Бързи здравословни въпроси и отговори – 54

• 14 744
  • 416
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Здарвейте! Ако някой е запознат или има бизък минал през това.
Вчера ми опериараха гърдата поради факта, че напипах топче и след мамография, ехграфия и преглед хирурга взе решение да отсрани образувание 2 см. Днес ми каза естесвено да чакаме резултата от хистология  и че туморното образувание било твърдо.??? Какво значи това ? Естествено чакам хистология, но ме заинтригува тази констатция “твърдо” . Моля ако някой е запознат да ми разясни.

# 331
Изчакай си хистологията. За гърда нямам мнение, но на татко за простатата уж бяха сигурни, че е злокачествено, а се оказа съвсем доброкачествено.

# 332
Кратер, знам, че хората правят грешки от незнание, но не е трябвало да го махат директно, а да направят КОР БИОПСИЯ. При съмнение, първо се уточнява и тогава се реже, защото недай Боже да е злокачествено, при някои видове се налага първо лечение и после операция. Лекарите знаят това, но така им е по-изгодно , бързо, докато още не си ориентиран, да си вземат парите от касата, пък после се оправяй както искаш. Дано всичко е наред!

# 333
Как живеете с генитален херпес? Нормално ли продължава сексуалния ви живот в моментите, в които херпеса няма проява и не е активен? Или се пазите през цялото време ? Оралната любов мит ли е или не се притеснявате ? Споделете опит , моля, наскоро го откриха на партньора ми и съм изключително притеснена от тук нататък как ще продължим интимния си живот...

# 334
Дали знаете на какъв лекар трябва да отида за подкожни топчета в областта над коляното? Беше едно, но сега напипвам още 1. Няма синьо и не е от удар. При натиск има лека болка. Искам да проверя да не е злокачествено.

# 335
# 336
Как живеете с генитален херпес? Нормално ли продължава сексуалния ви живот в моментите, в които херпеса няма проява и не е активен? Или се пазите през цялото време ? Оралната любов мит ли е или не се притеснявате ? Споделете опит , моля, наскоро го откриха на партньора ми и съм изключително притеснена от тук нататък как ще продължим интимния си живот...
Опитах се да ви пиша на лични съобщения, но не мога. Оттук нататък трябва много да се пазите. Не знам дали вече не сте заразена с такъв херпес и просто при спад на имунната система да се активизира. Херпесът е много заразен. Не може да определи човек кога е в активна форма и кога не е. Често не може да се усети кога избива херпесът. С презерватив правете секс оттук нататък. Никаква френска любов повече, че може чак в устата, гърлото, лицето и очите да проникне този вирус. Ако имате още въпроси, ще ви отговоря. Има специална тема за херпес и може там да дойдете и да питате всякакви въпроси. Тази тема не е подходяща.

# 337
Аз да питам как се облекчава херпес зостер на гърба и корема, вече е минал месец.
10 дена Ацикловир на хапчета и непрекъснато мазане с крем Ацикловир, пиене на витамин В и витамин С.
Нищо не води до облекчане, положението е същото...
Докторът казва, така ще е 3-4 месеца.

# 338
Валтрекс пиеше братовчедка ми.

# 339
Аз да питам как се облекчава херпес зостер на гърба и корема, вече е минал месец.
10 дена Ацикловир на хапчета и непрекъснато мазане с крем Ацикловир, пиене на витамин В и витамин С.
Нищо не води до облекчане, положението е същото...
Докторът казва, така ще е 3-4 месеца.
Абе няма да е 3-4 месеца, ама още зор ще има да се изтърпи. Но поне 40 дни се пригответе да е сериозно. Значи вижда му се края.

# 340
Баш 3 месеца беше при кака.

# 341
Те последиците се влачат до година, но силните болки... не ми се вярва да са 3 месеца. При мен беше такъв ад, че ако беше продължило толкова, сигурно щях да полудея...

# 342
На майка й биеха някакви инжекции, а свеки направо я приеха за лечение в болница с херпес зостер.

ПС Виждала съм жена, при която не е лекуван адекватно, след години имаше поражения на лицев нерв, изкривяване, трайна болка.

# 343
Никой нищо не прави... Шефа на Инфекциозна болница направо ме изгони от приемната! Имал смъртен случай, не можел да се занимава с мен и няма да ме приеме в болница. А в Св. Анна се пулеха и се чудеха това какво е, дали е зостер, дали не е... Единия лекар каза, че той не бил виждал!
Навремето мъжът ми като го кара, една възрастна дерматоложка в поликлиниката го хвана докато беше петно с размерите на две монети по 2 лв горе долу, отстрани на ребрата. Само цинкова маз даде за мазане и всеки ден за 10 дни вит. В12 на инжекции. Нито болки имаше, нито по-голям обрив излезе, нито последици имаше. Направо не разбра, че зостер е карал. А при мен излезе на крака и щях да пукна от болки. Ходих един месец с патерици и съм спала по 1 час на денонощие... Направо не знам как оцелях. Болкоуспокояващи, които кон щяха да приспят, не ми действаха изобщо.

# 344
Зостер не е ли по тялото?
На крака и на мен ми излиза, отзад на бедрото. След като се роди дъщеря ми, преждевременно, за пръв път ми се появи.
Дотогава дори на устната не ми беше излизал херпес. Ходих на дерматолог, та тя каза, че е херпес. Но за зостер не е ставало дума.
Колкото 50 стотинки, диаметър.
А за зостер знам, че е като ивица.

Общи условия

Активация на акаунт