Дългото чакане след трансфер - тема 120

• 15 620
  • 436
  •   2
Отговори
# 165
  • Sofia
Има допълнителни методи на селекция при мъжки фактор. Хубаво е да се изследва и ДНК фрагментация при мъжа. И ПИД на ембрионите. Да се огледа матката с хистероскопия и да се вземат биопсии за бактерии и имунология. Да се провери за тромбофилия.

Благодаря. ДНК фрагментация и допълнителни изследвания има. ПИД не и предполагам заради класификация АА на ембрионите, както и пълно възстановяване след размразяването. Тромбофилия също е проверена и няма аномалии. След третия транфер беше назначен фраксипарин.

В такъв случай вижте на първо място средата (матката как е). Направете хистероскопия, биопсии. Ако пак не стане може да изследвате и ембрионите. Направете и консултация с имунолог, вижте АНА, НК клетки.

# 166
Защо фраксипарин като няма аномалии?
Нищо общо нямат морфологията и ПИД.

# 167
Има допълнителни методи на селекция при мъжки фактор. Хубаво е да се изследва и ДНК фрагментация при мъжа. И ПИД на ембрионите. Да се огледа матката с хистероскопия и да се вземат биопсии за бактерии и имунология. Да се провери за тромбофилия.

Благодаря. ДНК фрагментация и допълнителни изследвания има. ПИД не и предполагам заради класификация АА на ембрионите, както и пълно възстановяване след размразяването. Тромбофилия също е проверена и няма аномалии. След третия транфер беше назначен фраксипарин.

В такъв случай вижте на първо място средата (матката как е). Направете хистероскопия, биопсии. Ако пак не стане може да изследвате и ембрионите. Направете и консултация с имунолог, вижте АНА, НК клетки.

За съжаление нямаме повече ембриони. За консултация с имунолог, ако имате насока, ще ми бъде полезна. Иначе след две седмици имам час при д-р Станулов и ще обсъдим темата. Като цяло търся мнение от жена в моята ситуация и какво е помогнало. При една естествено и нормално протекла бременност, редовен цикъл и без никакви открити отклонения, за мен си шок 3 неуспешни имплантации.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 13:31 от IrenK

# 168
  • Sofia

За съжаление нямаме повече ембриони. За консултация с имунолог, ако имате насока, ще ми бъде полезна. Иначе след две седмици имам час при д-р Станулов и ще обсъдим темата. Като цяло търся мнение от жена в моята ситуация и какво е помогнало. При една естествено и нормално протекла бременност, редовен цикъл и без никакви открити отклонения, за мен си шок 3 неуспешни имплантации.
Това, че нямате ембриони сега, не значи, че не може да направите хистероскопия преди следващ трансфер, Правите си стимулации, пункции, виждате какво изкарвате и си правите хистероскопия, ако има нещо да се премахне. Може тогава и биопсиите да си направите. Може да има хроничен ендометрит - това си пречи на имплантацията. Може да имате полипи - те също пречат. Може да имате и хиперактивна имунна система - това, че нямате симптоми не е гаранция, докато не направите изследвания назначени от имунолог. Очевидно за да правите ембриони и то със добър грейд - проблема вероятно е или във средата или в самите ембриони, защото, това че привидно изглеждат ок, не значи, че ДНК-то им е добре. Аз бих заложила първо на средата да се провери. Потърси доктор Михайлова за имунолог.

# 169
Средата в матката се променя. Яйцеклетките остаряват. Няма толкова отношение предишната бременност. Имунолог - Снежина Михайлова.

# 170
Средата в матката се променя. Яйцеклетките остаряват. Няма толкова отношение предишната бременност. Имунолог - Снежина Михайлова.

Ще я потърся за консултация. Фраксипарин заради предишни неуспешни имплантации и спонтанен аборт може да се включи по преценка на репродуктивния специалист ( т.нар емпирична/поддържаща употреба).

# 171
Грейда е хубаво нещо, но за мен е формалност. Имаме 2 ембриончета 5АА и 5АБ, след ПИД едното е с 35% другото с 50% мозаицизъм. Така, че да се разчита само и единствено на ПИД не е вариант. Също за полипите на мен ми откриха такъв още преди стимулацията, който се видя на цветната снимка. До тогава не бях и подозирала за съществуването му.

# 172
iren Как сте раждала първото си дете- нормално или с операция? Често след секцио, на мястото на оперативния белег се появява “ръб” вътре в матката - истмоцеле. Това създава условия както анатомично да пречи на сперматозоиди да навлязат в матката, така и да се задържат менструални материи, да има процес на гниене, който пък активира имунната система и се създава неблагоприятна среда за ембрион. Освен това имате и аборт - всяка намеса вътре в матката създава условия за инфекции, сраствания, автоимунитет. Наред с това са и останалите изброени неща преди моя пост. Задължително направете хистероскопия за оглед на матката! Много трансфери с добри ембриони се провалят заради маточната среда.

# 173
Грейда е хубаво нещо, но за мен е формалност. Имаме 2 ембриончета 5АА и 5АБ, след ПИД едното е с 35% другото с 50% мозаицизъм. Така, че да се разчита само и единствено на ПИД не е вариант. Също за полипите на мен ми откриха такъв още преди стимулацията, който се видя на цветната снимка. До тогава не бях и подозирала за съществуването му.

Благодаря. От отговорите Ви имам повече яснота за следващи консултации и какво ни предстои. Раждането ми е секцио. Вие къде ходите? Аз първоначално бях на преглед при д-р Калчев, които ми каза, че само заради възрастта да си проверя дали мога да бъда донор на яйцеклетки... , насрочи ми хистероскопия, от която аз се отказах и може би беше грешка. Тогава за мен беше нелогично да не коментира по никакъв начин лошата спермограма. След това по насока на д-р Кацаров се свързахме с д-р Явор Владимиров. След втория неуспешен транфер беше насоката за ERA test. След третия предстои разговор, но аз искам да потърся и още едно мнение.

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 14:19 от IrenK

# 174
Калчев и хистеро при него е топ вариант. Ко най-добре когато имате вече ембриони минали ПИД и готови за трансфер. Мен Калчев ме подготви по линия матка. Там му е силата. Не е специалист по мъжки фактор, самото инвитро другаде се прави, но той подготвя матката.

Пс: това с фракси за красота без индикации, че даже с доказателство, че няма такива, не ми се нрави.

# 175
Калчев и хистеро при него е топ вариант. Ко най-добре когато имате вече ембриони минали ПИД и готови за трансфер. Мен Калчев ме подготви по линия матка. Там му е силата. Не е специалист по мъжки фактор, самото инвитро другаде се прави, но той подготвя матката.

Пс: това с фракси за красота без индикации, че даже с доказателство, че няма такива, не ми се нрави.

Явно пак ще се видим и с него. А той след това насочи ли ви за самото инвитро и къде?
Относно изследване за тромбофилия, беше преди втория транфер и като попитах една от сестрите с доктора ли да коментирам резултат, тя каза: той го е видял и щом не ти е казал нищо, значи е ок. Разпечатала съм го за другата консултация. Тук не знам как да го покажа...Пия фолиева киселина мета и вече преди транферите и след него естрофем и включваме прогестерон 5 дни преди и след самия транфер до тест. Това е било до момента.

# 176
Коментирайте резултатите следващия път. Като цяло всичко си коментирайте и настоявайте да ви се обяснява. Аз съм по обратния ред - инвитро в Турция и оттам ме насочиха за Калчев за подготовка преди трансфер.

# 177
Да се включа само ,че и аз нямам аномалии и отклонения ,но също имам изписан фраксипарин . Редувам една вечер аспирин  ,една вече Фраксипарин

Защо фраксипарин като няма аномалии?
Нищо общо нямат морфологията и ПИД.

# 178
При мен схемата е сутрин Фраксипарин, вечер аспирин.

# 179
Здравейте! Искам да попитам някоя от вас давала ли ембрионите си на генетична оценка по метода EMBRACE и искам да попитам какво е мнението ви.Доколкото разбрах при този метод не се пипа ембриона.

Общи условия

Активация на акаунт