Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 22 139
  • 560
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
PurpleCurls, с таблетки Тирозол в началото и после минах на Пропицил, тъй като е по-щадящ, по-бавно става с него, но е ок при зачеване и първите седмици от бременността. Преди забременяването бях вкарала антителата в норма и след забременяването го продължих няколко седмици.

# 91
Aми толкоз от мен. Даже няма имплантация 0.21 8ми ден след 2 5дневни. Имам още два и се спирам с трансферите за сега. Оправяме първо спермограмата.
Много съжелявам че не се преборихме първо с нея преди да правим стимулация. Жалко наистина ама се очакваше като резултат. Даже май и не съм и тъжна, хубаво че утре съм на психолог. Мисля декември да си го пропусна и най сетне след 3 години да си попийна по коледа и нова година.
За утешителна награда след последния трансфер съм се разрешила да се татуирам та поне има какво да очаквам след всичко.

Единствено се надявам че жените с които бях в стая след пункцията които няколко пъти ми казаха че ми завиждат на 12те якцеклетки са тук и разбират че количеството няма никакво значение ако качеството е никакво. Дръжте се дами. Приключението е пълно. Успех на всички чакащи!

# 92
Scar12346, много съжалявам, наистина 😞
Няма какво да кажа за утеха, разбираме те и ти пожелавам следващия трансфер да е успешен!
Не помня, правили ли бяхте ПИД ?
Аз не съм, но аз бях само с 2 ембриона. Обмислям и ЕRА, ЕММА И Alice тестове ако и при мен третия трансфер е неуспешен.

# 93
Обмислям много тестове. ПИД не правих. Не са ми предлагали не мисля че щяха и да се съгласят защото ембрионите доколкото разбрах едвам са се оплодили. Реалността при нас е че ММ е в стресова работа и без да го оправим него каквото и да тестваме просто ще добавя към дългия списък с хапчета които и двамата пием. Айде аз поне имам време, за момента освен поликистозата която много лесно мога да вкарам в норма чрез прием на противозачатъчни няколко месеца, всичко останало ми е в норма за моите години, но с неговите <1% живи спермотозоиди няма какво да очакваме. Нито количество има при него нито качество. Единствено ми дава надежда че андролога му изглежда че знае какво прави защото след първата част от лечението му имаше доста повече количество. Сега уж работим за качество.

Scar12346, много съжалявам, наистина 😞
Няма какво да кажа за утеха, разбираме те и ти пожелавам следващия трансфер да е успешен!
Не помня, правили ли бяхте ПИД ?
Аз не съм, но аз бях само с 2 ембриона. Обмислям и ЕRА, ЕММА И Alice тестове ако и при мен третия трансфер е неуспешен.

# 94
Scar12346 при кой андролог ходите? Ние също сме с малко количество и лоша морфология и сама си го лекувам. Нашите ембриони уж са много хубави, замразяват ги на 3 - и ден, и следват биохимични.

# 95
А защо на 3ти ден? Това не е честа практика. По-меродавно е да се гледа качество на 5ти ден,  че и след ПИД.

# 96
ПИД не сме правили, аз по-рано съм писала, че се гледат на око при нас. Отговора от клиниката е че ги замразяват на трети ден, защото нямали право да връщат две петдневни. Искат да връщат по две, защото шанса да се хване поне едното бил по-голям.

# 97
  • Sofia
Мислят че на 3-ти ден да се определя качеството е малко несериозно. Те повечето ембриони оцеляват до 3ти ден и си изглеждат съвсем нормално, но почват да измират между 3-5 ден.
Ние имахме само 1 яйцеклетка, съответно един ембрион. С репродуктивната се борех да направим трансфер на 3ти ден, тя рече, че това е изключено и ще чакаме до 5ти ако оцелее. Та при нас дори с тези крайни обстоятелства не склониха трансфер на 3 дневен.

# 98
То и на 5-ти ден трансфер пак не е сигурно, когато няма дори имплантация, значи умират преди тя да се случи - на 6-ти -7 ми ден. При мен в Плевен бяха оставили едно да се развие до 6-ти ден, и се установи, че до 5-ти оцелява, но след това не.
Разбира се има и други фактори да не се случи имплантация, но при мен беше така.
С ПИД, като че ли е по-сигурно, но пак не е гаранция за имплантация.
Малко игра на тото си е.
Scar съжалявам! Правилно си решила, изкарай си празниците, дай си почивка и с нови сили направи трансфера. Доколкото разбирам имаш още две ембриончета.
Да, отстрани изглежда супер бройката, която сте направили. Защото могат да се направят n на брой трансфери, само с един инвитро опит. Предполагам са го казали в този смисъл. При мен все не оставаше за следващ трансфер и зад всеки трансфер имах един инвитро опит, стимулация, лекарства, всичко. Мечтаех да остават повече, за да не се мъча и да имам повече шанс. Но никога не завиждах на другите момичета, радвах се за тях.
Сега вече на последния опит, имам едно ембрионче, което оцеля до 5-ти ден. Но какво ще стане, когато ми го върнат не знам. А от тридневните имам бебче. Мога да кажа, че с всеки опит или трансфер сте по-близо до вашата мечта.

# 99
В България повечето репродуктивни не предлагат да се прави ПИД на ембрионите, защото ембриолозите не са усъвършенствали техниката на изследване и нямат нужната съвременна апаратура затова.Плюс че от взимането на материала ембриона може да се увреди и като са един-два на двойката съвсем.Плюс че ембриона е мозайка.Може да се вземе болна клетка а като цяло ембриона да е здрав и обратното. Пресен пример на приятелка с която правим опит в момента - изследван ембрион след ПИД , захванал се , вчера на фаталната в 12 г.с - малоформация несъвместима с живота…

# 100
Това е голям шок, но поне знае, че е направила всичко възможно. Божа работа, защо и как се случват нещата.

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 11:49 от miki8713

# 101
Ами тъй като го правим в Щерев използваме техния д-р Бъчваров. Нито съм го проучвала нито съм чела мнения. Човека яката набляга обаче на лекарствата. За първата част от терапията трябваше да пие 22 хапа на ден. Бая пари се дадоха. Беше ми много гадно да го гледам да се налива с хапчета и след три месеца качеството още да е ниско ама какво да се прави, както с нашите стимулации всичко се общо взето научква и се чака да видиш как ще реагира организма. Иначе по голямата част от хапчетата са му витамини и добавки просто не изписва комбинирани защото така действали по-качествено. Странно че ви ги връщат на 3 дена. На мен ми казаха че на 5ти е по сигурно.

Scar12346 при кой андролог ходите? Ние също сме с малко количество и лоша морфология и сама си го лекувам. Нашите ембриони уж са много хубави, замразяват ги на 3 - и ден, и следват биохимични.

# 102
  • Sofia
Scar12346, ние сме с ниска морфология и висока фрагментация. ММ що добавки изпи още след 1вата спермограма (преди кажи речи 4 години, че и до ден днешен периодично - не постоянно), не мога да ти опиша. Подобрение имаме минимално. Просто от това, което виждам добавките, ако въобще помогнат, е минимално и в определени случаи (имаше ползва когато подвижността беше леко занижена и се вдигна успешно), но за морфологията не бих казала. И сега пием добавки и 2мата, доста пари изсипваме, пък да видим дали ще има полза. Това, което при нас помогна беше да си доплатим за селекция (използвахме MACS, не знам при вас какъв е случаят и дали би била полезна конкретно тази).

# 103
С Alva- 690 сме в една клиника . Връщат ги на трети ,предимно при мъжки фактор с идеята да имат по голям шанс да се развият в естествената среда . И също така ,за да могат да трансферират 2 .
В Испания ,когато има мъжки фактор ,правят няколко опита на 5 и ако не се получва ,също започват на 2 и 3 ден . Напълно логично е . А що се отнася до ПИД , досега не съм била в клиника в която да го практикуват

# 104
Аз не спирам да се възмущавам за какви ембриологии трябва да става дума щом не могат да правят ПИД.

Иначе за мъжкия фактор, за съжаление много рядко помагат добавки сякаш. При нас нулев ефект от всичко, което пробвахме.

Общи условия

Активация на акаунт