Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 22 066
  • 560
  •   1
Отговори
# 45
Много неща водят до неуспешна имплантация, за съжаление. Аз знам, че високия пролактин също пречи на имплантация и забременяване изобщо. Винаги го следя, както и ТСХ.
Скоро бях на ендокринолог, тя ми каза, че за забременяване трябва да е под 2.5. До скоро казваха под 2. Някъде там е истината. Моя приятелка забременя с ТСХ 16, не знам дали го регулира по време на бременността, не помня да ми е казала, а и тогава не се интересувах от тази тема. Беше преди 14 години. Но си спомням, че ми беше споделила този факт. Запечатал се е в ума ми. Не знам защо.
Очевидно е, че може да има имплантация, над 2.5ТСХ. А всеки гинеколог следи ТСХ, така, че няма как да се изпусне точно този хормон.
По време на инвитро пак се следи. Няма опасност, да се пропусне.
Несъмнено е важно ТСХ да е в норма, а по време на бременността ще гледат и FT4. Ако сте в ръцете на добър лекар, това ще се следи и ще се вземат веднага мерки. Нормално е стойностите да варират, за това се правят и контролни прегледи.

# 46
Досега нито един репродуктивен, при който съм била не се е интересувал от ТСХ, сама си го следя, понеже съм с Хашимото. Преди време бях на консултация при един турски лекар, който ми каза, че в Б-я всяка втора жена е на терапия.....Аз за себе си, за да съм спокойна винаги го следя, но по-скоро съм останала с впечатление, че не се следи толкова изкъсо.

# 47
При мен винаги се констатира, дали е в норма. Иначе ме пращат на ендокринолог за по-голяма сигурност. Със сигурност е важно да е в норма.
За Турция не си спомням да са отбелязали, но всичко беше в норма, и не съм обърнала внимание, те на какво наблягат.

# 48
Кира55, всички разбрахме, че нищо не разбирате от ТСХ, така че запазете си линковете за себе си, ако искате и на 0.07 си го свалете, макар че ще мине в хиперфункция, което не е добре, ама нали там си следите някакви слепи стойности. Начев колко деца е родил? Да, ТСХ е важно по време на бременност и трябва да се следи и регулира, но да спорим за едно 2.5, че може да мръдне на 2.7 или 2.4 е пълна глупост.

# 49
Кира55, всички разбрахме, че нищо не разбирате от ТСХ, така че запазете си линковете за себе си, ако искате и на 0.07 си го свалете, макар че ще мине в хиперфункция, което не е добре, ама нали там си следите някакви слепи стойности. Начев колко деца е родил? Да, ТСХ е важно по време на бременност и трябва да се следи и регулира, но да спорим за едно 2.5, че може да мръдне на 2.7 или 2.4 е пълна глупост.
Ти да не си завършила медицина?! Всеки си прави сам преценка на написаното.

# 50
Имам дилема 😁
5 трансфера и винаги питам ,дали мога да пия кафе . Всеки път ми казват ,няма никакъв проблем 1 та дори и 2 кафета на ден . Аз обаче ,този път реших да не пия и е някакъв ужас 24 часа ми се спи . Събуждам се към 8:30 сутринта закусвам ,пия хапчетата и заспивам ,събуждам се към 11 и след час пак ми се доспива . После пък към 18 ч направо ми се затварят очите . Мъжа ми ме пита ,дали съм добре и защо гледам в една точка 😁 Аз всъщност съм добре ,просто ми се спи . Иска ми се едно кафенце и въпреки ,че никога не съм имала забрана ,някак ми е гузно да си помисля да пия . Вие какво мислите за кафето в първите дни след трансфер ?

# 51
Аз го спирам още известно време преди трансфера, за да не ми е терсене. Като ви е много терсене, по-добре пийнете някакво слабо, разредено.

# 52
  • Sofia
Имам дилема 😁
5 трансфера и винаги питам ,дали мога да пия кафе . Всеки път ми казват ,няма никакъв проблем 1 та дори и 2 кафета на ден . Аз обаче ,този път реших да не пия и е някакъв ужас 24 часа ми се спи . Събуждам се към 8:30 сутринта закусвам ,пия хапчетата и заспивам ,събуждам се към 11 и след час пак ми се доспива . После пък към 18 ч направо ми се затварят очите . Мъжа ми ме пита ,дали съм добре и защо гледам в една точка 😁 Аз всъщност съм добре ,просто ми се спи . Иска ми се едно кафенце и въпреки ,че никога не съм имала забрана ,някак ми е гузно да си помисля да пия . Вие какво мислите за кафето в първите дни след трансфер ?

Тази тема наскоро се дискутираше по някоя от темите. Като цяло аз кафе не пия, но съм на мнение, че щом е позволено, няма закакво да си стресираш тялото и организма, като го лишаваш. Пий по-слабо и само по едно на ден. Аз не виждам нищо лошо. За сметка на това, аз пия зелен чай и не съм се лишавала.

# 53
Знам ,че темата за кафето се обсъжда ,аз много пъти съм писала ,че пия и никой не ми го е забранявал . Но сега уж реших да пробвам нещо различно след трансфера ,обаче явно от утрогестана съм постоянно сънена. А и  зеления чай спрях ,а много обичам . По принцип обичам много чайове ,но спрях всички . Пия главно зелен с жасмин и мента с джинджифил ,дали мога да си ги пия

Имам дилема 😁

Тази тема наскоро се дискутираше по някоя от темите. Като цяло аз кафе не пия, но съм на мнение, че щом е позволено, няма закакво да си стресираш тялото и организма, като го лишаваш. Пий по-слабо и само по едно на ден. Аз не виждам нищо лошо. За сметка на това, аз пия зелен чай и не съм се лишавала.

# 54
При бременност джиджифил с лимон е ок, така че аз това бих пила.

# 55
  • Sofia
Знам ,че темата за кафето се обсъжда ,аз много пъти съм писала ,че пия и никой не ми го е забранявал . Но сега уж реших да пробвам нещо различно след трансфера ,обаче явно от утрогестана съм постоянно сънена. А и  зеления чай спрях ,а много обичам . По принцип обичам много чайове ,но спрях всички . Пия главно зелен с жасмин и мента с джинджифил ,дали мога да си ги пия

Имам дилема 😁

Зелен пия умерено. Не всеки ден. Иначе чай с джинджифил със сигурност може, лимон също не виждам защо не. Има някакви билки, които не ставаха, защото предизвикват контракции, но трябва да се поразровиш. Мисля, че лайка, мента, липа, джинджифил са подходящи. Ограничават се зеления, лавандула, от листа на малина и някакви подобни, като зеленият пак е позволен до 1 на ден (като кафето, точно заради кофеина).

# 56
Имам дилема 😁

Аз смятам , че човек който обича да пие кафе и му влияе добре няма причина да го спира.Разбира се 1 кафе на ден или както лекарите казват до 200 мг дневно.Не виждам смисъл да се спира рязко и да се търсят блудкави заместители-това води до стрес на организма,който в случая е ненужен.Някой не спират цигарите и пак са им положителни трансферите , какво остава за едно кафе…

# 57
Ако ви се пие кафе, по-добре пийнете едно. Всяко лишаване на храна или напитка е стрес. При мен естествено стана спирането на кафето, просто нямах нужда от него. Само в началото имах леко главоболие. Но мина след няколко дни.
А може да ви се спи и заради прогестерона. На кой ден сте от трансфера?

# 58
Аз знам ,че е от прогестерона ,но при предишните трансфери ,въобще не беше така
На 28 беше трансфера на две тридневни ембриончета . Искаше ми се поне до 6-7 ден да издържа без кафе този път . Ще видим …

quote author=miki8713 link=topic=1823027.msg50396804#msg50396804 date=1761824266]
Ако ви се пие кафе, по-добре пийнете едно. Всяко лишаване на храна или напитка е стрес. При мен естествено стана спирането на кафето, просто нямах нужда от него. Само в началото имах леко главоболие. Но мина след няколко дни.
А може да ви се спи и заради прогестерона. На кой ден сте от трансфера?
[/quote]

# 59
В началото не е проблем, после вече, като се установи бременност, пожелавам от сърце, и не чувствате някакво неразположение позволяват по едно кафе на ден. 
Има и без кофеин кафе. Аз понякога пиех такова, като ходехме на кафе с приятели. Просто заради навика, а и вкуса на кафето ми липсваше.
Черен чай вместо кафе също е позволено. Но пак 1-2 на ден.

Общи условия

Активация на акаунт