Отговори
# 120
Добро утро, дами!
Някакъв вирус ме навести и се чувствам като изцеден лимон, така че присъствието ми ще е по- обрано тези дни.
Афито цялата е любов, със или без сърце на челото. Голям сладур!
Еве, иска ми се в "ABI" да преобладава криминалният елемент, както ми се искаше "Нищо няма да ни се случи" да е психотрилър. Ако аз пишех сценария, щях да заложа на лекар, който за да спаси живота на сестра си, се замесва с незаконна дейност, като търговия на органи. Търговията на живот или казано по друг начин, процъфтяващия черен пазар на органи е много щикотлива тема и изключително благодатна за криминалета и драми. Можем да видим една умираща млада жена, спешно нуждаеща се от бъбрек, но доста назад в списъка на чакащите. Майка, която вижда как губи детето си и притиска другото си дете (може и под форма на молби), което е лекар, да направи нещо. Ще имаме млад мъж, положил хипократова клетва, раздиран между професионалната си етиката и любовта си към сестра си. От другата страна може да има многодетен баща (вдовец), който е изгубил работата си в мината (някакво срутване, примерно) и не може да сложи хляб на масата, за да нахрани децата си. Може би такава безизходица принуждава хората да продават органите си.
Сериалът ще е изграден с ретроспекции, за да съпоставяме младия и зрелия лекар.
Нашата адвокатка ще е едно от децата на мъжа, продал бъбрека си.
Ей, такова бих написала. Продължете вие. Може да имате по- оригинални идеи. Аз не съм в особено добра форма.  
Скрит текст:
P.S. Една бърза справка ми паказа, че бъбрекът е най- търгуваният орган на черния пазар. Според СЗО 10 000 бъбрека годишно се продават на въпросния пазар, като цената им е около 70 000 долара.
 За трафик на хора категорично не ми се гледа, затова избирам варианта на "доброволна" продажба.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 14:04 от Fi79

# 121
Здравейте Фи бързо оздравяване
Не може ли Афра да е незаконно дете на фамилията и сама да се е издигнала Сега си търси правата

# 122
Благодар, Терзи! Heart
 Може, разбира се, да е незаконното дете на брат му, за което обаче никой не знае, защото майка й я е запазила в тайна. Тук ние сме сценаристи и всичко може. Blush
Четох и на други места, че връзката на двамата герои ще е чичо - племенница, така че изненади може и да няма.

# 123
Фи, гечмиш олсун Heart
Аз мисля, че все пак ще оставят линия за романтична връзка между Доган и Чагла, дори да е на по-късен етап. Категорично не искам никакви продажби на органи, трафик на хора пък хич. За мен, семейството на Доган ще е замесено с мафията, нали имат корабна компания. Чагла искам да влезе в семейството за отмъщение. Хич не я искам млада адвокатка идеалистка, зациклила в съдебния кодекс. Искам да не е бяла и добра, поне в началото.

# 124
Ами, Еве, по какъв друг начин ГГ ще направи компромис със себе си, заради семейството?
Аз пък като видя турската мафия в действие и ми иде да сменя канала. Щом тази линия успяха да прокарат и в "Рибарче", където водещо беше любовта и семейните драми, то отърваване май няма да има. Но рейтинг с мафия не се гони.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 19:16 от Fi79

# 125
Аз бях писала сценарий за АБИ,тук,но не получих никакъв отклик и го изтрих.
За мен сериала започва 25 години по рано със сватбата на брат му,който се жени за момиче от сой и няма как да е друга,след като семейството са корабни магнати.
Накратко сега,преди сватбата се появява бременно момиче,вдига се ужасен скандал,Доган е току що завършил медицина.За да се размине бурята от брат му,Доган поема цялата отговорност пред родителите си,и в крайна сметка натирят момичето с невзрачна сума пари в джоба.Започват скандали,интриги,недоверие и той напуска семейството си,дълбоко огорчен и никога повече не се връща.
Тайно през годините помага на жената която е родила Чагла.Детето е израстнало в бедност и омраза към бащата,който я е създал.Жената е работила на две места и с парите пращани от Доган,от време на врвме,е изучила детето си.
Вече млад адвокат,Чагла научава за произхода си и влиза да отмъщава,в кантората която се занимава със семейните дела...
Мога да продължа и още,но ако ви харесва,продължете вие..

# 126
Миленка, супер Hands Thumbsup
Фи, Афра каза, че идват с много здрава семейна история. Пак да кажа, че са ми любимите истории.
Не искам и мафии, но според мен ще са замесени. Опитвам се да намеря и аз мястото на Чагла в таи семейна история, но хич не вярвам да е племенница на Доган.

# 127
Привет Heart

Щом ще е семейна история или Чаала ще бъде част от това семейство или нейната история и нейното семейство ще имат преплетени съдби с това на хирурга.Но,да не забравяме думите "разликата във възрастта е търсен ефект".Не остана много,може би към началото на декември ще разберем.
Поне за момента не дават индикации,че ще е любовна история.Аз лично се уморих от любов,нагледах се това лято дето се казва,иска ми се нещо,което да те държи в напрежение,да е заплетено,да е дълбоко емоционално и да разкаже смислена история.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 17:29 от Sikorski

# 128
Амел качи няколко сторита от сватбата си Heart Eyes

# 129
Добра вечер, момичета! Simple Smile
Аз няма как да отгатна каква ще е силната семейна история на АВI.
Обаче се опитвам да подредя това, което знаем за сценария. Та знаем, че:
- семейството е собственик на голяма корабна компания;
- героят на Кенан е хирург и се е дистанцирал от семейството си и семейния бизнес, но ще се върне заради сериозен здравословен проблем на роднина;
- героинята на Афра е млад адвокат, който влиза в семейството.
Нещо друго знаем ли? Добавете, ако съм пропуснала.

# 130
Доган не само се е дистанцирал, но си е тръгнал и с гняв към семейството. Връща се за сватбата на сестра си, тогава среща Чагла. Тя пък кандидатствала за работа във фирмата им. И там се случва нещо, преобръщат се животи и съдби, или нещо такова беше.

# 131
# 132
Мерси за корекцията и добавката, Еви! Hug
Какво си мисля по това, което знаем.
1. Няма как тази голяма корабна компания да не е свързана в миналото ( а защо не е и в настоящето) с мафия и политически протекции. Тук на Балканите няма такава практика. А и страната си е мост между Изтока и Запада разни канали на контрабанда са си ежедневие.
Освен това, най-вероятно отново ще гледаме семейство от няколко поколения, така че поле за разни страсти, интриги и конфликти определено ще има. Все пак е обявен като драма ми се струва, няма да е романтична комедия по заявките до сега.  
Героят на Кенан ще е птица, различна от семейството, предполагам основният конфликт ще е с по-големия му брат.
По какви минали причини? Много е вероятно - сърдечни.
2. Героинята на Афра е млад човек, завършил право и насочил се веднага към големия корпоративен бизнес. Това не ми се струва да е случайно и от амбиции за богатство, престиж и власт. И не е случайно. По-скоро ще е търсене на справедливост за минали деяния на СЕМЕЙСТВОТО. Може майка й (или баща й) да е пострадал от  компанията - разорен, изгонен, опозорен родител.
3. Ако точно на сватбата на сестрата на Доган и срещата му с Чаала нещата се преобръщат за него изцяло (предполагам се завръща в семейството), значи той е разпознал в младото момиче познат/а от миналото си. И тук предстои минало, настояще и бъдеще драматично да се търсят и преплетат.
Не знам доколко адекватно съм разчела краткото представяне на сериала, но си мисля, че хем ще е нещо познато, хем ще има изненадващи събития. Възможно ли е един мъж, загубил любимата си заради семейството, да се влюби в дъщеря й, А?! Или просто в нея ще види изгубената мечта за свое дете...  Ми... натъкмих нещо и аз. Blush
ПП Забравих да отбележа нещо, което ме впечатли с появата на Синан Тузджу в сериала, а то е външната прилика между него и Афра - тъмноруси и светлооки. Турските продуценти търсят физическа прилика между герои, които имат кръвна връзка.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 21:37 от Katya_I

# 133
Кате, а аз мислех, че тук ще си измисляме истории. Ако обаче се придържаме към фактите, с които разполагаме за сериала и се опитваме реално да отразим какво ще се случва, аз съм пас. Нямам достатъчно турски сериали зад гърба си, за да боравя с любимите приоми на турските сценаристи. Simple Smile
P.S.Семейната драма не изключва криминален елемент. Търсенето на отговор на въпроса "Докъде съм готов да стигна, заради семейството си/ детето си?" на мен ми е много интересен. Така се раждат и книги/филми като "Трябва да поговорим за Кевин".
В тази връзка един хирург, който "взема" орган, за да спаси член на семейство си, е предпоставка за дълбока лична и семейна драма.
Само дано няма мафия!!!

# 134
Fi, аз също съм сигурна, че криминален елемент ще има, ама без мафия в търговия с органи, или каквато и да е друга забранена търговия, не може. Simple Smile Що се отнася до факти, ми то почти нищичко няма.

Общи условия

Активация на акаунт