Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 22 194
  • 560
  •   1
Отговори
# 120
Не агитирам никого в нищо. Това е информираност и личен избор. Ако не се направи ПИД и се правят трансфери на 3 дневни така не знаеш дали всичко е наред и къде по-скоро да се насочи вниманието за следващия трансфер. Не се засягайте, това е опит, който е хубаво да се споделя и да се трупа информираност. 🙂

# 121
Не агитирам никого в нищо. Това е информираност и личен избор. Ако не се направи ПИД и се правят трансфери на 3 дневни така не знаеш дали всичко е наред и къде по-скоро да се насочи вниманието за следващия трансфер. Не се засягайте, това е опит, който е хубаво да се споделя и да се трупа информираност. 🙂

Така е, риск е, за това като ти кажат трансфер на 3-ти ден може да откажеш или да приемеш. В повечето пъти се съгласяваме,  надежда. Предпочитам с нея, отколкото без нея.
Това е за свеж трансфер.
А повечето замразени са на 5-ти ден, има изключения на 3-ти и 4-ти ден, но повечето са на 5-ти.
Всеки сам си поема риска, а доколкото разбирам, не са малко пари за ПИД. Не всеки има възможност да си позволи.

# 122
С всички възможни изследвания и процедурки целият опит излиза така или иначе сума. Малко за двойките успели да извадят спестени пари, повечето сме с не малко кредити.

Така е, риск е, за това като ти кажат трансфер на 3-ти ден може да откажеш или да приемеш. В повечето пъти се съгласяваме,  надежда. Предпочитам с нея, отколкото без нея.
Това е за свеж трансфер.
А повечето замразени са на 5-ти ден, има изключения на 3-ти и 4-ти ден, но повечето са на 5-ти.
Всеки сам си поема риска, а доколкото разбирам, не са малко пари за ПИД. Не всеки има възможност да си позволи.

# 123
Така е, ама тези кредити имат лихви, и сумата става доста голяма. А междувременно трябва да се живее.

# 124
  • София
Първо риска от увреждане на ембриона при самата процедура и унищожаването му . Също ми бяха казали ,че дори и на момента нищо да не се случи с ембриона ,процедурата може да доведе до вродени дефекти при бебето . Друго ,ако има мозаицизъм ,резултата може да е фалшив ,  да не отразява точно целия ембрион. Така може да се изхвърли здрав ембрион или да се трансферира лош.
Мисля ,че общо взето това беше

Горе долу същото е обяснението и в САГБАЛ Щерев. Наскоро ходих с идеята евентуално да се прехвърля там. Докторката обаче се фокусира върху това защо сме изследвали ембрионите, а не защо има липса на имплантация след два трансфера на здрави ембриони. Насочи ме за консултация с техния главен ембриолог, викам хайде да отида да взема едно различно мнение. За съжаление хвърлени пари на вятъра. Тя също започна да ми развива тази теория за увреждане на ембриона и как първо трябвало да имам няколко неуспеха и чак тогава да изследваме. Понеже и двете ме питаха защо сме правили ПИД, при положение, че възрастта ни 38 г. не била толкова висока и това, че имам един задържан аборт при спонтанна бременност не било важно. Не обърнаха внимание на намален яйчников резерв, аденомиоза, ендометриоза и ембриоложката ми каза да говоря с лекарката за по-агресивна стимулация, а не на спонтанен цикъл както действахме до сега. В крайна сметка преценихме да не сменяме клиниката.

# 125
Здравейте момичета, за тези от вас които са правили акупунктура може ли да ми кажете в кои дни преди и след трансфер правихте? Simple Smile

# 126
Ужас… все едно на пазара, а не в репродуктивна клиника.
Ама то те Щерев не се славят май с ембриология.

Първо риска от увреждане на ембриона при самата процедура и унищожаването му . Също ми бяха казали ,че дори и на момента нищо да не се случи с ембриона ,процедурата може да доведе до вродени дефекти при бебето . Друго ,ако има мозаицизъм ,резултата може да е фалшив ,  да не отразява точно целия ембрион. Така може да се изхвърли здрав ембрион или да се трансферира лош.
Мисля ,че общо взето това беше

Горе долу същото е обяснението и в САГБАЛ Щерев. Наскоро ходих с идеята евентуално да се прехвърля там. Докторката обаче се фокусира върху това защо сме изследвали ембрионите, а не защо има липса на имплантация след два трансфера на здрави ембриони. Насочи ме за консултация с техния главен ембриолог, викам хайде да отида да взема едно различно мнение. За съжаление хвърлени пари на вятъра. Тя също започна да ми развива тази теория за увреждане на ембриона и как първо трябвало да имам няколко неуспеха и чак тогава да изследваме. Понеже и двете ме питаха защо сме правили ПИД, при положение, че възрастта ни 38 г. не била толкова висока и това, че имам един задържан аборт при спонтанна бременност не било важно. Не обърнаха внимание на намален яйчников резерв, аденомиоза, ендометриоза и ембриоложката ми каза да говоря с лекарката за по-агресивна стимулация, а не на спонтанен цикъл както действахме до сега. В крайна сметка преценихме да не сменяме клиниката.

# 127
  • София
Ужас… все едно на пазара, а не в репродуктивна клиника.
Ама то те Щерев не се славят май с ембриология.

Малко така се получи. И аз така съм чувала за тяхната ембриология, но нямам личен опит. За момента съм правила процедури само в една клиника. В крайна сметка ако и след този ин витро цикъл нямаме успех, може би колкото и да не ми се иска ще се насочим към Турция. Не виждам в БГ къде другаде биха се справили по-добре.

# 128
Здравейте момичета, за тези от вас които са правили акупунктура може ли да ми кажете в кои дни преди и след трансфер правихте? Simple Smile
Аз направих в деня преди трансфер. Имах планувана и в деня на самия трансфер, но не успях да се върна от клиниката навреме. След самия трансфер ми казаха, че трябва минимум един път в седмицата да се направи. Бях и деня след пункция, доста болеше.

# 129
  • Sofia
По повод акупунктурата - има ли доказан ефект от нея? Видяли ли сте някакво реално подобрение от нея? При какви случаи се препоръчва и каква е ползата? Не съм правила, но ми е интересно дали въобще има смисъл и доказан ефект.

# 130
Сравнително отскоро ходя. Започнах малко преди стимулацията. Три месеца и около 12 посещения трябват, за да има ефект. В Америка е много често срещано да ходят по време на инвитро. Вярвам, че ще ми повлияе добре и ще даде тласък.

# 131
Сравнително отскоро ходя. Започнах малко преди стимулацията. Три месеца и около 12 посещения трябват, за да има ефект. В Америка е много често срещано да ходят по време на инвитро. Вярвам, че ще ми повлияе добре и ще даде тласък.

Благодаря за отговора. А как мина трансфера имахте ли имплантация Simple Smile

# 132
Моля се да имам. Като отидох в клиниката се оказа, че останалите ембриони са спрели развитие. Доста депресиращо. Поне всички се оплодиха. Беше ИКСИ. От година се тъпча с добавки, мъжът ми също. Ограничавам се с храненето. Моля се това да е моето късметче. Simple Smile

# 133
  • Sofia
Arwen88, стискам палци това да е вашето чудо.
Мен това с добавките започва да ме изнервя много. Хем се опитвам да оптимизирам нещата, хем явно не ми се получава. Grinning
Трябваше да пускам кръвни изследвания в понеделник за да проследим как са нещата с Плакенила - ревматолога ми иска всеки месец да проверяваме CRP и чернодробни...Хем съм намалила добавките, хем чернодробните са се качили, но аз отделно съм и на Плакенил, и на хапове за сърцето и на прогестерони, та може да му е дошло в повече на черният дроб. А и изкарахме някакъв вирус миналата седмица, та вероятно и той е допринесъл. На всичкото отгоре последната седмица почнаха да ми излизат и синини без да съм се удряла. Съвсем се вкарах във филма и още повече започнах да намалявам добавките за да видя, дали не е някоя от тях причина за тези неща... А уж приемливи и допустими дози приемах, не много високи и то от сравнително скоро ги възобновихме (началото на октомври), преди това бяхме направили 2 месеца пауза от всичко. Пък ги и обсъждах и показах и на репродуктивната добавките - всичко се прие и имаше одобрение от нея.

# 134
Момичета, може ли да ми препоръчате добър физиотерапевт или кинезитерапевт и/или съответно клиника от които сте доволни, за проблеми с гърба и междуребрена невралгия?

Ру, синини е възможно да излизат от някои лекарства, а ти си пиеш сериозни такива. При ниски тромбоцити може да има такива ( лекаря трябва да ти пусне ПКК, АПТТ и протромбиново време), при кръворазреждащи препарати. На мен са ми излизали такива при дефицит на вит Б12. Имай предвид, че стойностите в БГ са доста занижени и Б12 е хубаво да се държи в граници 500-1000. Моят нали беше 1200 и доста се бях шашнала та невролога ми каза, че е супер и да го държа така, защото масово хората имат дефицит на Б - витамини, а и повечето такива са водноразтворими и дори при високи дози се отделят с урината и няма странични ефекти. Мисля, че само Б3 е токсичен, ако се прекали с него. Синините, когато ми излизаха НЕ ме боляха, т.е. не бяха от удар, но много се бях шашнала. Точно тогава бях лепнала и Епщайн-Бар, но не мисля, че беше от него, по-скоро от Б12, защото след като го наваксах започнаха да минават.. И все пак, да ти пуснат кръвни изследвания. Плакенила от колко време го пиеш?

Общи условия

Активация на акаунт