Ру, синини е възможно да излизат от някои лекарства, а ти си пиеш сериозни такива. При ниски тромбоцити може да има такива ( лекаря трябва да ти пусне ПКК, АПТТ и протромбиново време), при кръворазреждащи препарати. На мен са ми излизали такива при дефицит на вит Б12. Имай предвид, че стойностите в БГ са доста занижени и Б12 е хубаво да се държи в граници 500-1000. Моят нали беше 1200 и доста се бях шашнала та невролога ми каза, че е супер и да го държа така, защото масово хората имат дефицит на Б - витамини, а и повечето такива са водноразтворими и дори при високи дози се отделят с урината и няма странични ефекти. Мисля, че само Б3 е токсичен, ако се прекали с него. Синините, когато ми излизаха НЕ ме боляха, т.е. не бяха от удар, но много се бях шашнала. Точно тогава бях лепнала и Епщайн-Бар, но не мисля, че беше от него, по-скоро от Б12, защото след като го наваксах започнаха да минават.. И все пак, да ти пуснат кръвни изследвания. Плакенила от колко време го пиеш?
Плакенила го пия от Септември, Преди това изкарах почти месец на Сулфасалазин, но го спряхме заради странични реакции. В понеделник пусках чернодробни ензими, ПКК, Протромбиново време, фибриноген, глюкоза, креатинин и урея и урина. Всичко беше наред с изключение на завишен ALAT и CRP (но CRP-то не е нещо ново, а сега и изкарахме нещо), според ревматолога и завишеният ALAT е от настинката, която карахме. В ПКК имам леко завишаване на обема на еритроцити (MCV), но е наистина минимално. Кръворазреждащи не приемам, нямам тромбофилия, та не са ми изписвали с прогестерона. Единственото от добавките, което мисля, че може да е повлияло е по-високите дози Омега 3 (приемахме по 1500 мг на ден разделен в 2 приема), и витамин Е (200IU), до някъде може би и Куркумина, но него го спрях още в понеделник. От вчера намалих и Омегата на 1 капсула (750 мг) и спрях Витамин Е да видим как ще е без него. Б12 при мен е над норма също, та не е от това проблема.