Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 15 686
  • 436
  •   2
Отговори
# 150
Не ,ЗЕТ   
Свеж трансфер ли си направила?

# 151
Моят прогестерон при успешния трансфер беше 56 nmol/l на 10ти ден и не съм имала проблем. Дори го изследвах на своя глава, бяха ми казали само ЧХГ да пусна. Доктора ме попита защо съм си дала парите на вятъра да пускам и него. Предполагам, че защото когато се слага вагинално не преминава толкова към кръвообръщението, колкото отива към матката и ендометриума.

# 152
Момичета, появиха ми се болки в корема като пред цикъл и зацапване кафеникаво 11-ти ден от ЗЕТ. Утре ще пускам тест, но до утре ще се побъркам…има ли някакъв шанс дс не ми е цикъла, да съм имала успех.. имам два ембриона. Терапия 2х1 циклогест и фраксипарин 0.5 1 път на ден, заради PAI 4G/4G .

# 153
Пати, много малко суплементираш с най-скапания прогестерон. Не би ми пукало какво си мисли клиника, която не се вълнува от състоянието ми и ми е назначила преглед след 16 дни и да си чакам. Запиши преглед за петък или събота някъде с прилична техника да видят къде е точицата и да ти изпишат поне вагинална добавка, но най-добре и инжекции.
Аз като си пратих на турската докторка първото ЧХГ, нищо че беше даже направено преди датата, дадена ми от нея, директно ме прати по-рано на преглед да се види да не са близнаци. Трябва да са гъвкави според случая! Човек се бори за успех, те щото си имат протокол да не изследват прогестерон и еди си кога първи преглед и те мотаят!
Вяра, късно е за имплантационно според мен, но не знам, аз не съм имала такова при успешния опит.

# 154
Момичета, какво мислите за чхг на 8ми ден 0,33 на 5 дневен ембрион ? Категорично отрицателен ли е

# 155
  • Sofia
Момичета, какво мислите за чхг на 8ми ден 0,33 на 5 дневен ембрион ? Категорично отрицателен ли е
За жалост, да. Абсолютно и категорично е отрицателен.

# 156
pattyK, аз също се готвя за ЗЕТ. На ден 2 прогестерона ми беше 0,9 ng/ml, а ден 15 (след 3х1 Дуфастон и 1 ампула Пролутекс) беше 7,75 ng/ml. Аз съм на ЕЦ и доктора каза, че в деня на трансфера ще пуснем пак прогестерон и ако му се стори нисък ще включи и Утрогестан. За мен 2х1 Циклогест при ЗЕТ с Естроген е много малко, защото реално в този месец не си имала овулация и тялото не произвежда само, докато при мен си имаше овулация и все пак приемам два вида прогестерон и доктора се кани да включи трети при нужда.
Според мен помоли за свое спокойствие АГ да ти изпише и инжекции или поне Утрогестан.

# 157
Ще се опитам да запазя някъде час за петък или евентуално за понеделник . Ще пусна пак прогестерон и ще го занеса на доктора ,който избера . Ако въобще намеря такъв ,толкова скоро

Simona не съм на циклогест
3х2 утрогестан вагинално и 3х1 утрогестан орално ,естрофем 3х1 орално .

Иначе и аз четох ,че вагиналния прием ,не  излиза точно на кръвните изследвания

Пати, много малко суплементираш с най-скапания прогестерон. Не би ми пукало какво си мисли клиника, която не се вълнува от състоянието ми и ми е назначила преглед след 16 дни и да си чакам. Запиши преглед за петък или събота някъде с прилична техника да видят къде е точицата и да ти изпишат поне вагинална добавка, но най-добре и инжекции.
Аз като си пратих на турската докторка първото ЧХГ, нищо че беше даже направено преди датата, дадена ми от нея, директно ме прати по-рано на преглед да се види да не са близнаци. Трябва да са гъвкави според случая! Човек се бори за успех, те щото си имат протокол да не изследват прогестерон и еди си кога първи преглед и те мотаят!
Вяра, късно е за имплантационно според мен, но не знам, аз не съм имала такова при успешния опит.

Последна редакция: ср, 12 ное 2025, 07:46 от pattyK

# 158
pattyK, в такъв случай не е толкова притеснително, но и аз бих отишла на преглед възможно най-рано.

# 159
Не бих разчитала на това, че не се отчита хубаво вагиналното приложение. Не знам за кой град става дума, но в Надежда през сайта им/приложението им със сигурност ще намерите някой за петък или събота.

# 160
Чакай сега, ако слагаш вагинално утрогестан и приемаш същото през устата, значи това, което остава е да се добави инжекционен прогестерон, както бях писала по-рано. Но пак казвам, това е по преценка на лекуващ лекар, не го прави на своя глава!
Относно вагиналния утрогестан, не съм съгласна, че не постъпва в кръвта! Всяко едно лекарство, което се прилага има системно усвояване - някои повече, някои по-малко. Аз съм си правила експерименти да пусна сутрин прогестерон с поставена вагинална капсула и без поставена. Разлика имаше, но не много голяма. Разбира се, инжекционно се постигат най-големи пикове! По-скоро някои жени не усвояват прогестеронови препарати. Защо нямам идея - това не е както с генетичната тромбофилия и метилфолата. Не се паникьосвай, щом няма кървене или зацапване всичко е наред! Изчакай за преглед и след това ще му мислиш за допълнителна терапия!

Ще се опитам да запазя някъде час за петък или евентуално за понеделник . Ще пусна пак прогестерон и ще го занеса на доктора ,който избера . Ако въобще намеря такъв ,толкова скоро

# 161
Направо съм си паникьосана 😁 Успях да запазя час за понеделник . Сутринта ще пусна пак чхг и прогестерон и доктора ще ги види . Искам да чуя още едно мнение ,а и смятам че е добре да ме видят .

Чакай сега, ако слагаш вагинално утрогестан и приемаш същото през устата, значи това, което остава е да се добави инжекционен прогестерон, както бях писала по-рано. Но пак казвам, това е по преценка на лекуващ лекар, не го прави на своя глава!
Относно вагиналния утрогестан, не съм съгласна, че не постъпва в кръвта! Всяко едно лекарство, което се прилага има системно усвояване - някои повече, някои по-малко. Аз съм си правила експерименти да пусна сутрин прогестерон с поставена вагинална капсула и без поставена. Разлика имаше, но не много голяма. Разбира се, инжекционно се постигат най-големи пикове! По-скоро някои жени не усвояват прогестеронови препарати. Защо нямам идея - това не е както с генетичната тромбофилия и метилфолата. Не се паникьосвай, щом няма кървене или зацапване всичко е наред! Изчакай за преглед и след това ще му мислиш за допълнителна терапия!

# 162
Здравейте,
За първи път ще публикувам и споделя нашата ситуация, ако някой се припознае и даде съвет/насока ще съм много благодарна. Мъжът ми има две деца от предходен брак. Когато решихме да имаме дете, си направихме изследвания. Той беше с варикоцеле, след направена манипулация точно на 6тия месец забременях естествено. Имаме прекрасно дете на почти 6г., лека бременност. Две години след това имам спонтанен аборт в 6 г.с като не сме търсили каква е причината. След една година опити и открит "мъжки фактор", вече 1 година след ИКСИ имаме 3 неуспешни транфера на ембриони на 5 дни с качество АА, АА и BC. Правили сме ERA test след втория неуспешен транфер, които беше невалиден от клиниката в Испания (предположението ми е, че не е взет добре материал). Теста ми го повториха в България, не знам защо не го изпратиха отново в Испания. Резултатът беше, че нямам изместен имплантационен прозорец, но и третият опит е неуспешен. Нямаме повече замразени ембриончета, т.е следва да започнем от нулата. Искам да сменя клиниката, както и съм питала за трансфер на естествен цикъл, но ми обясниха, че няма как, защото може да се падне почивен ден и т.н, просто не е удобно за другите. За информация на 37 г., с висок резерв и без открити проблеми. Моля за вашите насоки. А на всяка от вас от сърце желая да бъде МАМА :*

# 163
Има допълнителни методи на селекция при мъжки фактор. Хубаво е да се изследва и ДНК фрагментация при мъжа. И ПИД на ембрионите. Да се огледа матката с хистероскопия и да се вземат биопсии за бактерии и имунология. Да се провери за тромбофилия.

# 164
Има допълнителни методи на селекция при мъжки фактор. Хубаво е да се изследва и ДНК фрагментация при мъжа. И ПИД на ембрионите. Да се огледа матката с хистероскопия и да се вземат биопсии за бактерии и имунология. Да се провери за тромбофилия.

Благодаря. ДНК фрагментация и допълнителни изследвания има. ПИД не и предполагам заради класификация АА на ембрионите, както и пълно възстановяване след размразяването. Тромбофилия също е проверена и няма аномалии. След третия транфер беше назначен фраксипарин.

Общи условия

Активация на акаунт