Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 22 317
  • 561
  •   2
Отговори
# 135
  • Sofia
Момичета, може ли да ми препоръчате добър физиотерапевт или кинезитерапевт и/или съответно клиника от които сте доволни, за проблеми с гърба и междуребрена невралгия?

Ру, синини е възможно да излизат от някои лекарства, а ти си пиеш сериозни такива. При ниски тромбоцити може да има такива ( лекаря трябва да ти пусне ПКК, АПТТ и протромбиново време), при кръворазреждащи препарати. На мен са ми излизали такива при дефицит на вит Б12. Имай предвид, че стойностите в БГ са доста занижени и Б12 е хубаво да се държи в граници 500-1000. Моят нали беше 1200 и доста се бях шашнала та невролога ми каза, че е супер и да го държа така, защото масово хората имат дефицит на Б - витамини, а и повечето такива са водноразтворими и дори при високи дози се отделят с урината и няма странични ефекти. Мисля, че само Б3 е токсичен, ако се прекали с него. Синините, когато ми излизаха НЕ ме боляха, т.е. не бяха от удар, но много се бях шашнала. Точно тогава бях лепнала и Епщайн-Бар, но не мисля, че беше от него, по-скоро от Б12, защото след като го наваксах започнаха да минават.. И все пак, да ти пуснат кръвни изследвания. Плакенила от колко време го пиеш?

Плакенила го пия от Септември, Преди това изкарах почти месец на Сулфасалазин, но го спряхме заради странични реакции. В понеделник пусках чернодробни ензими, ПКК, Протромбиново време, фибриноген, глюкоза, креатинин и  урея и урина. Всичко беше наред с изключение на завишен ALAT и CRP (но CRP-то не е нещо ново, а сега и изкарахме нещо), според ревматолога и завишеният ALAT е от настинката, която карахме. В ПКК имам леко завишаване на обема на еритроцити (MCV), но е наистина минимално. Кръворазреждащи не приемам, нямам тромбофилия, та не са ми изписвали с прогестерона. Единственото от добавките, което мисля, че може да е повлияло е по-високите дози Омега 3 (приемахме по 1500 мг на ден разделен в 2 приема), и витамин Е (200IU), до някъде може би и Куркумина, но него го спрях още в понеделник. От вчера намалих и Омегата на 1 капсула (750 мг) и спрях Витамин Е да видим как ще е без него. Б12 при мен е над норма също, та не е от това проблема.

# 136
Здравейте.Имам едно инвитро със здраво родено дете през май 2023 ,оттогава и имах три замразени ембриона.Юни тази година направих трансфер,който завърши със спонтанен аборт във 9-та седмица(отговаряше на 7-ма,репродуктивния изказа съмнения за хромозомна аномалия  още на един от първите прегледи).Сега в края на октомври направих още един трансфер с два бластоциста( нямам представа какво е качеството им)Та..първият тест го направих на 9-и ден в сряда и беше 177,на 11-и ден -570 ,и днес 14-и ден е 1581.Нещо се замотах с тия стойности.В четвъртък съм на преглед ,но дотогава ще падне едно мислене и притеснение ..Добре са, нали?

П.п.На 43 години съм .Прогестерона е 171 nnmol

# 137
Супер е ЧХГ. Успех!

# 138
Salsera, препоръчвам Георги Хамамджиев - кинезитерапевт. От години ходим при него, цялото семейство и сме много доволни. Кабинетът му е в Красно село, до пазарът. Като напишеш името му в google веднага излиза.
Момичета, може ли да ми препоръчате добър физиотерапевт или кинезитерапевт и/или съответно клиника от които сте доволни, за проблеми с гърба и междуребрена невралгия?

Ру, синини е възможно да излизат от някои лекарства, а ти си пиеш сериозни такива. При ниски тромбоцити може да има такива ( лекаря трябва да ти пусне ПКК, АПТТ и протромбиново време), при кръворазреждащи препарати. На мен са ми излизали такива при дефицит на вит Б12. Имай предвид, че стойностите в БГ са доста занижени и Б12 е хубаво да се държи в граници 500-1000. Моят нали беше 1200 и доста се бях шашнала та невролога ми каза, че е супер и да го държа така, защото масово хората имат дефицит на Б - витамини, а и повечето такива са водноразтворими и дори при високи дози се отделят с урината и няма странични ефекти. Мисля, че само Б3 е токсичен, ако се прекали с него. Синините, когато ми излизаха НЕ ме боляха, т.е. не бяха от удар, но много се бях шашнала. Точно тогава бях лепнала и Епщайн-Бар, но не мисля, че беше от него, по-скоро от Б12, защото след като го наваксах започнаха да минават.. И все пак, да ти пуснат кръвни изследвания. Плакенила от колко време го пиеш?

# 139
Момичета ,днес 14 ден след трансфер на 3 дневно ембрионче  чхг е 346 ,но прогестерона е 46,64 nmol/l ,което е 14,7 ng/ml . От клиниката казаха ,че всичко е наред ,но аз все още мисля  ,че е нисък . Дали да предприема нещо сама ?

# 140
Доколкото знам искат първо да видят дали е в матката, което с този темп може би най-рано в петък е възможно.
Иначе на какъв цикъл си била? Ако е естествен, тялото си прави прогестерон само (въпреки че аз пак имах лек недостиг), но ако е стимулиран, не си прави само и са обосновани по-сериозни дажби. И все пак, ако нямаш кървене, според мен можеш да изчакаш до преглед примерно в петък и тогава, ако всичко е наред и се види точка/сакче, да не си тръгваш от кабинета без рецепта за още прогестерон.

# 141
Не съм на естествен , прегледа ми е чак след 16 дни …

Доколкото знам искат първо да видят дали е в матката, което с този темп може би най-рано в петък е възможно.
Иначе на какъв цикъл си била? Ако е естествен, тялото си прави прогестерон само (въпреки че аз пак имах лек недостиг), но ако е стимулиран, не си прави само и са обосновани по-сериозни дажби. И все пак, ако нямаш кървене, според мен можеш да изчакаш до преглед примерно в петък и тогава, ако всичко е наред и се види точка/сакче, да не си тръгваш от кабинета без рецепта за още прогестерон.

# 142
patty То при теб остава инжекционен прогестерон да се включи само, пиеш дуфастон и слагаш утрогестан. Без лекарско назначение не мисля, че е много добре на своя глава да действаш. В същото време си е нисък прогестерона. Но пък може да са се хванали и двете и затова да не е достатъчна тази суплеменция. В много тъпа ситуация си, не знам какъв съвет да ти дам. Според мен изчакай 5-6 дена и си запиши час за преглед някъде - ЧХГ вече трябва да е минало 1000 и да може да се визуализира дали е в матката. Вече от там нататък настоявай за нещо допълнително след ново изследване. Semmira е права, щом няма кървене или зацапване значи на този етап е достатъчно прогестерона. Вече ако зацапа в следващите дни, бягай пак към клиниката.

# 143
Не пия дуфастон . Пия естрофем 3х1 и го слагам вагинално 3х2

Никак не ми се искаше да ходя на друг лекар ,защото въобще не обичат такива работи ,но може би така ще направя .

patty То при теб остава инжекционен прогестерон да се включи само, пиеш дуфастон и слагаш утрогестан. Без лекарско назначение не мисля, че е много добре на своя глава да действаш. В същото време си е нисък прогестерона. Но пък може да са се хванали и двете и затова да не е достатъчна тази суплеменция. В много тъпа ситуация си, не знам какъв съвет да ти дам. Според мен изчакай 5-6 дена и си запиши час за преглед някъде - ЧХГ вече трябва да е минало 1000 и да може да се визуализира дали е в матката. Вече от там нататък настоявай за нещо допълнително след ново изследване. Semmira е права, щом няма кървене или зацапване значи на този етап е достатъчно прогестерона. Вече ако зацапа в следващите дни, бягай пак към клиниката.

# 144
Какво слагаш вагинално?

# 145
  • Sofia
Естрофем е естрогенов препарат? Не слагаш ли и някакъв прогестерон?

# 146
Обърках се 😁 Естрофема само го пия 3х1 . За утрогестан ставаше дума . Единствения прогестерон ,който ползвам е утрогестан 

Естрофем е естрогенов препарат? Не слагаш ли и някакъв прогестерон?

# 147
Аз съм запомнила, че пиеш дуфастон, а то било естрофем. Ами действай така и стискам палци всичко да е наред!

# 148
Свеж трансфер ли си направила?

# 149
Някой слагал ли си е Естрадиол гел вагинално? Той е в сприцовка и дадоха ми в болницата да си слагам вечер сама. Интересува ме успяла ли е някоя жена да задебелее лигавицата със него?

Общи условия

Активация на акаунт