Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 29 594
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Моят следващ цикъл беше напълно нормален след неуспешните трансфери.

# 496
Моят следващ цикъл беше напълно нормален след неуспешните трансфери.
И при мен така.

# 497
  • София
Никога не съм имала размествания в цикъла след ин витро. Даже след (или още преди) спирането на лекарствата ми е идвало на предполагаемата дата, както и следващите пъти.

# 498
Здравейте! Искам да попитам за мнение дали е възможно след трансфер спа процедури или не е удачно?

# 499
Kira не е, даже е забранено. Мен изрично ме предупреди докторката, даже като си взимам душ да не е с много топла вода.

# 500
  • Sofia
Аз лично бих пропуснала спа, басейни, сауни, парни бани и така нататък.

# 501
  • София
И след трансфер, и при бременност, спа процедури, горещи вани и душове, масажи, загряване на тялото и т.н. са категорично забранени. Минерални басейни също са забранени, а обществени такива с чиста вода - при строго следене на хигиената, заради чувствителността към препарати, гъбички, инфекции и др.

# 502
Дори душ с по гореща вода е забранен ,да не говорим за спа . Спа е забранено през цялата бременност
Здравейте! Искам да попитам за мнение дали е възможно след трансфер спа процедури или не е удачно?

# 503
Извинявайте, но още един въпрос.А преди трансфера проблем ли е 3-4 дни спа?

# 504
Аз не бих влизала в басейн месеца преди трансфера. Иначе там сауни, парни бани може би няма драма преди трансфера.

# 505
  • София
Зависи колко преди трансфера. Месец, да. В цикъла, в който ще е трансфера, не.
Високите температури разширяват кръвоносните съдове и могат да предизвикат кръвоизлив.
От хормоналните препарати някои жени със слаби капиляри и без това получават кървене в първите 12 седмици от бременността, което изисква да не се загряват нито преди, нито след процедурата.
Ако преди трансфера имаш стимулация и пункция, качеството на яйцеклетките се компрометира от високите температури.
И не само за жената.
Същото важи и за сперматозоидите ако тепърва ще правите оплождане. Даже на мъжете при ин витро се препоръчва с месеци преди това да избягвате СПА, загряване в интимната област, тясно бельо или запарващи дрехи, дълго седене (особено на кожен стол или автомобилна седалка).).
Ако чакаш да ЗЕТ и почваш подготовка с хормонални препарати, в СПА в забранено влизането след употреба на лекарства.
Т.е. опасностите са 2 - веднъж различни инфекции, веднъж високите температури.
Толкова ли е наложително да отидеш точно на спа? Не може ли просто на почивка някъде?
Защо просто не отложиш трансфера, вместо да рискуваш собственото си здраве (без изобщо да коментирам евентуалната бременност).

# 506
  • София
Аз бих се въздържала от спа преди и след трансфер. Може би както е писала и Semirra преди него сауна и парна баня може да няма проблем, но за собствено спокойствие бих ги пропуснала.

# 507
От както започнахме изобщо ин витрото от началото на годината не съм си и помисляла за СПА. Да не говорим, че дори лятото влизането в морето беше до коляно. Замислете се какви рискове носи спа-то за вас и бъдещ трансфер. С най-добри чувства, но не мисля че това е нещо неотложно и важно особено покрай трансфер.

# 508
Много благодаря на всички за отговорите и съветите.Бях останала с впечатление, че дори е добре да си загрята преди трансфер, понеже съм чувала, че дори това е препоръчително преди спонтанен секс. Явно съм грешала.Ще се въздържа от спа почивка. По- важно е трансферът и последваща бременност да преминат безпрепятствено .Весело посрещане на НГ! Бъдете здрави и сбъдвайте мечтите си!

# 509
Здравейте, борбени момичета! Чета ви от доста време и тайничко се надявах да мога да се включа някога в тази тема и най-на края ето ме тук. Днес ми е 6 ти ден от трансфер на 5 дневно ембрионче и като за 1 ви трансфер съм супер нетърпелива и не се сдържах да намправя тест. Според вас има ли 2 ра чертичка или само аз я виждам?

Dance.forever прави ли кръвен тест?

Монита, успя ли преди новата година за кръвен тест?

Честита да е новата година, момичета. Нека тя да донесе така желаните бебчета на всяка двойка. Да е мирна, да е благодатна и плодородна.

Ние си ходим по почивки, но не влизам в спа, по принцип не ми е любимото. Единствено в басейна не бих влизала, заради вероятността да хванеш някоя бактерия. Но краката да си потопиш не виждам лошо. Пак е терапия, според мен. Ако на някой му се ходи на почивка - да ходи.
Почивките много ме зареждаха.

Общи условия

Активация на акаунт