Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 15 236
  • 428
  •   1
Отговори
# 345
При мен това се случи първия път и направо смених клиниката, с мъжки фактор и не ни предложиха никакъв начин на селекция.. ама и аз тогава още "прохождах" в тези неща.. втория път в новата клиника имахме среща с ембриолог преди пункция и беше успешен, успех желая и на вас 🫂

Значи и при теб е имало имплантация ..
На мен това ми е 2 опит и се замислям за преместване на ембрионите оставаха 3 още, много съм объркана .. Вие имате ли срещи след не успешни трансфери с АГ ?

# 346
Vanq Ivanova, много съжалявам за лошите новини. Нямам идея колко вдига овитрел ЧХГ-ТО, не мога да коментирам имало ли е или не имплантация, но пожелавам следващия път да има! 🙏
Понякога нещата просто не се случват и обратно, понякога просто се случват. За съжаление е съвкупност от много неща, в това число е и Божа работа, кога точно ще се появи вашето бебе ❤ Пожелавам то да е скоро 🙏
Благодаря много ❤  Пожелавам ви същото
Много скоро всички да се радваме на малки съкровища 🫶🏻🍀🍀

# 347
Излезе и моя тест на официалната дата днес. 12 ден след трансфера - ЧХГ 150. На 20.11 беше 40, на 18.11 беше 12.
Доктора ме иска на преглед следващата седмица. Не е искал ново ЧХГ.
Направо не мога да асимилирам какво се случва. Не мога да повярвам, толкова ми е нереално! Супер странното чувство - радост и страх премесени в едно.
Искам да привлича крак в темата и скоро да завалят много високи ЧХГ-та! 🙏❤️

# 348
При мен това се случи първия път и направо смених клиниката, с мъжки фактор и не ни предложиха никакъв начин на селекция.. ама и аз тогава още "прохождах" в тези неща.. втория път в новата клиника имахме среща с ембриолог преди пункция и беше успешен, успех желая и на вас 🫂

Значи и при теб е имало имплантация ..
На мен това ми е 2 опит и се замислям за преместване на ембрионите оставаха 3 още, много съм объркана .. Вие имате ли срещи след не успешни трансфери с АГ ?
Като цяло изобщо не съм доволна от клиниката и отношението на акушерката и лекарката ми, никакво обяснение за нищо само ми казва какви изследвания да пускам и така .. Аз съм от Плевен и ми е по близо КИРМ Елисавета но няма да повторя тази грешка,  мисля да се пренасоча към д-р Явор Малинов, много добри отзиви има за него. Бързашка Панева ми е лекарката но тя толкова много бърза и иска всякак да вземе всички пациенти ..

# 349
Излезе и моя тест на официалната дата днес. 12 ден след трансфера - ЧХГ 150. На 20.11 беше 40, на 18.11 беше 12.
Доктора ме иска на преглед следващата седмица. Не е искал ново ЧХГ.
Направо не мога да асимилирам какво се случва. Не мога да повярвам, толкова ми е нереално! Супер странното чувство - радост и страх премесени в едно.
Искам да привлича крак в темата и скоро да завалят много високи ЧХГ-та! 🙏❤

Si_mo_na, чакаме само добри новини 🍀🫶🏻

# 350
Аз преключих с чакането. Вчера кръвния тест <0.1, днес ранен тест за бременност - пак отрицателен.  
Само 1 яйцеклетка извадихме, оплоди се, и на 4 ден свеж ЕТ. Вчера 10 ден и отрицателен.
 Не разбирам - как така не се е захванал?? Доволна съм от Турция, всичко мина идеално, но смятам да намеря тук някой знаещ АГ-кой ще препроъчате в София?. Дори само вземането на кръв в Бг е ужасно.
Някоя ходила ли е в Кипър за с ДЯ? Това е първото което ме препоръчаха спрямо възрастта.
Дори и кр.захар ми беше добре. Никога не съм била по-добре. Затова предпочетох свеж трансфер пред
замразен и риска само с един 4 дн.ембрион. Смесени чувства. И да чакам цикъла...

# 351
Аз имах успех от трети трансфер без открит проблем. Така че за съжаление има много какво да се обърка и рядко става от раз. Трябват доста допълнителни изследвания. Аз в България се следих при Калчев и се подготвях за трансфер там.

# 352
Чета ви всеки ден и се уверявам,че много голяма доза е Божа работа и късмет.Аз съм на 37год.,мъжа на 44 години.След моята борба с много тежка инсулинова резистентност инсулинът беше скапал качеството на яйцеклетките .Отидох в Турция.9 фоликула с 9 яйцеклетки.На ден 5ти останахме с един ембрион със средно качество.Бях срината,смятах да правим Пид,да замразя ембриони и изведнъж имаме само един.Реших да рискуваме на пръв свеж трансфер и дано Господ да е с нас.Това ембрионче днес е една 5 месечна госпожица и ни прави луди Калинки.Така че,нека никоя никога не губи вяра,че ще има рожба.Пожелавам го от сърце на всяка и да имате моя късмет.

# 353
izina, много съжалявам, още веднъж.
Съгласна съм със Semirra, много рядко се получава от първия път. Понякога просто не става. Има момичета, които при изследвана ЕРА и ПИД - пак няма имплантация. Просто понякога не се получава.
Аз също бях изключително разочарована след втория трансфер. Върнахме уж ембрион с отлично качество, доктора се подсигури със 100 лекарства и нови изследвания и дори нямаше имплантация 🤷
Сега върнахме ембрион с не много добро качество, който се бавеше и го замразиха на ден 6 и имплантация има, надявам се всичко да бъде наред 🙏
За лекар ще ти пиша на лично.

# 354
Момичета не се стърпях и на 10ти ден след траснфер на 5 дневни след ЗЕТ си направих домашен тест който излезе напълно отрицателен, доктора ми каза кръвен на 14ти ден. Има ли някой с такъв резултат и накрая кръвния да е положителен

# 355
По-скоро не. Но аз не бих чакала до 14ти ден за кръвен и да се тъпча с лекарства. Кръвен и на 8ми ден би показал без съмнение.

# 356
На 5 дневен ембрион винаги са ми искали тест на 10 ден и ако е отрицателен ,спирам терапията . Аз обикновено го правя на 7-8 ден . Пуснете един кръвен още днес за най-сигурно

Момичета не се стърпях и на 10ти ден след траснфер на 5 дневни след ЗЕТ си направих домашен тест който излезе напълно отрицателен, доктора ми каза кръвен на 14ти ден. Има ли някой с такъв резултат и накрая кръвния да е положителен

# 357
На 5 дневен ембрион винаги са ми искали тест на 10 ден и ако е отрицателен ,спирам терапията . Аз обикновено го правя на 7-8 ден . Пуснете един кръвен още днес за най-сигурно

Направете кръвен тест, за да сте сигурна. При мен насоките бяха 7 дни след транфер кръвен тест като и трите пъти за съжаление стойностите бяха 1 или 0,1 ... Първият път с надежда чаках до 14ти ден по собствено желание и го повторих, но нямаше смисъл, както и няма нужда да продължавате с лекарства.

# 358
Здравейте,
Аз съм два дни след трансфер на два петдневни ембриона "много добро качество", каквото и да значи това (това е единствената информация, която получихме).
Бях много обнадеждена, понеже аз обикновено изобщо не стигам до пункция и трансфери - отговорът ми на стимулация е явно много лош. Та, бях много обнадеждена този път, но още около пункцията започнаха доста неща, които ме разочароваха, и сега за съжаление смятам, че успех вслучая би бил някакъв невиждан късмет, на които дори не смея да се надявам (имам една бременност и дете от единствения друг път, в който стигнах до пункция и трансфер).
Понеже няколко неща доста започнаха да ме глождят, бих искала да си сверя часовника.. за съжаление, по неволя, тук сте дами, които са минали през толкова много и са изчели толкова  много, че съм сигурна, че би ми било полезно да чуя вашето мнение.

Първото, което се чудя все повече, е нормално ли е да нямам информация за грейда на ембрионите. До последно не знаех колко са точно оплодените, колко са оцелели.. Грейд така и не научихме...
Също никой не е коментирал с нас колко ембриона да се връщат. Просто ембриологът се появи преди трансфера и каза, че от 4 оплодени яйцеклетки две са спрели развитие, другите две са с много добро качество и "ние, както си му е редът, ще върнем двете". Започвам да се чудя...нямаше ли възможност да се замрази единият ембрион и да върнат сега един. Така и така направих хиперстимулация, не съм убедена, че организмът ми е в оптимално състояние за имплантация. Такъв вариант обаче изобщо не беше коментиран и предложен. То никакви варианти не са били обсъждани де..

Връщайки лентата назад се чудя и друго. Предния опит се канселира след 10 дни стимулация, защото имаше само един фоликул 18мм и лекарят каза, че не било рентабилно да се прави пункция. Тук чета за дами, извадили по една яйцеклетка, та започнах да се чудя дали пък толкова нямаше смисъл да се пробва и предния път. Така и така се блъсках с инжекции и хормони..

Пожелавам успех на всички дами, чакащи тук! И благодаря предварително на включилите се с мнение!

# 359
На мен досега не са ми казвали грейд. Исках единствено да имам трансфер, шанс за бебче. Не съм питала, но винаги казваха, добро, много добро, а последния път бяха толкова ухилени и доволни, като ми казаха, отлично качество, макар, че не знам на 3-ти ден как се определя това. От 6 оплодени, 4 стигнаха до 3-ти ден, 2 върнаха на 3-ти ден, и 1 само стигна до 5-ти ден, което замразихме. На трансфера, доктора каза: Ей сега от 4-те, избирам най-хубаво изглеждащите. Така си приказват и говорят. Избра, върна ми две и 1 оцеля, и вече е на 7 месеца. Така по хубост ги избират. Ама дали е така, или си знаят какво правят, те си знаят. Но понеже говорят малко на майтап, и някой може да се притесни от това. За тях това е ежедневие, а за нас цял един живот да създадем.
И при мен беше така набързо, доста отчайващо, но в крайна сметка, всичко беше точно.
Трансфера е налице и остава чакането, за съжаление и лекарите не знаят какво ще стане.
За мен, когато са ти казали, че ще ти върнат две, и ти не си възразила, и не си поискала коментар, те са приели, че си съгласна и от тяхна страна вече всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт