Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 26 477
  • 719
  •   5
Отговори
# 690
  • София
При такова хубаво нарастване изобщо нямаше да си давам парите за повече тестове.
Над 1000 се вижда вече ембрион в матката.

# 691
Какво да ти кажа ,мен на ехограф ме извикаха чак в 7 г с . Аз разбира се още в 5 г с отидох другаде на преглед . Аз пък по свое желание пусках чхг на 48 ч и накрая момичетата от лабораторията ми казаха да се  спра ,защото вените ми вече са много зле 😁

Благодаря!И аз не мога да разбера, питах ги не може ли вече да се види на ехограф, да съм пуснела пак и следващата седмица, евентуално ехограф... А лабораторията, в която ходя е в болница и най-много накрая да лепна нещо...

# 692
Супер са стойностите, бих им казала да си гледат работата с още бодене и бих отишла на преглед още тази седмица за добри новини Simple Smile

# 693
  • София
Съншайн, а ти с лекаря ти ли говориш или звъниш на акушерките?
Ако говориш с тях, те даже може да не следят, че си се бола толкова много пъти и по навик да ти казват да повториш след още 48 часа.
Реално над 10 000 има шанс и пулсации да се засекат. Освен това да чакат, Ко то може да се изчисли кога ще е толкова и без да ходиш по лаборатории по време на грип и поледици.

# 694
На мен ми искаха само едно чхг, беше 500 на 11ти ден и ми казаха супер е и ми дадоха час за 8ма седмица чак (заради празниците). Аз бях пуснала и на 9ти ден ЧХГ и беше 240, така че не съм пускала повече. А на преглед отидох в 5та седмица още на друго място.
Вече ще се види на ехограф и аз не виждам смисъл да пускате още, расте си много добре. Може да си вземете направление от ЛЛ и да отидете някъде по ЗК дори за установяване на сак в матката.

# 695
Няма смисъл от повече ЧХГ тестове. Честито ❤️🙏

# 696
  • Sofia
При мен ЧХГ на 12 ден беше близо 5000 и повече не са ме карали да пускам, аз бях с два ембриона.

# 697
  • Sofia
Тази сутрин - 9 ден след трансфера на 5 дневен ембрион, при наличието на голям брой тест ленти от Амазон, които притежавам повече от година, най-накрая се изкуших да използвам едната. Както и подозирах - напълно отрицателен. Мисля, че и този цикъл приключи за нас и след някой и друг месец ще преминем към следващ трансфер. Положителното е, че поне сега има какво да върнем. Утре ще ходя да пусна и категорично кръвен за да започвам да спирам тежката химия. В момента съм на Плакенил, преднизолон, Програф, циклогест, естрофем и фраксипарин. Има ли нещо особено при спирането им, освен постепенната схема за намаляване на преднизолона? След резултата ще се обадя и в болницата, но много често като звъня не ми вдигат, та да питам и тук как сте ги спирали.

# 698
  • Sofia
Тази сутрин - 9 ден след трансфера на 5 дневен ембрион, при наличието на голям брой тест ленти от Амазон, които притежавам повече от година, най-накрая се изкуших да използвам едната. Както и подозирах - напълно отрицателен. Мисля, че и този цикъл приключи за нас и след някой и друг месец ще преминем към следващ трансфер. Положителното е, че поне сега има какво да върнем. Утре ще ходя да пусна и категорично кръвен за да започвам да спирам тежката химия. В момента съм на Плакенил, преднизолон, Програф, циклогест, естрофем и фраксипарин. Има ли нещо особено при спирането им, освен постепенната схема за намаляване на преднизолона? След резултата ще се обадя и в болницата, но много често като звъня не ми вдигат, та да питам и тук как сте ги спирали.
Всичко съм спирала наведнъж..

# 699
И аз на 9 ден бях пуснала беше много ниско казаха да изчакам до 12 но аз не чакай направо спрях всичко нямаше как на 9 деН ЧХГ то да е 0,10 и да се промени до 12 просто в навъзможно затова за своя глава спрях всичко ! Сега ми предстои биопсия и нова стимулация 🙏  Съншайн честито ! 🍀 на всичко които все още се борят пожелавам късмет и скоро да се похвалите ! 🙏

# 700
  • Sofia
Да, и аз планирам при започване на новият цикъл да се видя с репродуктивната да обсъдим евентуално следващите стъпки, преди последващ трансфер и евентуално направата на биопсия.

# 701
  • София
На 9 ден стандартът е чхг около 40 и не всички ленти го хващат.
Иначе лекарствата се спират всички наведнъж. Само преднизолона може да го намалиш постепенно (ако е повече от 1 таблетка), за да не получиш кожна реакция. И се чудя докога ще продължават да го изписват. Същото за фракси преди средата на бременността и преди консултацията с метален кардиолог.
За мен е много важно непосредствено преди цикъла с трансфера да се направи хистероскопия, особено заради високите дози естроген, които при ин витро провокират естрогенови кисти.

# 702
Rouina,

Аз като звъннах да питам, най-вече за кортикостероида (при мен беше Медрол), и ми казаха "пиеш днес и утре и спираш". А на листа след трансфера пишеше, че се продължава приема още 5 дни и след това през ден и тогава окончателно се спира. Съответно пиенето "днес и утре" при отрицателен тест ме накара да го спра веднага и на следващия ден вече не приемах нищо.
Стискам палци все пак лентата да не ти е отчела все още и след кръвния тест да останеш приятно изненадана.

# 703
Rouina, силно се надявам теста да е фалшиво отрицателен, но и аз като теб си усещах някакви неща и дори при положителен кровен с ЧХГ 150 една вечер усетих, че нещо не е наред и направих уринарен, който беше отрицателен. Беше ми ясно, че е биохимична, оставаше просто да го потвърдя на другия ден. Потвърдих го.
Съжалявам ако не се е получило. Няма думи които могат да променят нещата.
Искрена ти се чувствам и за всичките лекарства които приемаш! Аз бях така при втория трансфер и беше ужасно!
Затова и настоях третия трансфер да ми бъде на естествен цикъл. Реално това беше и единствения ми трансфер при който имах имплантация.
Хубаво е да направите хистероскопия за да видите дали всичко е наред. Знам че е много изморително всичко това.

# 704
  • Sofia
Ние сравнително скоро правихме хистероскопия с премахване на полипи. След това през цялото време съм била на прогестеронова терапия до започването на стимулацията, като и тя самата беше по дълъг протокол с блокиране. Да, хормоните по време на стимулацията се качиха доста, но не знам дали единично качване в рамките на 2-3 седмици може да повлияе така, че да изкара отново полипи. Ще го обсъдя и това с репродуктивната. Макар, че малко ме съмнява, имайки в предвид, че почти през цялото време сме пазили средата вътре от полипи.

Общи условия

Активация на акаунт