Как да спрем да ходим на детска градина без да ни изключат?

• 3 488
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, пиша със следния казус – синът ми е на 5.5г, приет е почасово в една от много препоръчваните детски градини в София- в Младост. Ходи почасово (следобед аз си го гледам) .

Ще заминаваме за чужбина, идеята ми е там да започне първи клас догодина. Все пак обаче ми се иска да запазя и опциите за училище тук, ако нещата се объркат и се върнем.

Та въпросите са ми:
1.   Как може да спрем да не ходи на детска , но не да го изключат заради неходене а по друга причина ? което ще е проблем после за училище
2.   Може ли да прехвърля на някоя детенце нашето място? Как става?
Знам, че детската градина, последна група,  е задължителна за 1-ви клас и да нямаме проблем, ако се върнем.

Благодаря на всички

# 1
  • София
Детската градина е задължителна след 4-годишна възраст, не е само последната група.

# 2
  • Sofia
Предучилищното образование е задължително, а не самото ходене на ДГ.

Прехвърлете детето в самостоятелна форма на обучение. Често деца, които живеят в чужбина, си запазват обучението в българската система по този начин.

# 3
Да, самостоятелна форма, само трябва да предвидите връщане в края на годината (или може би и в края на първи срок, питайте) за изходящо ниво на детето.

# 4
  • Sofia
Нас ни викаха само в края на годината.

# 5
Не мисля, че ще има проблем ако кажете в градината, че заминавате за чужбина и след това да го запишете с випуска, в който е в училище. Особено преди първи клас, но и като цяло до 7 клас децата учат с випуска си. Върнахме дъщеря ни в 4 клас в България след 2 години в Англия и си продължи училищното образование с випуска.

# 6
  • Sofia
Ако детето никога не се е научило да чете и пише на български, ще му е малко тегаво връщането.

# 7
Детето тъкмо е почнало да ходи на градина, още не е успяло да свикне там и искате да го спирате вече. Може би трябва да помислите дали прекалената грижовност и бдение на детето в един момент не му вредят повече, отколкото му помагат.

# 8
  • Sofia
Детето тъкмо е почнало да ходи на градина, още не е успяло да свикне там и искате да го спирате вече. Може би трябва да помислите дали прекалената грижовност и бдение на детето в един момент не му вредят повече, отколкото му помагат.

???
Вие прочетохте ли темата?
Хората заминават за чужбина.
Детето ще започне първи клас в чужбина, но жената иска да си запази възможността детето да продължи образованието си в българската образователна система.

# 9

???
Вие прочетохте ли темата?
Хората заминават за чужбина.
Детето ще започне първи клас в чужбина, но жената иска да си запази възможността детето да продължи образованието си в българската образователна система.

Прочетох и тази и другата тема.

# 10
Чувала съм от позната която работи в училище че и без това удостоверение За завършена предучилищна също приемат в първи клас

# 11
  • Sofia
Разбира се, че може да се запише дете и без удостоверение за завършена предучилищна.
Не мисля, че това е проблемът в случая.

Общи условия

Активация на акаунт