на ръце, по 20 пъти от1ви до 3ти етаж дневно.. танцуваме..вече не, че и хълбоците като че ли ме наболват.

# 310
Ами помисли за друг начин на приспиване.
Провери и вит. Д3.

# 311
Претоварваш определени стави. И аз ходих на физиотерапия като беше малка дъщеря ми. Все на левия хълбок я носех и лявото рамо много ме болеше.

# 312
Ами, да не съм лош пророк, но има вероятност да има някаква ставна обремененост фамилно/генетично. И моите проблеми за пръв път се появиха с първата бременност и после мъкненето на едро бебе, и си прогресираха бавно, и методично до наши дни, когато вече нещата са сериозни. Та адмирирам профилактиката при първи прояви на проблем, за да не се стига на по-късен етап до сериозен такъв. На мен нямаше кой да ми каже какво и що, бях много млада, и сега си патя от неглижиране на проблема. Гълтам всякакви колагени, но, честна дума - файда от никой не видях. Всъщност, за ставите не видях, ама една коса избуя... няма укротяване Grinning, ноктите така или иначе си ми бяха здрави, по-хубава май-не съм станала от бюти колагените, но пия няколко вида, съответно между тях има и такъв за стави.

# 313
  • Washington,USA
Някой, ако има опит с лумбалната пункция, моля да ми пише. Ще ми правят такова изследване..

# 314
Как без назначение от лекар ще си правиш лумбална пункция?🤯 Накрая вЕрно искаш да те объркат! Седни си на гъза и престани да живееш във филм! Резултатът от изследването, което направи, ще ти покаже всичко!

Общи условия

Активация на акаунт